banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η συνταγη αυτη παρουσιαστηκε σε πρωινη εκπομπη απο τον Μaster chef Άκη Πετρετζίκη. Πολυ νόστιμη και γρηγορη! Υλικά 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 κουταλιές κορν φλάουερ 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε) 2-3 λάιμ (το χυμό τους) 1/2 φλυτζάνι σόγια σως 50γρ.κάσιους 1,5 φλυτζάνι νερό 2 κ.σ μέλι Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το καρυ, το λαιμ,τη μιση σωγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστει για λιγο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο, λιγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτοπουλο να  παρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περιπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατευουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι. Δε χρειαζεται καθολου επιπλεον αλατι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 6204 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (5)

Πηγή: greekmasa.gr

Μια νοστιμότατη νηστίσιμη συνταγή με ρεβύθια, πολύ ενδιαφέρουσα στη γεύση και διαφορετική. Παρουσιάστηκε από τον κ. Πετρετζίκη στην τηλεόραση και αφού την "πείραξα" λιγάκι και την δοκίμασα σας την παρουσιάζω. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό ρεβύθια "φουσκωμένα" 8-10 ώρες 2 μέτρια πράσα ολόκληρα 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα το μέγεθος) 150 ml ελαιόλαδο Χυμό και ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι 1 κ.γ. γεμάτο κάρυ αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Βράζουμε τα ρεβύθια σε 1,5 λίτρο νερό, χωρίς αλάτι, για 10-15 λεπτά και τα "ξαφρίζουμε" αν χρειάζεται. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε καλά, να πάρουν χρώμα σε βαθύ τηγάνι ή νταβά. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε στο σκεύος και τα ρεβύθια παίρνοντάς τα από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα. Σωτάρουμε όλο το φαγητό για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το κάρυ, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό νερό της κατσαρόλας και φυλάμε το υπόλοιπο για να προσθέσουμε αργότερα. Βράζουμε το φαγητό μας σκεπασμένο ελέγχοντας που και που προσθέτοντας νερό σταδιακά, μέχρι να βράσουν καλά. Όταν τα ρεβύθια μας βράσουν καλά και έχει χυλώσει η σάλτσα τους, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και λίγο από το νεράκι. Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε σκεπασμένο να χυλώσει καλά και σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: cookpad.com/gr

Το σουφλέ κοτόπουλο που έφτιαξε ο Άκης στο Πρωινό μου. Εύκολο, γρήγορο και κολπατζίδικο!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλίες βούτυρο 500 - 700 γρ. γάλα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι 200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας 5 χούφτες σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο 6 κρόκους αυγών 2 φέτες ψωμί μπαγιατικο κομμένο σε κύβους 6 ασπράδια αυγών Απλώνουμε σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο το ψωμάκι κομμένο σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγγα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com/gr

ΥΛΙΚΑ

0,5 κλ κολοκύθα
2 κρεμμύδια
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, πράσσο, σκόρδο και θυμάρι μέχρι που να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και σωτάρουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τελείως την κολοκύθα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

Τι θα λέγατε για ατομικά σουφλέ από μπρόκολο και τσένταρ; Νόστιμα και κατάλληλα τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι ιδανικό ορεκτικό και για ένα τραπέζι για φίλους… Υλικά (για 4 μερίδες) Βούτυρο (για να βουτυρώσουμε τα φορμάκια) Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 280 γραμμάρια φουντίτσες από μπρόκολο 6 μεγάλα αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 90 γραμμάρια τυρί τσένταρ Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε 4 φορμάκια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το τυρί. Τοποθετούμε όλο το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά. Σερβίρουμε με ξεροψημένο ψωμάκι και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα. Tip Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά το μπρόκολο, καθώς και η παραμικρή υγρασία επηρεάζει το αποτέλεσμα. via followme Δείτε επίσης - Υπέροχο σουφλέ κοτόπουλο! Δείτε επίσης - Στράτα ή ψευτοσουφλέ απο τον Άκη Πετρετζίκη! Δείτε επίσης - 8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί! Δείτε επίσης Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημιουργίες και κατασκευές! Tweet #pin-wrapper > a {background-image:none !important;}

Πηγή: toftiaxa.gr/search/label/Νόστιμες%20δημιουργίες

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Πόσο καλά γνωρίζεις το ταρτάρ; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Η διατροφή του Άκη Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Πόσο καλά γνωρίζεις το ταρτάρ; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 10' Χρόνος Εκτέλεσης 20' Χρόνος Ψησίματος 4 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ζυμαρικά Κυρίως Γεύμα Επίσημο δείπνο Γρήγορα πιάτα Αθλητική διατροφή Συστατικά 2 αστακοί, 500 γρ. ο καθένας, κατεψυγμένοι 500 γρ. λινγκουίνι 300 γρ. λευκό κρασί (Μαντινεία, Ασύρτικο) 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά τσίλι με σπόρια ή χωρίς, ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό (προαιρετικά) 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κύβο κοτόπουλο αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο πιπέρι 100 γρ. κρέμα γάλακτος 50 γρ. λιαστές ντομάτες Για το σερβίρισμα γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά) 30 γρ. φύλλα βασιλικού Μέθοδος Εκτέλεσης Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το σώμα του αστακού στα δύο. Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και πολύ αλάτι στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα κρατάμε χωριστά σε ένα μπολ, μέχρι να τα χρειαστούμε. Σε άλλο μπολ κρατάμε 150 γρ. από το νερό του βρασμού. Βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα (που να χωράει τους αστακούς) το κρασί, τα 150 γρ. νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κύβο κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τα κομμάτια του αστακού και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε τον αστακό από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της κατσαρόλας στο μισό. Αφαιρούμε τα κλωναράκια του θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία πιατέλα μαζί με τους αστακούς και τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα, τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. Tip Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την αστακομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, η συγκεκριμένη εκδοχή, όμως, θα σας ενθουσιάσει χάρη στην πλούσια, ιδιαίτερη γεύση της.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Αρνί & κατσίκι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο 3 μέρες στο Ισραήλ για μία ξεχωριστή γιορτή περισσοτερα Φυτικές ίνες: 4+1 μυστικά για καλή υγεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Halloween Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Αρνί & κατσίκι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο 3 μέρες στο Ισραήλ για μία ξεχωριστή γιορτή περισσοτερα Φυτικές ίνες: 4+1 μυστικά για καλή υγεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ Συνταγή Μέλους: Ταχινόπιτα ή κεικ με ταχίνι Συνταγή Μέλους 1 1/2 ώρα Χρόνος Εκτέλεσης 5 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 300γρ. ταχίνι 300γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 πορτοκάλια 150γρ μέλι 150γρ ζάχαρη 1 βανίλια 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ(προαιρετικά) 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 75 γρ. σταφίδα μαύρη 75 γρ. ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Σε μπόλ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός… στην αρχή το ταχίνι με το χυμό, το μέλι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση( αν δεν έχουμε σε κανονική που τη λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά… (τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι πρίν σβήσουμε για να δούμε αν ψήθηκε) ΠΡΟΣΟΧΗ: ο καλύτερος τρόπος ψησίματος για το συγκεκριμένο κέικ είναι να το ψήσουμε σε αντιστάσεις και όχι στον αέρα……(στεγνώνει πάρα πολύ με το ψήσιμο στον αέρα) Μόλις κρυώσει ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Πηγή: akispetretzikis.com

Δοκιμάστε τα είναι τα καλύτερα… Υλικά – μείγμα 1 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού 400 γρ. σπορέλαιο 180 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2-3 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1 κ.γ σόδα 2 πορτοκάλια ξύσμα Υλικά – μείγμα 2 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Υλικά για σιρόπι 500 γρ. νερό 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 150 γρ. μέλι 3 στικ κανέλας 3 ολόκληρα γαρύφαλλα 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν. Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο. Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2 και προσθέτουμε το μείγμα 1. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα λέει ο άκης αλλά για μένα καντέ τα περίπου 20-25 γρ για να μην σας βγουν πολύ μεγάλα) και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Εκτέλεση για την επικάλυψη Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια. Πηγή: https://ift.tt/2camdcI loading...

Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/Συνταγές

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Ρόδι περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι στόχοι μου για τη νέα χρονιά :-) περισσοτερα 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν φάγατε πολύ στις γιορτές. περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Ρόδι περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι στόχοι μου για τη νέα χρονιά :-) περισσοτερα 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν φάγατε πολύ στις γιορτές. περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Σαλάτες Συνταγή Μέλους: Πέστο παντζαριού με καρύδια και blue cheese Συνταγή Μέλους 30 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 5 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 200γρ. παντζάρι ψητό ή στον ατμό 11/2 φλυτζάνι καρύδια 200γρ. Blue cheese 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι 5-6 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο λίγο αλάτι πιπέρι (μία πρεζα περίπου) Μέθοδος Εκτέλεσης Στο μπλέντερ χτυπάμε το παντζάρι,τα καρύδια, το σκόρδο, το blue cheese, το βαλσάμικο και ελαιόλαδο σιγά σιγά συνεχίζοντας να χτυπάμε έως ότου να ομογενοποιηθούν αλλά να μείνει λίγο πιο χοντρό το καρύδι. Βάζουμε σε βάζο με λίγο επιπλέον λάδι από πάνω για να διατηρηθεί, 6-7 μέρες στο ψυγείο. Για τις μακαρονάδες βάζουμε σε ζεστό τηγάνι για 2-3' να βγάλει τη γεύση του και μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια. Είναι τέλειο συνοδευτικό για ψητά λαχανικά σαν ντιπάκι. Δίνει απίστευτη γεύση σε φιλέτο κοτόπουλο.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ροφήματα & Ποτά Συνταγή Μέλους: Λικέρ ρόδι πανεύκολο Συνταγή Μέλους 15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 5 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 2 ποτήρια από το εσωτερικό των ροδιών(ξινά κ όχι γλυκά ρόδια) 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια τσίπουρο ένα ξύλο κανέλας Μέθοδος Εκτέλεσης Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα Μετά ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη,το τσίπουρο και την κανέλα Βράζουμε ακριβώς 2 λεπτά(για να πετύχουμε το όμορφο κόκκινο χρώμα αλλιώς θα μας σκουρήνει Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας κ αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα για 24 ώρες σκεπασμένη με το καπάκι της Την άλλη μέρα σουρώνουμε και μοιράζουμε το λικέρ μας σε όμορφα μπουκάλια Εις υγείαν!!!

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ρύζι & Πατάτες Συνταγή Μέλους: Ριζότο με μανιτάρια και μπεικον Συνταγή Μέλους 20 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 4 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο ελαιόλαδο 300 γρ φρέσκα μανιτάρια 6 φέτες μπέικον 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1 κύβο λαχανικών 200 γρ παρμεζάνα 80 γρ βούτυρο 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 1/2 λεμόνι αλάτι πιπέρι θυμάρι Μέθοδος Εκτέλεσης Για το ζωμό Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και βράζουμε για 10 λεπτά. Για το ριζότο Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο και τις αφήνουμε να σωταριστουν μέχρι να αρρωματιστεί το λάδι, προσθέτουμε τις 6 φέτες μπέικον κομμένες στην μέση και τις σοτάρουμε μέχρι να γίνουν τραγανές, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, θυμάρι και τα αφήνουμε να σοταριστουν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ριζότο το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει, σβήνουμε με λευκό κρασί και σοτάρουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό, αλατοπιπερονουμε (προσέχουμε το αλάτι γιατί στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ) και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά (προσέχουμε να μην απορροφηθούν όλα τα υγρά, θελουμε το ριζότο να έχει υγρά στο σερβίρισμα). Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Σουρώνουμε το μισό λεμόνι, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε .

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Μμμ… Μυρίζομαι επιστροφή στα σχολεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Μμμ… Μυρίζομαι επιστροφή στα σχολεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας Αγριογούρουνο κρασάτο στη χύτρα ταχύτητας Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 20' Χρόνος Εκτέλεσης 12 ώρες Χρόνος Αναμονής 60' Χρόνος Ψησίματος 10-12 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Χοιρινό Κυρίως Γεύμα Επίσημο δείπνο High Protein Συστατικά Για τη μαρινάδα 4-5 κλ. δεντρολίβανο φλούδες, από 1 λεμόνι 500 γρ. κρασί λευκό Για το κρέας 2 κιλά αγριογούρουνο, μπούτι 400 γρ. κρασί λευκό 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 2 κρεμμύδια 3 σκ. σκόρδο 50 γρ. μέλι 2 φύλλα δάφνης Για το σερβίρισμα πουρέ πατάτας 1 κ.γ. ελαιόλαδο πιπέρι αλάτι δεντρολίβανο Μέθοδος Εκτέλεσης Για τη μαρινάδα Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το δεντρολίβανο, τις φλούδες από το λεμόνι και το κρασί. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται πάνω στο κρέας. Για το κρέας Τοποθετούμε μία χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το κρέας στη χύτρα σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και κλείνουμε το καπάκι. Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας να φύγει ο ατμός και ανοίγουμε το καπάκι. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy