λεμοναδα | μπιφτεκι λαχανικων | καλαμαρακια συνταγες | χταποδοκεφτεδες | τιραμισού συνταγή | συνταγή για μαφινς | συνταγη για σταφιδοψωμο | συνταγες με σουπιες | συνταγες ντονατς | τρουφακια με μπισκοτο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ένα surprise fast food, όπου ο κιμάς αντικαθίσταται από τόνο και η κλασική αμερικανιά της κέτσαπ υποχωρεί μπροστά σε μια ανατολίτικη μουστάρδα με σόγια. Υλικά (για 4 άτομα) Burger 250 γρ. τόνος ψιλοκομμένος 12 ψωμάκια για hamburger 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 μαρουλόφυλλα, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. ηλιέλαιο Αλάτι Γλάσο 1 φλιτζ. σάλτσα τεριγιάκι 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο ½ κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο 2 ½ κ.σ. μέλι 2 ½ κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν 1/3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί Παρασκευή Γλάσο Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το 1/3. Η ποσότητα είναι κάπως μεγαλύτερη απ’ ό,τι θα χρειαστεί, αλλά φυλάσσεται για πολύ καιρό στο ψυγείο. Μπέργκερ Πλάθουμε τον ψιλοκομμένο τόνο και τον φορμάρουμε σε μικρά μπιφτέκια διαμέτρου 6 εκ. περίπου. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Αλατίζουμε ελαφρώς τα μπιφτέκια τόνου και από τις δύο πλευρές, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και απο τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Περιχύνουμε το κάθε burger με λίγο από το γλάσο. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τοποθετούμε στο κάτω μισό το μαρούλι, το κρεμμύδι και την ντομάτα διαδοχικά. Τοποθετούμε το μπιφτέκι τόνου πάνω στην ντομάτα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμί. Κυρίως πιάτα Ψάρια της Θάλασσας Λαχανικά κηπευτικά Στο τηγάνι Για πάρτι Για μπουφέ Fusion Έτοιμες Σέλτσες

Πηγή: athinorama.gr/umami

Η 14 η Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη στην Καταπολέμηση του Διαβήτη. Στις αρχές του Δεκέμβρη ο chef Γιάννης Λουκάκος , το club προνομίων ΧΑΡΑΖΩ και η Abbott Diabetes Care , διοργάνωσαν μια εκδήλωση για να θυμίσουν σε όλους μας ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με το διαβήτη και αναπόφευκτα προσαρμόζουν ανάλογα την καθημερινότητά τους. Πήραμε μια γεύση από ένα γεύμα ειδικά φτιαγμένο για άτομα με πρόβλημα διαβήτη και μάθαμε λίγα πράγματα για την καθημερινότητα όλων αυτών που βιώνουν αυτή την κατάσταση. Ήταν μια εκδήλωση που μας βοήθησε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το διαβήτη και μας άφησε με καλές εντυπώσεις ......και γεύσεις :) Και εμείς σήμερα φτιάξαμε μ ια πολύ εύκολη, πολύ νόστιμη και πολύ εμφανίσιμη σαλάτα , ότι πρέπει για τα γιορτινά μας τραπέζια! χρειαζόμαστε 4-5 φέτες ψωμί του τοστ 1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ 200-300 γρ πράσινα σαλατικά 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες 1/2 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι 1 μικρό φινόκιο σε λεπτά φετάκια 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για τη σάλτσα 2 κουταλιές σάλτσα από ρόδι 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό 1 κουταλάκι ζάχαρη αλάτι-πιπέρι Με κουπ πατ κόβουμε αστεράκια από το ψωμί του τοστ. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώση με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου και αλατάκι. Στο υπόλοιπο μέρος του ταψιού απλώνουμε τα αμύγδαλο φιλέ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα αμύγδαλα και να ξεροψηθούν τα ψωμάκια. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τα πράσινα λαχανικά, το φινόκιο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους σπόρους από το ρόδι, τις φέτες από το πορτοκάλι, και τα αμύγδαλα. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα να ενωθούν καλά και τη ρίχνουμε στη σαλάτα μας. Προσθέτουμε τα ψωμάκια αστεράκι και σερβίρουμε. Today we have a very easy, very tasty and very eye-pleasing salad, appropriate for our festive gatherings! we need 4-5 toast slices 1/4 tsp garlic powder 1/3 cup sliced almonds 6 1/2-8 oz salad greens 1 orange, peeled and sectioned 1/2 cup pomegranate arils 1 small fennel, finely sliced 2-3 green onions, finely chopped for the sauce 2 Tbsps pomegranate sauce 1/3 cup olive oil 3 Tbsps balsamic vinegar 1 tsp sugar salt and pepper, to taste Using star-shaped cookie cutters, cut stars out of toast. Brush with olive oil and place on a parchment paper lined baking sheet. Sprinkle with garlic powder and salt. Spread sliced almonds over free baking sheet space. Bake in preheated oven, at 350F, for 5 min, until almonds are golden and stars are crisp. Mix salad greens, fennel and green onions in a salad bowl. Add pomegranate arils, orange segments and almonds. Beat all sauce ingredients and pour over salad. Top with baked stars and serve.

Πηγή: cookandfeed.blogspot.gr

Μία απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 600γρ ζύμη. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄- 15΄ περίπου, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση, ξεκολλάμε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιούμε καλά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσουμε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση του Γιάννη Λουκάκου για να φτιάξετε ένα φανταστικό ριζότο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Π ερίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για το ριζότο 1.2 κιλό ζωμό κοτόπουλο 400 γρ. ρύζι για ριζότο 120 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 200 γρ. κρασί λευκό 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια 300 γρ. σάλτσα ντομάτα 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 100 γρ. ντομάτες κονκασέ 50 γρ. ούζο 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 60 γρ. βούτυρο φρέσκο 50 γρ. φέτα, τριμμένη 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Για τις γαρίδες 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά 40 γρ. ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Για το ριζότο Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά. Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες. Για τις γαρίδες Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. ρεβύθια μαγειρεμένα
400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 γρ. σκορδόλαδο
40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή (κομμένη καρέ)
8 γρ. λεμόνι ψιλοκομμένο
100 γρ. λαχανικά κομμένα σε κύβους ( καρότο,σελινόριζα,πράσο)
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
4 γρ. τσαιβς ψιλοκομμένο
8 γρ. χυμός λεμόνι
100 γρ. κρέμα γιαουρτι
4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. προσούτο
αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβύθια το ζωμό, το σκορδόλαδο, τις πιπεριές, το λεμόνι, τα λαχανικά και το κρεμμύδι σοφρίτο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβύθια να αρχίσουν να γλασάρουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα βότανα και το χυμό και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε προσθέτοντας την κρέμα γιαούρτι, το κρεμμύδι και το προσούτο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 50 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι
(Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το γιαούρτι)

Πηγή: megatv.com/cook

Λαχταριστή πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬ ✬✬✬ Υλικά Για το κοτόπουλο 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 220 γρ. μαγιονέζα 5 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο Για τη σαλάτα ντομάτας 200 γρ. ντομάτα κονκασέ 80 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε μικρά καρέ 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη 10 γρ. ελαιόλαδο 5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού 3 γρ. βασιλικό, chiffonade αλάτι Εκτέλεση Για το κοτόπουλο Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και αλείψτε τα με το μίγμα της μαγιονέζας. Ψήστε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα. Για τη σαλάτα ντομάτας Αλατίστε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετήστε τη σάλτσα ντομάτας για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος 120 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 350 γρ. σάλτσα ντομάτας 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν. Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy