Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Ψωμιά 01/08/2019 Καρανίκος Γιάννης ΠαντζαρόψωμοΣυστατικά 500γρ κίτρινο αλεύρι500γρ αλεύρι για τσουρέκια12γρ αλάτι22γρ ζάχαρη30γρ βούτυρο32γρ μαγιά νωπή280γρ[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΑρτοσκευάσματα, Ζύμες, Χριστούγεννα 01/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Ζύμη για πειρνιλί Συστατικά 500γρ αλεύρι 17γρ ζάχαρη6γρ αλάτι12γρ μαγιά νωπή200-250γρ[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΣυμβουλές 01/08/2019 Καρανίκος Γιάννης 5 πρακτικές συμβουλές αρτοποιίας (Μέρος Β) Επτάζυμα παξιμάδια: Προσοχή στη διαδικασία παρασκευής του προζυμιού. Εφτά[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΚέικ 01/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Κέικ καρότου στο χέρι Υλικά Ζάχαρη 300 γρΑυγά 150 γρΗλιέλαιο 300 mlΑλεύρι 300 γρ5 γρ σόδα7 γρ μπέικιν10 γρ κανέλα6 γρ[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΖαχαρόπαστα 01/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Φτιάξτε δικιά σας ζαχαρόπαστα Συστατικά 900-1300γρ ζάχαρη άχνη καλής ποιότητας ψιλή 140γρ σιρόπι[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΚρέμα πατισερί ( κρέμα ζαχαροπλαστικής) Κρέμα πατισερί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα ψημένη ή κρέμα αλευριού. Η κρέμα αυτή είναι μια προετοιμασία με βάση[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΨωμιά 02/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Ψωμί πολυτελείας Υλικά 480-510 γρ αλεύρι κούλα15 νωπή μάγια10γρ αλάτι8γρ ζάχαρη20γρ ηλιέλαιο250γρ νερό Εκτέλεση Βήμα 1:[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΓλάσα-Επικαλύψεις 02/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Γλάσο καθρέφτης (Βασική συνταγή)Υλικά 21γρ ζελατίνη σκόνη13 γρ νερό300γρ γλυκόζη280γρ ζάχαρη150γρ νερό200γρ[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΠαγωτά 03/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Αρμενοβίλ Υλικά 1700ml κρέμα γάλακτος520γρ ζάχαρη160ml νερό400γρ αμύγδαλα με την φλούδα ή ότι άλλο θέλουμε260 γρ[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΠαγωτά 03/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Σεμιφρέντο με σοκολάτα και κακάο Συστατικά 360γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη28γρ κακάο148γρ αυγά42γρ κρόκοι155γρ ζάχαρη440γρ[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΖύμες 03/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Υλικά 200γρ αλεύρι 5 γρ νωπή μαγιά 140-160 μλ χλιαρό νερό 8 γρ ζαχάρη 1 πρέζα αλάτι [...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.com9 τύποι αλεύρων 1. Λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Πρόκειται για αλεύρι φτιαγμένο από μείγμα σκληρού και μαλακού σιταριού που έχει υποστεί επεξεργασία[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΣυστατικά 200 γρ αλεύρι γοχ116 γρ νερό3 γρ μαγιά νωπή3 γρ ζάχαρη3 γρ αλάτι6 γρ ηλιέλαιοΤην γέμιση την αφήνουμε στη φαντασία σας!Εναλλακτικά: Ζύμη για πίτσα με[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΕκλέρ με σοκολάταΣτα γαλλικά σημαίνει αστραπή. Η ζύμη ήταν εφεύρεση του Ιταλού ζαχαροπλάστη Ποπελίνι. Η τελική μορφή του γλυκού και η εξέλιξη ήρθε από τον[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΣυστατικά 150γρ άχνη220γρ μαργαρίνη2 αυγά334γρ αλεύρι1 βανίλιαΕκτέλεση Βήμα 1: Αφρατεύουμε με το σύρμα την άχνη και την μαργαρίνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΣοκολάτα 15/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Fudge ΣοκολάταςΥλικά 345gr σοκολάτα κουβερτούρα 380gr ζαχαρούχο γάλα40gr βούτυροΒανίλια & αλκοόλ (προαιρετικά)130gr[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΨωμιά 16/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Μπακέτα Καμπαγιού (χωριάτικο Γαλλικό) Υλικά Αλεύρι μαλακό 700-730γρΑλεύρι Σίκαλης 90γρΑλεύρι Καλαμποκιού 90γρΑλεύρι Ολικής[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΧαλβάδες 17/08/2019 Καρανίκος Γιάννης Χαλβάς σιμιγδαλένιος Υλικά Ηλιέλαιο 250ml Σιμιγδάλι χοντρό 140γρ Σιμιγδάλι ψιλό 200γρ [...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.com