πως γινεται ο κορμος ψυγειου | συνταγη για μια κασεροπιτα | βεφα αλεξιαδου αλμυρο κανταιφι | συνταγη για παστασοκολατινα | sintage ia stifos kotopulo | καλοκαιρινη σαλατα με μαρουλι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαζάρου Καλαμάρι γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα από σοκολάτα Lazarou Kalamari gemisto me mosxarisio kima kai saltsa apo sokolata

Βάγια, βάγια τω βαγιώ, τρώνε ψάρι και κολιό κι ως την άλλη Κυριακή, του καλιτσουνιού τ΄ αυτί. Δείτε τι όμορφοι που είναι οι σταυροί που μοιράζουν σήμερα Κυριακή των Βαΐων οι παπάδες στις εκκλησιές μας! Και τούτοι εδώ δεν είναι από τους πιο περίτεχνους. Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου οι πιστοί, γυναίκες και άντρες που κατέχουν την τέχνη φτιάχνουν εκατοντάδες σταυρούς που μοιράζονται την Κυριακή των Βαΐων εις ανάμνησιν… Οι σταυροί αυτοί θεωρείται ότι παρέχουν μεγάλη προστασία στα σπίτια μας. Οι παλιοί τους έραβαν στη φόδρα του πανωφοριού τους και τους θεωρούσαν φυλακτό μου είπε η γειτόνισσα που μου έφερε τον πιο σύνθετο. Κλείνει σήμερα η Βαγιοβδομάδα όπως λέγεται στην Κρήτη η εβδομάδα που προηγείται της Κυριακής των Βαΐων , κι εμείς τηρήσαμε το έθιμο με το ψαράκι μας. Ψαρόσουπα και τηγανητά ψαράκια … Τα βουτήματα μας όμως νηστίσιμα. Ούτε βούτυρο ούτε αυγά για μια βδομάδα ακόμη... Από προχθές είχα ανεπιάσει το προζύμι μου για να το δυναμώσω για τα τσουρέκια που θα φτιάξω τη Μεγαλοβδομάδα. Όχι δηλαδή ότι δεν γίνονται και με μαγιά αλλά με το προζύμι είναι αλλιώς η συνταγή μου… Επειδή δεν το χρησιμοποιώ πια συχνά (καταφεύγω στην ευκολία της μαγιάς), οι μύκητές του μάλλον αδυνατίζουν κι έτσι το ανανεώνω πιο μπροστά από τη μέρα που το χρειάζομαι για να ανακτήσει τη δύναμή του! Θα σας μιλήσω άλλη φορά για το προζύμι μου. Έχει μεγάλη ιστορία… Αφού κράτησα λίγο στα δυο μπολάκια που το διατηρώ εδώ και χρόοοοονια, χρησιμοποίησα το υπόλοιπο (περίπου δυο κούπες) για να φτιάξω αυτά τα νηστίσιμα σταφιδόψωμα που απολαύσαμε με το καφεδάκι μας σήμερα το απόγευμα. Βλέπετε μόνο σήμερα το πρωί είχε πια ανεβεί το ζυμάρι μου και τα ψωμάκια ήταν έτοιμα για φούρνισμα το μεσημεράκι. Η συνταγή είναι πολύ παλιά, όπως παλιά είναι και η ονομασία τους. Τριβίδια ή τριβιδάκια λέμε στην Κρήτη τα μακρόστενα βουτήματα και ψωμάκια σε αντιδιαστολή με τα κουλούρια και τις κουλούρες. Η συνταγή έδινε τις ποσότητες σε δράμια και οκάδες και όπως συνήθως ήταν για πολλαπλάσια ποσότητα από αυτή που φτιάχνουμε συνήθως. Βλέπετε παλιά δεν είχαν την ευκολία της ηλεκτρικής κουζίνας και το άναμα του φούρνου δεν συνέφερε να γίνεται για μικροποσότητες… Έχω μετατρέψει την αναλογία των υλικών που αφορούσε 2,5 οκάδες αλεύρι και τα φτιάχνω με ένα περίπου κιλό αλεύρι. Υλικά: Περίπου 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) ¾ κούπας λάδι (ή ½ κούπα νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε 2-3 κουταλιές ταχίνι) 1 κούπα ζάχαρη (και προαιρετικά 1/4 κούπας ακόμη ) Το χυμό ενός πορτοκαλιού Το χυμό ενός λεμονιού ½ κούπα αλουσιά (όπως έχω ξαναπεί την αντικαθιστώ συχνά με κρασί) ½ κούπα κανελόζουμο ( και άλλη ½ κούπα αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά ) ½ κουταλάκι κοφτό κόκκους μαστίχας ½ κουταλάκι σόδα 1 βαθύ πιάτο σταφίδες ξανθές 2 κούπες προζύμι φρεσκοανεπιασμένο ή 2 κύβους (80 γραμμάρια) μαγιά νωπή ή 3 - 4 φακελάκια ξηρή Επί το έργον: Αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά την ανεπιάνουμε με ½ κούπα κανελόζουμο και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη (όπως στα σφακιανά παξιμαδάκια ). Αλέθουμε τη μαστίχα με μία κουταλιά ζάχαρη στο multi. Σε μπολ βάζουμε τις σταφίδες με την αλουσιά (ή το κρασί) και το κανελόζουμο να φουσκώσουν για μισή ώρα τουλάχιστον. Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το χυμό των εσπεριδοειδών αφού διαλύσουμε τη σόδα σ’ αυτόν. Προσθέτουμε τη μαστίχα, τις σταφίδες και το προζύμι, ή την ανεπιασμένη μαγιά ή την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ως ότου επιτύχουμε μια μαλακή ζύμη που κολλά ελαφρώς στα χέρια.Αυτή τη φορά μου περίσσεψαν 3/4 κούπας από το κιλό. Αφήνουμε τη ζύμη να ανεβεί , την πιέζουμε να ξεφουσκώσει και πλάθουμε τα τριβιδάκια μας. Αν θέλουμε τα κυλάμε σε αποφλοιωμένο σουσάμι που έχουμε ξεπλύνει και απλώσει σε καθαρή πετσέτα. Συνήθως το πασπαλίζω στην πετσέτα με λίγη ζάχαρη για να κολλάει. Τα αφήνουμε να ανεβούν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για μισή περίπου ώρα. Παρατηρήσεις: 1) Η ζύμη και τα τριβιδάκια θεωρούνται ανεβασμένα όταν τα πιέζουμε και επανέρχονται. Ο χρόνος ανεβάσματος ποικίλλει και εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Σε θερμό και υγρό περιβάλλον η διαδικασία –αν και η μαγιά μας είναι φρέσκια- γίνεται πολύ γρήγορα.Δείτε και το κολπάκι στα ανεβατά κουλουράκια … 2) Το αλεύρι στις ζύμες είναι σχεδόν πάντα στο περίπου. Συν –πλην 100 γραμμάρια από την ποσότητα που λένε οι συνταγές, είναι πιθανή. Εξαρτάται πάλι από τις συνθήκες, από το είδος τους αλευριού και από τα τελικά υγρά.Π.χ δεν έχουν όλα τα πορτοκάλια και τα λεμόνια την ίδια ποσότητα χυμού… 3) Η διαδικασία με το προζύμι παίρνει πολύυυυ περισσότερη ώρα. Εγώ έφτιαξα τη ζύμη χθες το βραδάκι και τα έψησα σήμερα το μεσημέρι όπως έγραψα και πιο πάνω.Με τη μαγιά είναι υπόθεση 2-3 ωρών το ανέβασμα. Υ.Σ. Ακόμη μια απώλεια σήμερα. Δεν ήξερα καν ότι ο Νίκος Παπάζογλου ήταν άρρωστος και αιφνιδιάστηκα... Άλλος ένας από τους τραγουδιστές που σημάδεψαν τα νιάτα μας (και όχι μόνο) φεύγει...

Πηγή: cretangastronomy.gr

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις; Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου 1 λεμόνι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος Aλάτι,πιπέρι Τρόπος μαγειρέματος 1 Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. 2 Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. 3 Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. 2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη. 4 Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. 5 Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα. 6 Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. 7 Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Υπάρχουν άπειρες συνταγές όπου μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το αυγοτάραχο. Η συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου του «Βαρούλκο» –με πετιμέζι, σόγια και δάφνη– είναι περίφημη, ενώ αυτή του Κυριακού του «Real Greek» με μπουράνι (ρύζι στο φούρνο) και θαλασσινά είναι πιο κοντά στην παράδοση. Η δική μου προτίμηση είναι παπαρδέλες με αυγοτάραχο και λεμόνι, τις οποίες συνοδεύουμε φυσικά με ένα σκοτσέζικο single malt. Είμαι σίγουρος ότι θα άρεσε ακόμη και στο μερακλή και θεριακλή πατέρα μου. Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πρέζα μπούκοβο 1 πρέζα σπόροι ξερού κόλιαντρου 2 καλές κ.σ. single malt whisky 1 καλή κ.σ. τρίμμα αυγοτάραχου 20 φετούλες αυγοτάραχο Μεσολογγίου 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός) Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Παρασκευή Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Όταν θα τις στραγγίξουμε, θα κρατήσουμε λίγο από το νερό όπου έχουν βράσει. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθούν, προσθέτουμε το μπούκοβο και το κόλιαντρο. Τα αφήνουμε να κάψουν λίγο και τα σβήνουμε με το ουίσκι. Προσθέτουμε το τρίμμα από το αυγοτάραχο και δύο κουτ. σούπας από το νερό όπου βράζουν οι παπαρδέλες και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά, ώσπου να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις στραγγισμένες παπαρδέλες. Αν το νερό της σάλτσας έχει μειωθεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου έχουν βράσει τα ζυμαρικά, για να είναι το φαγητό ζουμερό. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τις φετούλες αυγοτάραχου, τρίβουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως. Ελλάδα Κυρίως πιάτα Ζυμαρικά Αυγοτάραχο

Πηγή: athinorama.gr/umami

Μια τέλεια συνταγή, η φάβα Λαζάρου θα εντυπωσιάσει σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και στο καθημερινό γεύμα αφού είναι πεντανόστιμη! Ingredients 500 γρ. φάβα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 120 ml ελαιόλαδο 1 & 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών 100 ml ξύδι μπαλσάμικο Αλάτι – πιπέρι Method Step 1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα Step 2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη Step 3 Προσθέτουμε τη φάβα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό Step 4 Όταν βράσει κοιτάμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα ζωμό Step 5 Στο μίξερ χτυπάμε τη φάβα με το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε Step 6 Η φάβα Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Συνόδευσε με χταποδάκι !

Πηγή: nostimada.gr

Μια εναλλακτική συνταγή, η φασολάδα Λαζάρου είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Δοκίμασέ την και θα την λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν αγαπούν ισιαίτερα αυτό το πιάτο. Ingredients 300 γρ. φασόλια άσπρα ψιλά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 2 καρότα σε ροδέλες 80 ml λευκό κρασί 150 ml ελαιόλαδο 2 μικρά φύλλα δάφνης 3 κλωνάρια θυμάρι 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών Αλάτι- Πιπέρι Method Step 1 Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα Step 2 Τα βράζουμε με νερό για 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε Step 3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 4 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε για 2 λεπτά Step 5 Προσθέτουμε το σέλερυ και τα καρότα βήνουμε με το κρασί Step 6 Προσθέτουμε τα φασόλια , τη δάφνη, τον ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε Step 7 Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε όταν χυλώσει η σούπα Step 8 Η φασολάδα Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι Πρόσθεσε λίγο πράσο για έξτρα γεύση

Πηγή: nostimada.gr

Η τέλεια συνταγή για γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου ! Ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα ενθουσιάσει την οικογένειά σου ή τους καλεσμένους σου και γίνεται πολύ εύκολα. Ingredients 1 πακέτο μακαρόνια 1 συσκευασία γαρίδες καθαρισμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες Αλάτι - πιπέρι 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 1 κούπα ζωμό λαχανικών Method Step 1 Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά Step 2 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο Step 3 Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες και μαϊντανό Step 4 Σβήνουμε με ζωμό λαχανικών Step 5 Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε Step 6 Αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα Step 7 Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 8 Η γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Σέρβιρε με τριμμένο τυρί Μπορείς να προσθέσεις κόκκινη πιπεριά

Πηγή: nostimada.gr

Αναρτήθηκε στις 02/02/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Λεμονοπορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σος γιαουρτιού Πεντανόστιμη Λεμονοπορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σος γιαουρτιού για όλες τις ώρες και όλη την οικογένεια. Μια πολύ εύκολη συνταγή του Σεφ Λευτέρη Λαζάρου που θα σας εντυπωσιάσει.  Υλικά συνταγής 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total 10 αυγά [χωριστά οι κρόκοι + τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα] 4 πορτοκαλιών το ξύσμα [τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη] 2 λεμονιών το ξύσμα 300 ml ηλιέλαιο 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 4 βανίλιες 500 γρ. φύλλο κρούστας  Για το σιρόπι: 4 πορτοκαλιών το χυμό 2 λεμονιών το χυμό 500 γρ. ζάχαρη 400 ml νερό Για τη σάλτσα γιαουρτιού: [προαιρετικά] 150 ml κρέμα γάλακτος 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total 2% 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη Εκτέλεση συνταγής Για το σιρόπι: Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να δέσει ελαφρά, και το αφήνουμε να κρυώσει. Για το φύλλο κρούστας: Τρίβετε το φύλλο κρούστας σε ένα μπολ με το χέρι όσο πιο πολύ γίνεται, απευθείας από την κατάψυξη. Για τη λεμονοπορτοκαλόπιτα: Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ηλιέλαιο ώσπου να αφρατέψουν.  Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας, τις βανίλιες, τα ξύσματα και το baking powder, και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι. Προσθέτουμε επίσης τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.  Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί κουζίνας έτσι ώστε μετά το ψήσιμο το πάχος τού γλυκού μας να μην είναι πάνω από 2,5 εκατοστά. Ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Σιροπιάζουμε τη λεμονοπορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι αμέσως όταν τη βγάλουμε από το φούρνο. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι Total 2%, τη ζάχαρη και την κρέμα σε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι βάζουμε δίπλα από κάθε κομμάτι μια μικρή κουταλιά από τη σάλτσα. 02/02/2015 Sintayes.gr, Συνταγή: Λεμονοπορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σος γιαουρτιού

Πηγή: sintayes.gr

Αναρτήθηκε στις 13/04/2015 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Σούπες, Συνταγές Μανιταρόσουπα βελουτέ με γιαούρτι Μια εύκολη συνταγή για μια γευστικότατη βελουτέ μανιταρόσουπα με γιαούρτι. Μια νοστιμότατη σούπα για να την απολαύσετε πρώτο πιάτο ως ορεκτικό ή και ως ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο.  Υλικά συνταγής 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 100 γρ. φρέσκο βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου ζωμός κότας 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι  αλάτι πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι, και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά. Σκεπάζουμε τα μανιτάρια με ζωμό κότας και βράζουμε για 25 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ με λίγα-λίγα από τα ζουμιά τους ώσπου να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. Αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι  και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με μερικά ολόκληρα μανιτάρια που δεν έχουμε πολτοποιήσει και εάν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένη φρέσκια αρμπαρόριζα για επιπλέον άρωμα και γεύση. Μια συνταγή του Λευτ. Λαζάρου από  13/04/2015 Sintayes.gr, Συνταγή: Μανιταρόσουπα βελουτέ με γιαούρτι

Πηγή: sintayes.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ Πολύ νόστιμο φαγητό με το ρύζι να ρουφάει τους χυμούς από το ψημένο κοτόπουλο και τα λαχανικά !!! Σκέτη απόλαυση ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ανεπιφύλακτα !!! Την συνταγή την έχω δεί από τον σεφ κύριο Λαζάρου την φτιάχνω τακτικά και ξετρελαίνονται όλοι !!! Υλικά 1 κοτόπουλο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 2 κουτάκια ντομάτα κονκοσέ τα κομματάκια 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρο 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο το χυμό του 2 ποτήρια νερού νερό στο οποίο μέσα αν θέλετε αραιώστε 1 ζωμό λαχανικών βιολογικό [αυτό προαιρετικά εγώ έβαλα] αλάτι -πιπέρι 2 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με την απαλή γεύση μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη -ότι σας αρέσει [εγώ έβαλα εδώ γλυκιά] Τι κάνουμε Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα στην γάστρα . Τοποθετούμε στην μέση και το κοτόπουλο και το γυρνάμε τούμπα και ξανά άλλη μία πιέζοντας το με το χέρι να πάρει μέσα του από το μείγμα . Σκεπάζουμες την γάστρα και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας . Ρύζι ετοιμασία Υλικά 1 πακέτο ρύζι καρολίνα νερό αλάτι Τι κάνουμε Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλυμμένο ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά και το σουρώνουμε . Κοτόπουλο Αφού ψηθεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε με προσοχή μην διαλύσει και το ακουμπάμε στο καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε εκεί. Κοιτάμε να έχει ζουμάκι η γάστρα που ψήσαμε το κοτόπουλο αν δεν εχει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο και το βάζουμε επάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μολις πάρει να βράζει ρίχνουμε από το σουρωτήρι μέσα το ρύζι και το σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Με κουτάλα σούπας το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι όλο και στην μέση βαζουμε το κοτόπουλο μας . Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και ..καλή σας όρεξη και απόλαυση γιατί πραγματικα έχει απολαυστική γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Υλικά συνταγής 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. κορν φλάουρ 500ml μπίρα Εκτέλεση συνταγής Βάζετε σε ένα µπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την µπίρα και τα ανακατεύετε, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και να γίνει χυλός. Συμβουλή Η ποσότητα είναι αρκετή για περίπου 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια των 130-120 γρ.

Πηγή: icookgreek.com

Υλικά συνταγής φιλέτο: 4 φέτες, γύρω στα 200 γρ. καθεμιά πατάτες: 300 γρ. στρογγυλές μικρές ή κομμένες με το ειδικό εργαλείο σε μπαλίτσες ντομάτα: 1 ψιλοκομμένη (χωρίς υγρά και σπόρους) μπρόκολο: 200 γρ. μπουκετάκια, βρασμένα βούτυρο Ολλανδίας: 120 γρ. αλάτι: όσο θέλετε πιπέρι: φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση συνταγής Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε τις πατάτες και 110 γρ. από το βούτυρο και σοτάρετε ανακινώντας το κατσαρολάκι, για να πηγαίνει το βούτυρο παντού και να σοταρισθούν ομοιόμορφα οι πατάτες. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και κρατάτε τις πατατούλες στην άκρη. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο κι έπειτα τηγανίζετε τα φιλέτα -αφού τα αλατοπιπερώσετε- μέχρι να πάρουν χρώμα. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο των φιλέτων στο τηγάνι ή στο φούρνο - ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που επιθυμείτε. Σερβίρετε στο πιάτο τις πατάτες, τις ντομάτες κονκασέ και το μπρόκολο για βάση και επάνω τους το φιλέτο. Σερβίρετε αμέσως. Λίγα λόγια για τη συνταγή ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ | Συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες του Λευτέρη Λαζάρου Mix & Match Ένα κλασικό πιάτο με ένα βουτυράτο κόκκινο κρασί, μέτριας παλαίωσης Merlot, βελούδινο και βαθυκόκκινο, μπορντολέζικης προέλευσης και κατά προτίμηση St Emillion. Ένας συνδυασμός απόλυτα ταιριαστός, όπου τα γήινα αρώματα του πιάτου θα μπλέξουν αρμονικά με τον ήσυχο, αλλά επιβλητικό χαρακτήρα του κρασιού. Απολαύστε με Κόκκινο κρασί

Πηγή: icookgreek.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy