Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 14 συνταγές
Μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης με ελαιόλαδο και κρασί κρητικό. Συνηθίζεται στους γάμους. Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 κρασοπότηρο ρακή 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grγια τη ζυμη 1 κιλο αλευρι σκληρο 1/2 ποτηρι του κρασιου ρακι 1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο 1 κουταλια αλατι χλιαρο νερο οσο παρει για το σιροπι 2 ποτηρια[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚρητικά ξεροτήγανα. Τα γλυκά του γάμου Τα ξεροτήγανα είναι μια κρητική παραδοσιακή συνταγή που συνήθως σερβίρεται σε γάμους και βαπτίσεις. Υλικά Για τη ζύμη -3[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr«Τρέχα να αγοράσεις ένα κιλό αλεύρι, πρόσεχε, αγίου Γεωργίου!» μου φώναζε η γιαγιά μου από το παράθυρο. Μόλις γύρισα τα είχε όλα τα υλικά έτοιμα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα ξεροτήγανα είναι το γνησιότερο γλυκό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όμως, τα βρίσκουμε πια ολοχρονίς σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία ενώ στα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο προχθεσινό μας επιδόρπιο ηταν μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό το οποίο μπορεις να το φτιάξεις ανα πάσα λιγούρα και στιγμή! Τα βασικά υλικά ειναι 4 και[...]
Πηγή: toimerologiomiasmamas.blogspot.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια 1 /2 κ.γ κοφτό σόδα μαγειρικής 1/4 φλ. σπορέλαιο 3 κουταλιές κονιάκ 1/2 φλ.[...]
Πηγή: argiro.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΞεροτήγανα Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Υλικά 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα[...]
Πηγή: kouzzzina.grΥλικά 3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού 4 κουτ. σούπας νερό 3 κουτ. σούπας λάδι λάδι για τηγάνισμα ελάχιστο αλάτι Για[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 κιλό λάδι: 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη: 4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού: 4 κουταλιές της σούπας νερό: 2 ποτήρια[...]
Πηγή: icookgreek.comΞεροτήγανα νηστίσιμα Για τους νησιώτες τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλινό κέρασμα αλλά τα προσφέρουμε στους γάμους[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.gr