συκωτακια κοτόπουλου αργυρω | καλαμαρι στην κατσαρολα | μπιφτεκια νηστισιμα στο φουρνο | συνταγη για γαλοτυρι | φραουλα ποτο | νηστισιμο κεικ λεμονι αργυρω | νηστισιμο τυροψωμο | συνταγη λαζαρακια
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το σουφλέ κοτόπουλο που έφτιαξε ο Άκης στο Πρωινό μου. Εύκολο, γρήγορο και κολπατζίδικο!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλίες βούτυρο 500 - 700 γρ. γάλα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι 200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας 5 χούφτες σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο 6 κρόκους αυγών 2 φέτες ψωμί μπαγιατικο κομμένο σε κύβους 6 ασπράδια αυγών Απλώνουμε σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο το ψωμάκι κομμένο σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγγα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com/gr

Νηστίσιμα μπισκότα από τον Ακη Πετρετζικη μόλις με 5 υλικά έτοιμα σε δέκα λεπτά! Συστατικά 100 γρ. ταχίνι 120 γρ. μέλι 120 γρ. βρώμη μια χούφτα καρύδια χοντροκομμένα σοκολάτα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο 1 κ.γ. κανέλα Μέθοδος Εκτέλεσης Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε μικρά oμοιόμορφα μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. (Ακριβώς μην ψήσετε παραπάνω γιατί θα καούν) Τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε. loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

0,5 κλ κολοκύθα
2 κρεμμύδια
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, πράσσο, σκόρδο και θυμάρι μέχρι που να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και σωτάρουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τελείως την κολοκύθα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι στόχοι μου για τη νέα χρονιά :-) περισσοτερα Ιανουάριος: o μήνας της αποτοξίνωσης… περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι στόχοι μου για τη νέα χρονιά :-) περισσοτερα Ιανουάριος: o μήνας της αποτοξίνωσης… περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκές Πίτες & Τάρτες Συνταγή Μέλους: Κωνσταντινοπολίτικη βασιλόπιτα τριφτή (από το Φανάρι) Συνταγή Μέλους 3 ώρες Χρόνος Εκτέλεσης 4 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 500 γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του (και μετα άλλα 500 κατά το ζύμωμα). Να εχετε 1 κιλό αλευρι στη διαθεσή σας. 1 γάλα πλήρες εβαπορε. Θα αραιωσετε να εχετε έτοιμο 1 φλυτζ. κρύο γάλα. Μπορείτε να βάλετε και ένα ποτήρι φρέσκο αγελαδινό γάλα. 2 κούπες μεγάλες ζάχαρη άσπρη. 2 κουταλιές της σουπας κόλιανδρο τριμμένο 3 αυγά (και ένα κρόκο αραιωμένο με γάλα αν θελετε για το τέλος,για να αλείψετε από πάνω τις βασιλόπιτες) 1 πρέζα αλάτι 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο αγελάδος (δεν συνιστω μαργαρίνη ή άλλο είδος βούτυρο) Μέθοδος Εκτέλεσης Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις λιώσει το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το μισό κιλό αλεύρι σε μια λεκάνη και το αλάτι και τη ζαχαρη και το κόλιανδρο σκόνη και ανακατώνουμε με ένα πηρούνι. Το κόλιανδρο να είναι φρεσκοανοιγμένο φακελάκι, για να μην έχει χάσει το άρωμα του. Μετά ανοίγουμε ένα λακουβάκι και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, χωρις να τα χτυπησουμε και το βούτυρο. ΄Εχουμε στην άκρη το υπόλοιπο μισό κιλό αλεύρι και ένα φλυτζάνι γάλα διαθέσιμα. Βαζουμε γάντια,διότι η ζύμη κολλάει και δεν ζυμώνουμε. Παιρνουμε τα υλικα με τα χέρια και τα τρίβουμε μέσα στις παλάμες και τα δάχτυλα μας. Ξανα και ξανα. Με αυτόν τον τρόπο ανεκατώνονται τα υλικα και γίνεται η ζύμη τριφτή. Αυτά είναι η διαφορά της πολίτικης βασιλόπιτας από τις άλλες. Η ζύμη δεν είναι τσουρέκι και στην πραγματική πολίτικη για άρωμα βάζουμε μόνο κόλιανδρο και τίποτε άλλο για άρωμα. Αφού τριψουμε καλά καλά τη ζύμη και γινει ένα μπέζ τριμμένο μείγμα, τοτε ρίχνουμε λιγο γάλα και κανουμε το πρωτο κανονικο ζύμωμα. Μόλις την δουμε και κολλαει τη ζύμη ρίχνουμε αλεύρι. Μετά θα γίνει λίγο σκληρή. Ριχνουμε ξανά γάλα και μετά πάλι αλέυρι και ούτω καθεξίς, μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη μπάλα ζυμαρι, που δεν θα κολλαει στα χέρια. Βάζουμε λαδόκολα σε ταψάκια, και χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία. Η δοσολογία αυτή είναι για δύο άτομα, και για να βγούν τρεις μικρές βασιλόπιτες. Η προγιαγιά μου η Φαναριώτισσα, έκοβε μια με την αλλαγή του χρόνου, μία την Πρωτοχρονιά και μία τα Φώτα μετά τον αγιασμό. Αν θελετε περισσότερες,απλά αυξείστε τα υλικά υπολογίζοντας σωστά τις δόσεις. Μετά ετοιμάζουμε τα νομίσματα. Πεντάρες καλύτερα,που θα τις σαπουνίσετε καλα καλά και μετά θα τις στεγνώσετε και θα τις τυλιξετε σε ένα μικρό τετραγωνάκι αλουμινόχαρτο, διότι το μέταλλο από τα λεφτά μπορεί να βγάλει ουσία στο ψήσιμο και να πρασινίσει γύρω η ζύμη, που δεν κάνει να φαγωθεί το πράσινο είναι δηλητήριο. Στην αγορά μπορεί να κυκλοφορούν και έτοιμα ψευτικα χρυσά νομίσματα για τις βασιλόπιτες, αλλά θα είναι πιο μεγάλα και θα θέλουν περισσότερο ζυμάρι από αυτό που προτείνω. Γενικά και αυτά τα φλουριά, τα σαπουνίζουμε πριν τα βάλουμε στις βασιλόπιτες. Και τα σκουπιζουμε. Παίρνουμε λοιπον μια μπάλα, και ξεχωρίζουμε μια μικρή μπαλίτσα για τους αριθμους που θα φτιάξουμε. Με το έτος που έρχεται. Στην υπόλοιπη ζύμη βαζουμε μέσα ένα νόμισμα και ζυμώνουμε για να γίνει ομοιόμορφη. Μετά την βάζουμε στο ταψί και την απλώνουμε ώστε να γίνει στρογγυλή. Αν έχετε και στρογγυλά μικρά ταψιά ακόμα καλύτερα. Μετά επάνω κάνουμε ότι σχέδιο θελουμε. Εσείς βάλτε ή σχηματίστε με ένα μαχαιράκι ότι σχήμα θελετε επάνω. Και κάτω με την μικρή μπάλα του ζυμαριού σχηματίζουμε ένα ένα και βαζουμε πάνω στην πίτα τα νούμερα της νέας χρονιάς. Όπως κάναμε με τις πλαστελίνες όταν είμασταν παιδια ή με τα play Doh οι νεώτερες γενιές. Αν θέλετε μετά αλείφετε την πίτα με τον κρόκο αυγού χτυπημένο με γάλα με ένα πινελάκι. Παντού σε όλη την επιφάνεια. Η και με γάλα σκέτο αν θέλετε. Μετά στα κενά τμήματα ρίχνετε σουσάμι (εγώ φέτος έβαλα κουκουνάρι) και πολύ με άρεσε. Και αν θελετε γύρω γύρω ωμα αμύγδαλα (διότι θα ψηθούν μαζί με την πίτα). Μπορείτε να ζητήσετε αμυγδαλόψυχα, από τα καταστήματα ξηρών καρπών. Την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο σε 200 βαθμους για 40 λεπτά ή αν έχετε φοιτητικό φουρνάκι σε 250 βαθμούς για 40 λεπτά και περισσότερο αν κάνετε πιο μεγάλες βασιλόπιτες. Γενικά κάθε πίτα την ψήνετε ξεχωριστα (δεν έχω ψήσει ποτέ σε πολλαπλό φούρνο και δεν ξερω να σας πω) μέχρι να ροδίσει καλά. Μετά την αφήνετε να κρυώσει. Ως το βράδυ. Ύστερα κάθε μία ξεχωριστά την τυλιγουμε σε δυο φύλλα μεγάλα αλουμινόχαρτο και την βάζουμε σε μια μεγάλη σακούλα σούπερ μάρκετ, και την αφήνουμε στο μπαλκόνι καλύτερα ή στο ψυγείο (αν έχει ζέστη στο μπαλκόνι). Αλλά τυλιγμένη όπως είπα για να κρατάει την υγρασία της λίγο. Είναι το μυστικό της. Εγω συνήθως τις κάνω 28 με 29 Δεκεμβρίου και στο μπαλκονι κρατανε μέχρι τα φώτα. Αλλιώς θέλουν ψυγείο. Μέχρι να τις κόψετε. Επειδή δεν έχουν ουτε μαχλέπι,ούτε κακουλέ,ούτε πορτοκάλι, δεν εχουν συνηθισμένη γεύση και θα ξετρελαθείτε αν τις δοκιμάσετε. Και μετα την Πρωτοχρονιά και μέχρι τα φώτα μπορείτε να τις κάνετε. Και προσοχή όταν αυξήσετε τις δόσεις, να βαζετε μπόλικο βούτυρο και μπόλικη ζάχαρη και μπόλικο κόλιανδρο, γιατί τότε θα είναι και γλυκιά και μοσχομυρωδάτη. Γάλα μπορείτε να βάλετε και φρέσκο αν θέλετε. Δεν έχει σημασία.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ροφήματα & Ποτά Συνταγή Μέλους: Λικέρ ρόδι πανεύκολο Συνταγή Μέλους 15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 5 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 2 ποτήρια από το εσωτερικό των ροδιών(ξινά κ όχι γλυκά ρόδια) 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια τσίπουρο ένα ξύλο κανέλας Μέθοδος Εκτέλεσης Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα Μετά ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη,το τσίπουρο και την κανέλα Βράζουμε ακριβώς 2 λεπτά(για να πετύχουμε το όμορφο κόκκινο χρώμα αλλιώς θα μας σκουρήνει Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας κ αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα για 24 ώρες σκεπασμένη με το καπάκι της Την άλλη μέρα σουρώνουμε και μοιράζουμε το λικέρ μας σε όμορφα μπουκάλια Εις υγείαν!!!

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ρύζι & Πατάτες Κινέζικο ρύζι με λαχανικά Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 15' Χρόνος Εκτέλεσης 4-6 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ρύζι Λαχανικά Ορεκτικά Κυρίως Γεύμα Κίνα-Ιαπωνία Χωρίς γλουτένη Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά Διαιτητικά Γρήγορα πιάτα Πιάτα για φοιτητές Αθλητική διατροφή Συστατικά 2 αυγά αλάτι πιπέρι 4 κ.σ. σπορέλαιο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 6 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες 220 γρ. ανάμικτη σαλάτα λαχανικών κτψ Μπάρμπα Στάθης 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ 500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο 1 κ.σ. δυόσμο 1 κ.σ. κόλιανδρο 1 φρέσκο κρεμμύδι 50 γρ. σόγια σως 1 κ.σ. σησαμέλαιο Για το σερβίρισμα ξύσμα από ½ λεμόνι 1 κ.σ. δυόσμο φέτες από 1 λεμόνι ασπρο και μαύρο σουσάμι Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο. Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά, βάζουμε πιπέρι, αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο. Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε πιπέρι και σοτάρουμε για 30-45’’. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. σπορέλαιο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και σοτάρουμε. Τρίβουμε το τζίντζερ, βάζουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε την ομελέτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις γαρίδες. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την σόγια σως. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Για το σερβίρισμα Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το άσπρο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, τις φέτες από το λεμόνι, το σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κεράσια περισσοτερα Πώς βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια μας περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Αλμυρά υγιεινά μπολ… για μία πιο ισορροπημένη διατροφή! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κεράσια περισσοτερα Πώς βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια μας περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Αλμυρά υγιεινά μπολ… για μία πιο ισορροπημένη διατροφή! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Σαλάτες Σαλάτα με φακές, μελιτζάνα και γιαούρτι Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 30' Χρόνος Εκτέλεσης 4-6 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Λαχανικά Ντιπ & Σαλάτες Χορτοφαγικά Διαιτητικά Γρήγορα πιάτα Αθλητική διατροφή Συστατικά 3 καρότα 1 πιπεριά κόκκινη 3 κρεμμύδια φρέσκα 2 στικ σέλερι 1 σκ. σκόρδο 10 γρ. τζίντζερ ξύσμα από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο αλάτι πιπέρι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 500 γρ. φακές βρασμένες 15 ντοματίνια ¼ ματσάκι δυόσμο ¼ ματσάκι βασιλικό 1 κ.σ. θυμάρι Για τις μελιτζάνες 2 μελιτζάνες 1 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο αλάτι πιπέρι 1 κ.γ. ελαιόλαδο Για τη σύνθεση 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γ. ελαιόλαδο Μέθοδος Εκτέλεσης Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις φακές, τα ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε τα ¾ στο μπολ. Προσθέτουμε και το θυμάρι Για τις μελιτζάνες Βάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τρίβουμε πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, πιπέρι, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα υπόλοιπα μυρωδικά, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Μμμ… Μυρίζομαι επιστροφή στα σχολεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Μμμ… Μυρίζομαι επιστροφή στα σχολεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας Αγριογούρουνο κρασάτο στη χύτρα ταχύτητας Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 20' Χρόνος Εκτέλεσης 12 ώρες Χρόνος Αναμονής 60' Χρόνος Ψησίματος 10-12 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Χοιρινό Κυρίως Γεύμα Επίσημο δείπνο High Protein Συστατικά Για τη μαρινάδα 4-5 κλ. δεντρολίβανο φλούδες, από 1 λεμόνι 500 γρ. κρασί λευκό Για το κρέας 2 κιλά αγριογούρουνο, μπούτι 400 γρ. κρασί λευκό 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 2 κρεμμύδια 3 σκ. σκόρδο 50 γρ. μέλι 2 φύλλα δάφνης Για το σερβίρισμα πουρέ πατάτας 1 κ.γ. ελαιόλαδο πιπέρι αλάτι δεντρολίβανο Μέθοδος Εκτέλεσης Για τη μαρινάδα Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το δεντρολίβανο, τις φλούδες από το λεμόνι και το κρασί. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται πάνω στο κρέας. Για το κρέας Τοποθετούμε μία χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το κρέας στη χύτρα σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και κλείνουμε το καπάκι. Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας να φύγει ο ατμός και ανοίγουμε το καπάκι. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Αυτά που κάνουν οι μεγάλοι και τελικά μαθαίνουν οι μικροί! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Αυτά που κάνουν οι μεγάλοι και τελικά μαθαίνουν οι μικροί! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια Σολομός σε σάλτσα από βούτυρο ghee Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. 20' Χρόνος Εκτέλεσης 10' Χρόνος Ψησίματος 2 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ψάρια Κυρίως Γεύμα Συστατικά 3 κ.σ. βούτυρο ghee , (1 κ.σ. + 2 κ.σ.) αλάτι πιπέρι 500 γρ. σολομό, φιλέτο (250 γρ./φιλέτο) 1 κρεμμύδι 2 σκ. σκόρδο 200 γρ. σπανάκι, baby 250 γρ. γάλα καρύδας 1 κ.γ. κουρκουμά 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 1/4 ματσάκι μαϊντανό Μέθοδος Εκτέλεσης Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο ghee σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και σοτάρουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο ghee στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας , τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το γάλα. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 4+1 χριστουγεννιάτικες συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες! περισσοτερα E-shop Χριστούγεννα Σεμινάρια .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Street Food περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 4+1 χριστουγεννιάτικες συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες! περισσοτερα E-shop Χριστούγεννα Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Λαχανικά Πουρές σελινόριζας 10' Χρόνος Εκτέλεσης 25' Χρόνος Ψησίματος 6-8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Λαχανικά Επίσημο δείπνο Συστατικά 1 κιλό σελινόριζα 400 γρ. γάλα 400 γρ. νερό 4-5 κλ. θυμάρι 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο αλάτι πιπέρι 40 γρ. μέλι χυμό, από 1/2 λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης Αφαιρούμε περιμετρικά τη φλούδα από τη σελινόριζα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα . Προσθέτουμε τη γάλα, το νερό, αλάτι και το θυμάρι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε το θυμάρι, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα καυτή τη μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σε δόσεις το παγωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει λείος πουρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μέλι, τον χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε 1-2 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy