ψησιμο κοκορετσι στο φουρνο | κεικ αλμυρο με γιαουρτι αργυρω | ευκολα κουλουρακια νηστισιμα | γλασο λευκο με ζαχαρη αχνη | κοτσι στο φουρνο δρισκας | κουλουρακια με μελι αργυρω
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Εύκολο και γρήγορο αλλά και πολύ νόστιμο!

Υλικά για 4 μερίδες:

800 γρ φιλέτο κοτόπουλο1/2 φλιτζάνι μουστάρδα1/4 φλιτζανιού ξύδι1/4 φλιτζανιού πετιμέζι1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδοΑλατοπίπερο

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την μουστάρδα, το ξύδι, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη

και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.Στο ενδιάμεσο, γυρνάμε τα φιλέτα

να μαριναριστούν και από την άλλη πλευρά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180ο. Ψήνουμε τα φιλέτα, μαζί με την μαρινάδα τους, για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.Τα σερβίρουμε ζεστά με ρύζι άγριο.

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, από την εκπομπή Chef στον αέρα.

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Μία μοναδική τηγανιά που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κιλό χοιρινή τηγανιά από λαιμό 2 σφηνάκια Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το χοιρινό και σοτάρετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί καλά. Σβήνετε με το Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou, αλατίζετε και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 2 λεπτά και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Πηγή - Papadimitriou

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική πίτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 26.10.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍ Υλικά 1 φύλλο κουρού 150 γρ. μορταδέλα Ferrano Ifantis 1 πράσο 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 20 ντοματίνια 1 κ.σ βούτυρο Lurpak soft 2 αυγά 150 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά 30 γρ.γάλα 150 γρ.τυρί Arla mozzarella τριμμένη 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι 1 κ.γ. μπούκοβο 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σχοινόπρασο και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε ένα αντικολλητικό ταψί και κόβουμε όσο περισσεύει. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη mozzarella και το μπούκοβο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και το σωταρισμένο πράσο με το σχοινόπρασο. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 400 γρ. κόκκινες φακές 2 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 30 ντοματίνια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou 50 ml ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φτιάξτε σπιτικό παραδοσιακό τσουρέκι με την συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 2 τσουρέκια Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Ημέρα προβολής : 09.04.2015 Υλικά 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 200 γρ. χλιαρό νερό 42 γρ. φρέσκια μαγιά 115 γρ. βούτυρο Lurpak 170 γρ. ζάχαρη 3 μεσαία αβγά ¼ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη ½ κ.γ. κακουλέ 1 κ.γ. μαχλέπι 1 ασπράδι αβγού Φιλέ αμυγδάλου (για πασπάλισμα) Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, κρατώντας λίγη ποσότητα από τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο γουδί με 1 κουταλιά ζάχαρη το δάκρυ μαστίχας και την προσθέτουμε στο μίξερ. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφαιρούμε από το μίξερ το σύρμα, τοποθετούμε τον γάντζο και προσθέτουμε το μαχλέπι, τη μισή μαγιά, σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος την υπόλοιπη μαγιά. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μαστιχωτή και ελαστική η ζύμη και την αφήνουμε για 10 λεπτά, σκεπασμένη, να φουσκώσει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχήμα σφιχτής πλεξούδας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν δεύτερη φορά. Βάζουμε το ασπράδι σε ένα μικρό μπολ και το χτυπάμε με ένα πιρούνι, μέχρι να ξεκινήσει να ασπρίζει. Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο με το χτυπημένο ασπράδι αβγού και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε τα τσουρέκια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 155 βαθμούς, για 40-45 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα εντυπωσιακό συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Yλικά Για τα κολοκυθάκια 4 μεγάλα κολοκυθάκια 6 κ.σ.ελαιόλαδο ξύσμα & χυμό από ένα λάϊμ ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά ¼ κ.γ κάρυ αλάτι Για τη γέμιση 150 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 16 λιαστές ντομάτες 100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι 100 γρ. baby ρόκα Για το γαρνίρισμα 10 φύλλα δυόσμου Εκτέλεση Κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα, το κάρυ, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, για 30 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας τις μαριναρισμένες φέτες κολοκυθιού. Βάζουμε στην άκρη κάθε μαριναρισμένης φέτας κολοκυθιού μισό κουταλάκι φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε λίγη λιαστή ντομάτα και ελιά, ένα δύο φυλλαράκια baby ρόκας και τυλίγουμε σφικτά σε ρολό. Σερβίρουμε τα ρολάκια κολοκυθιού και γαρνίρουμε με δυόσμο. Πηγή - Chef στον Αέρα

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστή πρόταση για τα ζυμαρικά σας. Συνταγή : Αλέξανδρεος Παπανδρέου. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι Μακβελ 300 γρ. γαρίδες μεσαίες. 225 γρ. ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα Ifantis 500 γρ. φρέσκο σπανάκι. 1 σφηνάκι ούζο 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο Ξύσμα από 1 λεμόνι Χυμό από ½ λεμόνι 1 φλ. ελαιόλαδο 5-6 κλωναράκια μαϊντανό 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι-λεμόνι kalamata Papadimitriou Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Για το κοφτό μακαρονάκι με γαρίδες και αναμικτα λαχανικά Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.. Σωτάρουμε στο γουόκ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τις γαρίδες. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα ανάμικτα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το βρασμένο κοφτό μακαρονάκι τον μαϊντανό τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πηγή - Chef στον Αέρα

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία πρόταση του Αλέξανδρου Παπανδρέου που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 400 γρ. Agr;ino Bella (parboiled) Ελληνικό κίτρινο μακρύκοκκο ρύζι για σπυρωτό πιλάφι 140 γρ. κρεμμύδι 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 40 γρ. βούτυρο Lurpak 700 ml. ζωμό λαχανικών 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 2 κ.γ. μπούκοβο γλυκό ¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο 2 κ.σ. δυόσμο ψιλικομμένο 1 αρωματικό μπουκέτο (πράσο, μαϊντανό, δάφνη, γαρύφαλλο, κανέλα) 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για το φρέσκο τυρί κρέμα 250 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 2 κ.γ. σουμακ 40 ml. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σοτάρουμε σε βούτυρο και ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και το φρέκσο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το γλυκό μπούκοβο, το γαρύφαλλο τριμμένο και σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το ρύζι με το ζωμό να ζεσταθεί και στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψί με το αρωματικό μπουκέτο μυρωδικών. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 18-19 λεπτά. Έπειτα ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σουμάκ. Σερβίρουμε το πιλάφι με τα μυρωδικά προσθέτουμε το αρωματισμένο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με δυόσμο. Πηγή - Chef στον Αέρα

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(photo: Γεωργία Παπανδρέου) Μια παραλλαγή πάνω σε γνωστό καλοκαιρινό μαγειρικό θέμα, αν θέλεις να συνδυάσεις τα γνωστά «ασχημάτιστα» αβγά με ντομάτα ή καγιανά -τα οποία συνήθως τα κάνουμε τηγανητά- σε μια πιο ευπρόσωπη εκδοχή, κρυμμένα μέσα σε ντομάτες, μικρού σχετικά, μεγέθους. Δέχεσαι μια ξαφνική επίσκεψη ( ή απλά ένα δικό σου αίσθημα πείνας) και έχεις σπίτι σου μόνο αβγά, φέτα, μερικές μικρές ντομάτες. Για να μην κατηγορηθείς για προχειρότητα, ή αν θέλεις μόνο κάτι αλλιώτικο επειδή έχεις λαχταρήσει ντομάτες γεμιστές, «αλλά πού να βρεθούν τέτοια ώρα τα υλικά…» Πλένεις κι αδειάζεις τις ντομάτες όπως κάνεις για τα κλασικά γεμιστά. Γίνεται εύκολα και στο λεπτό γιατί οι ντομάτες είναι μικρές. Τις αραδιάζεις σε μια ταρτιέρα. Τη σάρκα και το χυμό τους τα περνάς από το μούλτι και σουρώνεις τα σπόρια (μπορείς να το παραλείψεις) πριν τα αναμείξεις με τα αβγά και τα αρτύματα της επιλογής σου. Μέσα σε κάθε ντομάτα κρύβεις κομματάκια φέτας. Συμπληρώνεις με το μείγμα αβγού- ντομάτας, φουρνίζεις, σερβίρεις με πράσινη σαλάτα και προαιρετικά με πατάτες ολόκληρες ψητές με τη φλούδα τους. Αν διαθέτεις και ένα δροσερό ροζέ ελληνικό κρασί βάλτο στα κολονάτα σου ποτήρια. Ταιριάζει! (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Ντομάτες γεμιστές με καγιανά Υλικά 12 μικρές ντομάτες 6 αβγά 150 γρ. φέτα σε κομματάκια 1 ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή θυμάρι ψιλοκομμένα Λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τις ντομάτες. Τοποθετούμε μέσα σε καθεμιά από ένα-δυο κομματάκια φέτας και τις αραδιάζουμε σε στρογγυλή ταρτιέρα (ή μικρό ταψάκι). Ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους μέσα σε μπολ, ή στο multi και σουρώνουμε για να μην έχουμε σπόρια στο μείγμα (προαιρετικά). Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό ντομάτας και το προσθέτουμε στο ψιλοκομμένο μείγμα της. Αναμειγνύουμε ελαφρά με πιρούνι τα αβγά, τα ενσωματώνουμε απαλά στη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε όσο μείγμα μας περίσσεψε γύρω τους μέσα στο σκεύος και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε. (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Σημείωση Εναλλακτικά πασπαλίζουμε εσωτερικά τις ντομάτες με την προτεινόμενη ποσότητα του κορν φλάουρ, αντί να το διαλύσουμε στον χυμό. Αν δεν μας αρέσει η φέτα βάζουμε ένα άλλο τυρί της επιλογής μας.

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy