λεμοναδα | μπιφτεκι λαχανικων | καλαμαρακια συνταγες | χταποδοκεφτεδες | τιραμισού συνταγή | συνταγή για μαφινς | συνταγη για σταφιδοψωμο | συνταγες με σουπιες | συνταγες ντονατς | τρουφακια με μπισκοτο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ένα surprise fast food, όπου ο κιμάς αντικαθίσταται από τόνο και η κλασική αμερικανιά της κέτσαπ υποχωρεί μπροστά σε μια ανατολίτικη μουστάρδα με σόγια. Υλικά (για 4 άτομα) Burger 250 γρ. τόνος ψιλοκομμένος 12 ψωμάκια για hamburger 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 μαρουλόφυλλα, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. ηλιέλαιο Αλάτι Γλάσο 1 φλιτζ. σάλτσα τεριγιάκι 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο ½ κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο 2 ½ κ.σ. μέλι 2 ½ κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν 1/3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί Παρασκευή Γλάσο Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το 1/3. Η ποσότητα είναι κάπως μεγαλύτερη απ’ ό,τι θα χρειαστεί, αλλά φυλάσσεται για πολύ καιρό στο ψυγείο. Μπέργκερ Πλάθουμε τον ψιλοκομμένο τόνο και τον φορμάρουμε σε μικρά μπιφτέκια διαμέτρου 6 εκ. περίπου. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Αλατίζουμε ελαφρώς τα μπιφτέκια τόνου και από τις δύο πλευρές, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και απο τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Περιχύνουμε το κάθε burger με λίγο από το γλάσο. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τοποθετούμε στο κάτω μισό το μαρούλι, το κρεμμύδι και την ντομάτα διαδοχικά. Τοποθετούμε το μπιφτέκι τόνου πάνω στην ντομάτα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμί. Κυρίως πιάτα Ψάρια της Θάλασσας Λαχανικά κηπευτικά Στο τηγάνι Για πάρτι Για μπουφέ Fusion Έτοιμες Σέλτσες

Πηγή: athinorama.gr/umami

Αναρτήθηκε στις 15/02/2015 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης Μια συνταγή για ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο. Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης. Ένα υπέροχο φιλέτο  από τον Σεφ Γ. Λουκάκο για τους λάτρεις του κρέατος με ιδιαίτερη γεύση.  Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κεμμένο σε 4 κομμάτια 50 ml ελαιόλαδο 80 γρ. βούτυρο κρύο 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμέν0 1/2 φλ. τσαγιού κρασί μαυροδάφνη 500 ml ζωμό κοτόπουλου 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν αλάτι πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε  ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το μισό βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και με ένα κουτάλι βρέχουμε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο διαρκώς για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C, για όσο χρόνο θέλουμε ανάλογα πόσο ψημένο θέλουμε το φιλέτο μας. Πετάμε  τα λίπη από το τηγάνι αφήνοντας μόνο 1-2 κουταλιές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί σχεδόν εντελώς. Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά τα ¾ περίπου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι και το υπόλοιπο βούτυρο και ομογενοποιούμε. Επιστρέφουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και επικαλύπτουμε με τη σάλτσα. 15/02/2015 Sintayes.gr, Συνταγή: Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης

Πηγή: sintayes.gr

Η ζύμη Λινζερ από τον Γιάννη Λουκάκο Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 2 ταψιά 25εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την ζύμη 350 γρ. βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 65 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 425 γρ. αλεύρι μαλακό 7 γρ. κανέλα, τριμμένη 60 γρ. κέικ, τριμμένο 7 γρ. μπέικιν πάουντερ 170 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα Εκτέλεση Για την ζύμη Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα τυχόν έχει κολλήσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τρίμμα του κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε μία δόση το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μπρουσκέτες για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα 100 γρ. Ελαιόλαδο 140 γρ. Μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά καρέ 45 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. Σκόρδο 65 γρ. Ντομάτες λιαστές, κομμένες σε λεπτά καρέ 110 γρ. Πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε καρέ 20 γρ. Ελιές καλαμών, φιλέτο 15 γρ Ξύδι κρέμα μπαλσάμικο 2 γρ. Βασιλικός, ψιλοκομμένος 200 γρ. Ξινομυζήθρα Ψωμί χωριάτικο, κομμένο σε φέτες πάχους ½ εκ. Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Για την μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Κόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου στη μέση, τρίβουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου. Στρώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας και τη ξινομυζήθρα πάνω στις φέτες του ψωμιού και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Αυτή είναι η συνταγή που παρακολούθησα στο μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο . Όχι, δεν είναι δικιά μου αυτή τη φορά αλλά ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας μιας και την έχω προσπαθήσει (και πετύχει) δύο φορές (μια στο μάθημα και μια σημερα στο σπίτι μου) . Ορίστε λοιπόν το λαχταριστό αυτό ρυζότο με μανιτάρια! Υλικά: Για το ριζότο: -400 γρ. ρύζι για ριζότο (όπως αρμπόριο) -80 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο -200 γρ. κρασί λευκό -1.5 kg. ζωμός μανιτάρι (Δείτε : http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6442.html ) -500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4 -300 γρ μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες -80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη -60γρ. βούτυρο φρέσκο -10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο -10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο -Λάδι λευκής τρούφας -Αλάτι Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα στρόγγυλα μανιτάρια σε τέταρτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα πλευρώτους. Κρατάμε τα μανιτάρια σοτέ σε ένα σκεύος για το τελείωμα του ριζότο. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Φωτογραφία από το μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο!

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Μία διαφορετική συνταγή για τα όσπρια σας που πρέπει να δοκιμάσετε. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την ρεβιθάδα 800 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο 2 γρ. σκορδόλαδο 40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, κομμένη καρέ 8 γρ. λεμόνι κονφί, ψιλοκομμένο 100 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ 120 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο 4 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο 2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο 4 γρ. τσάϊβς, ψιλοκομμένο 8 γρ. χυμός λεμόνι 100 γρ. κρέμα γιαούρτι 4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 2 γρ. προσούτο τραγανό αλάτι Για την κρέμα γιαούρτι 50 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. γιαούρτι Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα (φούρνου) 350 γρ. ρεβίθια 50 γρ. ελαιόλαδο 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 φύλλα δάφνη 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο αλάτι Εκτέλεση Για την ρεβιθάδα Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβίθια, το ζωμό, το σκορδόλαδο, τις πιπεριές, το λεμόνι, τα λαχανικά και το κρεμμύδι σοφρίτο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι τα ρεβίθια ν' αρχίσουν να γλασάρουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα βότανα και το χυμό και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. Σερβίρουμε προσθέτοντας την κρέμα γιαούρτι, το κρεμμύδι και το προσούτο. Για την κρέμα γιαούρτι Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι. Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα (φούρνου) Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες. Τοποθετούμε τα ρεβίθια με τη δάφνη και το ζωμό σε ένα ταψί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα του κρεμμυδιού στο ταψί με τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C για 1ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια, 1-2 φορές. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ½ ώρα ακόμη. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τη δάφνη, αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζωμό. Διατηρούμε στο ψυγείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Σ ε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι τα ντοματάκια προσφέρουν δροσιά και γεύση, ενώ την κάνουν ακόμα πιο λαχταριστή για τα παιδιά.   Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για τα ρεβίθια και 15’ για το κριθαράκι Υλικά (για 4-6 άτομα) 4 φλιτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα 2 φλιτζάνια ντοματάκια κόκκινα και κίτρινα, κομμένα στη μέση Για το ντρέσινγκ 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1/4 φλιζανιού φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες Βράσε το κριθαράκι στο ζωμό. Μην το αφήσεις να «μαλακώσει» πολύ (7-8 λεπτά είναι αρκετά). Στράγγισε το κριθαράκι, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει, ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει. Βράσε τα ρεβίθια σε αλατόνερο και στράγγισέ τα. Ρίξε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα ρεβίθια, το κριθαράκι και πρόσθεσε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Ανακάτεψε καλά. Ετοίμασε το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύοντας καλά. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά. tip Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου τριμμένη φέτα. Ο Γιάννης Λουκάκος παντρεύει τα ρεβίθια με το κολοκύθι και τη ντομάτα σε μία διαφορετική ρεβιθάδα! http://loveyou.gr

Πηγή: xryses-syntages.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά Για το Ιμάμ μελιτζάνες τηγανισμένες γέμιση 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 20 γρ. ελαιόλαδο Για τις μελιτζάνες 2 κιλά μελιτζάνες, 8 μελιτζάνες περίπου 300 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τη γέμιση 150 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες 10 γρ. σκόρδο, σε φέτες 20 γρ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 11 γρ. αλάτι 1 γρ. πιπέρι 5 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση Για το Ιμάμ Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας. Για τις μελιτζάνες Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Για τη γέμιση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τον πελτέ της ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. ελαιόλαδο 340 γρ. κοτόπουλο στήθος (κομμένο στη μέση για πιο λεπτό) 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. μαγιονέζα 200 γρ. γιαούρτι 100 γρ. μουστάρδα Dijon 80 γρ. σταφίδα μαύρη 15 γρ. κάρι, σκόνη 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι μήλο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy