banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ξέρω ξέρω... νωρίς το θυμήθηκα να κάνω ανάρτηση για την 25η Μαρτίου! Θα δικαιολογηθώ όμως λέγοντάς σας ότι μπακαλιάρος σκορδαλιά τρώγεται κι άλλες φορές μέσα στο χρόνο εθιμοτυπικά. Για να μην αναφέρω ότι μπορούμε να φάμε αυτό το φαγητό όποτε το τραβάει η όρεξή μας... Λοιπόν, όσον αφορά τη συνταγή μου, πρόκειται για μια ελαφριά και βελούδινη έκδοση της σκορδαλιάς με τις πατάτες. Ο μπακαλιάρος έγινε λουκουμαδάκια και το κουρκούτι που χρησιμοποίησα ήταν μια παραλλαγή συνταγής του Γιάννη Λουκάκου. Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του δέοντος καλό και όσοι το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Υλικά: 600 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου Κουρκούτι: 135 γρ. αλεύρι 5 γρ. αλάτι 230 γρ. μπύρα 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Σκορδαλιά: 3 πατάτες κανονικές 1 λίτρο ζωμό ψαριού 3 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι χυμό από μισό λεμόνι αλάτι - πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση: Εννοείται ότι για να φτιάξουμε το φαγητό αυτό πρέπει να έχουμε ξαλμυρίσει το ψάρι μας, ξεκινώντας 3 ημέρες νωρίτερα και αλλάζοντας συχνά το νερό. Θα βράσουμε τις πατάτες μας ολόκληρες, αφού τις έχουμε πλύνει καλά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν θα τις ξεφλουδίσουμε και θα τις αφήσουμε στην άκρη να φτιάξουμε το κουρκούτι. Θα βάλουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, θα τα ανακατέψουμε να γίνει χυλός και θα το τοποθετήσουμε στο ψυγείο μέχρι να ξεκινήσουμε το τηγάνισμα. Για τη σκορδαλιά, σε ένα μπλέντερ ή μούλτι θα βάλουμε ένα μέρος από τις πατάτες, τα σκόρδα και ένα μέρος από το ζωμό, τον οποίο φτιάχνουμε βράζοντας ένα κομμάτι από το ψάρι με ένα κύβο λαχανικών σε νερό. Επίσης, εάν δεν προτιμήσουμε φιλέτο ψαριού, μπορούμε να το διαλέξουμε από κόκκαλα, ουρές και ότι είναι για πέταμα το βράζουμε και κάνουμε το ζωμό. Ωστόσο, αν τελικά χρησιμοποιήσουμε κομμάτι του μπακαλιάρου, το βάζουμε κι αυτό στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Αν είναι πολύ πηκτή συμπληρώνουμε ζωμό, σε αντίθετη περίπτωση συμπυκνώνουμε με πατάτα. Επίσης, στην πορεία το ζωμό τον αντικαθιστούμε με τα υπόλοιπα υγρά στοιχεία (λάδι, ξύδι. λεμόνι), ενώ δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, διορθώνουμε αν χρειαστεί, σύμφωνα με τα γούστα μας. Για το ψάρι, τεμαχίζουμε στο μέγεθος που θέλουμε (εγώ έκανα μπουκίτσες) και το βάζουμε στο χυλό. Προσέχουμε να καλυφθεί καλά ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το τηγάνι με το λάδι να κάψει. Τοποθετούμε ένα ένα κομμάτι και αφήνουμε να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει. Στη συνέχεια το γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Σημαντικό είναι να μην ζαλίζουμε τα κομμάτια μέσα στο τηγάνι γιατί θα διαλυθούν, επίσης να είναι πολύ καυτό το λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Πηγή: fedrasbijouxandmore.blogspot.gr

Αναρτήθηκε στις 31/12/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς. Μια εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς και λικέρ Αμαρέτο, που της δίνει μια υπέροχη πλούσια γεύση. Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά… Υλικά συνταγής 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 400 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού 150 γρ. γάλα 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αμύγδαλα αμυγδαλόψυχα, ψιλοκομμένη 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα ξύσμα 1 λεμονιού ξύσμα 1 πορτοκαλιού 20 γρ. μπέικιν πάουντερ μια πρέζα αλάτι 25 γρ. λικέρ αμαρέτο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση συνταγής Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί / φόρμα 26 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο στους στους 160 ⁰C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τοποθετούμε το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά το κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από το ταψί, τοποθετώντας το πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Γυρίζουμε το κέικ από τη κάτω πλευρά, βάζουμε το “φλουρί”, το τοποθετούμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (με σουρωτήρι) και το διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Πηγή 31/12/2016 Sintayes.gr, Συνταγή: Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς

Πηγή: sintayes.gr

Μία σάλτσα από τον Γιάννη Λουκάκο για το BBQ σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 800 γρ. σάλτσα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου, συμπυκνωμένος 80 γρ. ζάχαρη 80 γρ. ξίδι λευκό 220 γρ. κέτσαπ 20 γρ. worcesteshire sauce 10 γρ. σησαμέλαιο 10 γρ. tabasco 5 γρ. πάπρικα καπνιστή 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 50 γρ. σάλτσα σόγιας Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξίδι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πηγή - yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Η ζύμη Λινζερ από τον Γιάννη Λουκάκο Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 2 ταψιά 25εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την ζύμη 350 γρ. βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 65 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 425 γρ. αλεύρι μαλακό 7 γρ. κανέλα, τριμμένη 60 γρ. κέικ, τριμμένο 7 γρ. μπέικιν πάουντερ 170 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα Εκτέλεση Για την ζύμη Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα τυχόν έχει κολλήσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τρίμμα του κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε μία δόση το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Αυτή είναι η συνταγή που παρακολούθησα στο μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο . Όχι, δεν είναι δικιά μου αυτή τη φορά αλλά ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας μιας και την έχω προσπαθήσει (και πετύχει) δύο φορές (μια στο μάθημα και μια σημερα στο σπίτι μου) . Ορίστε λοιπόν το λαχταριστό αυτό ρυζότο με μανιτάρια! Υλικά: Για το ριζότο: -400 γρ. ρύζι για ριζότο (όπως αρμπόριο) -80 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο -200 γρ. κρασί λευκό -1.5 kg. ζωμός μανιτάρι (Δείτε : http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6442.html ) -500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4 -300 γρ μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες -80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη -60γρ. βούτυρο φρέσκο -10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο -10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο -Λάδι λευκής τρούφας -Αλάτι Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα στρόγγυλα μανιτάρια σε τέταρτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα πλευρώτους. Κρατάμε τα μανιτάρια σοτέ σε ένα σκεύος για το τελείωμα του ριζότο. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Φωτογραφία από το μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο!

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Μία gourmet συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το ντιπ ροκφόρ 200 γρ. τυρί ροκφόρ 100 γρ. γιαούρτι 40 γρ. κρέμα γάλακτος 60 γρ. γάλα Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση 40 γρ. χυμός λάιμ 80 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. σουσάμι αλάτι σάλτσα μπάρμπεκιου ντιπ ροκφόρ Εκτέλεση Για το ντιπ ροκφόρ Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα καλτσόνε που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 1 καλτσόνε 28 εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την καλτσόνε 220 γρ. ζύμη πίτσας 120 γρ. σάλτσα μπολονέζ 40 γρ. κολοκύθι σοτέ 40 γρ. πιπεριά κόκκινη σοτέ 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη 40 γρ. φέτα τριμμένη 1 γρ. φρέσκια ρίγανη πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για τη σάλτσα μπολονέζ 50 γρ. ελαιόλαδο 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 130 γρ. κρασί, κόκκινο 900 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα 100 γρ. ζωμός κοτόπουλου 2 γρ. ρίγανη 2 φύλλα δάφνη αλάτι ζάχαρη, αν χρειάζεται Εκτέλεση Για την καλτσόνε Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το κολοκύθι, την πιπεριά, τη γραβιέρα, τη φέτα και τη φρέσκια ρίγανη. Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου, τοποθετούμε τα υλικά στη μία μεριά της ζύμης. Ενώνουμε τις δύο πλευρές της ζύμης, διπλώνοντας και πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μισοφέγγαρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 10 ’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα). Πρέπει να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει. Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Για τη σάλτσα μπολονέζ Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να «πιει» το φαγητό όλα του τα υγρά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 2 περίπου ώρες. Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη. Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την πεσκανδρίτσα 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.) 4 φέτες προσούτο 50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τα μαυρομάτικα 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα 200 γρ. σάλτσα ντομάτα 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα 30 γρ. βούτυρο 60 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Για την πεσκανδρίτσα Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Το πιάτο αυτό συνδυάζει διαφορετικές εντάσεις και υφές. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με γευστική φινέτσα, που συνήθως συνοδεύεται από λευκά κρασιά μέσου βάρους, με ικανοποιητική οξύτητα και ήπια αρώματα. Σ' αυτό το πολύπλοκο πιάτο όμως, η πρότασή μας είναι είτε ένα ελαφρύ, κόκκινο και φρουτώδες κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο, είτε ένα ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 8 άτομα (Ένα ταψί 37x23x7εκ). Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά Για τον μουσακά λαχανικά μουσακά 1.400 γρ. σάλτσα κιμά 1.500 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ 100 γρ. παρμεζάνα Για τα λαχανικά μουσακά ηλιέλαιο για τηγάνισμα 1.000 γρ. μελιτζάνα, σε φέτες 900 γρ. κολοκύθι, σε φέτες 1.000 γρ. πατάτες, σε φέτες 15 γρ. αλάτι Εκτέλεση Για τον μουσακά Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες σε σειρές. Από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μία στρώση. Στρώνουμε με τη μισή δόση κιμά και σκεπάζουμε στρώνοντας σε σειρές τα κολοκύθια. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο κιμά και σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. Για τα λαχανικά μουσακά Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση. Ζεσταίνουμε στους 160οC και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες διαδοχικά. Μόλις τηγανιστούν τα αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε. Tip Ο μουσακάς μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο. Προτού τον μαγειρέψουμε θα χρειαστεί να τον αποψύξουμε. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy