φαβα ακης πετρετζικης | πως γινεται ο κορμος ψυγειου | συνταγη για μια κασεροπιτα | βεφα αλεξιαδου αλμυρο κανταιφι | συνταγη για παστασοκολατινα | sintage ia stifos kotopulo | καλοκαιρινη σαλατα με μαρουλι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

O Λευτέρης Λαζάρου είναι αναμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος ειδικός στο μαγείρμα θαλασσινών και ψαριών. Γι' αυτό και εμείς σου προτείνουμε μια υπέροχη σούπα με πεσκανδρίτσα, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή.  Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 6-7 κλωνάρια σέλινο, ολόκληρα 100 ml ελαιόλαδο 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 3 καρότα, χοντροκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο 3 πράσα, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος, χοντροκομμένα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μυρώνια (είναι η εποχή τους) ή καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα (χωρίς τα κοτσάνια) 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 ολόκληρη πεσκανδρίτσα γύρω στα 2 - 2½ κιλά, χωρισμένο το κεφάλι από την ουρά, την οποία κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια (το κεφάλι το κρατάμε για το ζωμό και, μόλις γίνει, παίρνουμε και το ψαχνό από τα μάγουλά του) 1 λίτρο ζωμός ψαριού 1 κ.σ. αλάτι 1/2 κ.σ. άσπρο πιπέρι 50 ml χυμός λεμονιού Τρόπος μαγειρέματος 1 Για το ζωμό ψαριού - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κεφάλι της πεσκανδρίτσας, τις φλούδες από τα καρότα, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και 2 λίτρα νερό. 2 Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1½ ώρα, ώσπου το υγρό να μειωθεί περίπου στο μισό. 3 Για τη σούπα - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει λίγο νερό και προσθέτουμε το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το σέλινο για 5 - 6 λεπτά. Το στραγγίζουμε. 4 Σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια πατάτας και καρότου για 3 - 4 λεπτά. 5 Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 6 Τέλος, ρίχνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο σέλινο, τα μυρώνια ή τις καυκαλήθρες και τα πολτοποιημένα ντοματάκια. 7 Προσθέτουμε το κρασί και βάζουμε στην κατσαρόλα την πεσκανδρίτσα, ακουμπώντας την πάνω στα λαχανικά. 8 Τη μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά στον ατμό των λαχανικών και σβήνουμε με το ζωμό. 9 Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 10 Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 11 Βγάζουμε την πεσκανδρίτσα από την κατσαρόλα και την ξεψαχνίζουμε σε μια πιατέλα. 12 Συμπληρώνουμε με τα κομμένα λαχανικά. Σουρώνουμε το ζουμί, το μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις; Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου 1 λεμόνι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος Aλάτι,πιπέρι Τρόπος μαγειρέματος 1 Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. 2 Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. 3 Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. 2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη. 4 Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. 5 Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα. 6 Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. 7 Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Τα πασχαλινά κόκκινα αυγά είναι ένα από τα έθιμα της ανάστασης και συμβολίζουν το αίμα του Κυρίου που έτρεχε ενώ ήταν στο σταυρό Άλλοι το ερμηνεύουν πως, τ ώρα τη Σαρακοστή νηστεύουν οι περισσότεροι και γι’ αυτό τα αυγά περισσεύουν. Είναι κιόλας η εποχή που οι κότες τα γεννούν με αφθονία. Τι θα τα έκαναν τόσα αυγά οι νοικοκυρές; Τα φύλαγαν λοιπόν για το Πάσχα, κι όταν έβρισκαν ευκαιρία, άρχιζαν να τα κάνουν δώρα-αμοιβή στα παιδιά: την Πρωτομαρτιά για τα κάλαντα με τα χελιδονίσματα, το Σάββατο του Λαζάρου και την Μεγάλη Πέμπτη, το ίδιο. Αλλά πιο πολύ την ημέρα της Λαμπρής τ’ αυγά ήταν το πρόχειρο κι άφθονο φαγώσιμο, που μπορούσαν να φιλέψουν. Τα έβαφαν λοιπόν κόκκινα, που είναι χρώμα χαρούμενο και ξορκιστικό, τα έβαφαν και κίτρινα και μπλε και ροζ, ή τα άφηναν άσπρα, αν είχαν πένθος. Συχνά τα στόλιζαν με ζωγραφιές, για να γίνουν πιο ευχάριστα. Τα πλούμιζαν τεχνικά, με μαργαρίτες και φτέρες και μ’ αγριολούλουδα του ελληνικού κάμπου. - Από το αυγό ξεπήδησαν έπειτα πλήθος συγγενικά σύμβολα: είναι τα κίτρινα πουλάκια, οι νεοσσοί που βγαίνουν από τ’ αυγό, έπειτα οι κότες που γεννούν, οι φωλιές όπου βρίσκονται κι ο κόκορας που τα φέρνει… - Επίσης ... Πολύ πριν από την εμφάνιση του Χριστιανισμού, οι πρόγονοί μας έβαφαν και διακοσμούσαν τα αυγά για να γιορτάσουν τη συνέχιση της ζωής. Τα αυγά θεωρούνταν τότε τα τέλεια δώρα της φύσης, τα οποία χρόνο με το χρόνο οδηγούσαν στην τελειοποίηση . - Το αυγό, πανάρχαιο σύμβολο της γένεσης του κόσμου, της γέννησης της ζωής, το συναντάμε σε πολλές λατρείες, τόσο πρωτόγονες, όσο και περισσότερο εξελιγμένες. Έχει μέσα του δύναμη ζωική και πίστευαν πως μπορούσε να την μεταδώσει στους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά. Αλλά είναι γνωστή και η λαϊκή παράδοση που λέει: "...όταν είπαν ότι αναστήθηκε ο Χριστός, κανείς δε το πίστευε. Μια γυναίκα μάλιστα που κρατούσε ένα καλάθι με αυγά, φώναξε: - Μπορεί από άσπρα να γίνουν κόκκινα αυτά τα αυγά; Και πράγματι έγιναν! " Βάφοντας τα αυγά: 1) Σε μία βαθιά κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο μία μικρή πετσέτα κουζίνας η ένα καθαρό άσπρο πανί, τοποθετούμε σιγά σιγά με προσοχή τα αυγά σε μία στρώση, αν είναι μεγάλη η κατσαρόλα μας και μπορούμε να βάλουμε κι άλλη στρώση αυγών, βάζουμε άλλη μια πετσέτα πάνω από την πρώτη στρώση και βάζουμε τα επόμενα. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπάζει όλα τα αυγά και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν. ( οι πετσέτες βοηθούν να μην τσουγκρίζονται τα αυγά μεταξί τους και σπάνε. Τα αυγά πρέπει να βγουν από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν τα βράσουμε. Το νερό που θα μπουν για να βράσουν πρέπει να είναι παρόμοιας θερμοσκρασίας και όχι πιο ζεστό. Σε ένα μπολ βάζουμε ζεστό νερό και διαλύουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο η άλλο χρώμα της αρεσκείας μας και μεταφέρουμε τα βρασμένα αυγά με μία τρυπητή κουτάλα με προσοχή και τα αφήνουμε για 10` μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Τα βγάζουμε από το χρωματιστό νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. και τα περνάμε με ένα κομμάτι πανί βουτηγμένο στο λάδι για να αποκτήσουν γυαλάδα. Κάνουμε σχέδια στα αυγά: 1) Αυγά βρασμένα 1 καλσόν λίγη κλωστή φύλλα λουλουδιών και ανθάκια Πριν βάλουμε τα αυγά στη βαφή, βάζουμε ένα αυγό μέσα στο καλσόν και με προσοχή βάζουμε ένα φυλλαράκι η ένα ανθάκι στο σημείο που θέλουμε να αποτυπωθεί το σχέδιο πάνω στο αυγό και σφίγγουμε το καλτσόν πάνω στο αυγό ώστε να μην μπορεί το φυλλαράκι να κουνηθεί και το δένουμε με κλωστή. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα αυγά. Έπειτα τα βουτάμε στη βαφή. Όταν τα βγάλουμε από τη βαφή τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε με προσοχή το καλσόν με ένα ψαλιδάκι κι έτσι το αποτύπωμα από το φυλλαράκι η το ανθάκι θα έχει μείνει πάνω στο αυγό μας. 2) τρόπος Βρασμένα και βαμμένα αυγά Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα Πινελάκι ζωγραφικής Μαρκαδοράκι Παίρνουμε βρασμένα και βαμμένα αυγά και τα σχεδιάζουμε με διάφορα σχέδια και τα χρωματίζουμε με το πινελάκι και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. ( μπορούμε να χρεiσημοποιήσουμε και χρώματα clitter ζαχαροπλαστικής. 3) τρόπος βρασμένα άσπρα αυγά Διάφορα χρώματα χαρτί γκοφρέ Ένα μπολ νερό Τα αυγά μας πρέπει να είναι καθαρά και βρασμένα. Φοράμε γάντια για να μην χρωματίσουμε τα χέρια μας. Παίρνουμε ένα ένα τα χαρτάκια και τα βρέχουμε και τα κολλάμε στο αυγό, μέχρι να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια και Τα αφήνουμε στην αυγοθήκη να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν τα ξετυλήγουμε και τα γυαλίζουμε με λάδι. 4) Τρόπος και ο πιο απλός είναι τα αυτοκόλλητα νερού ( ο γνωστός ).

Πηγή: glukomperdemata.blogspot.gr

Στους ρυθμούς του Μουντιάλ η σημερινή ανάρτηση, αν και όχι μόνον γιατί, ναι μεν το Μουντιάλ έχει ήδη πολλές μέρες που ξεκίνησε κι εγώ ως άσχετη δεν το παρακολουθώ, αλλά μια πίτσα σπιτική είναι πάντα καλοδεχούμενη έως απαραίτητη! Μπροστά στην τηλεόραση για τους ποδοσφαιρόφιλους ή τους ταινιόφιλους, στη βεράντα με φίλους τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια και μια μπυρίτσα κρύα από δίπλα, στο πικ νικ του Σαββατοκύριακου αλλά και στην ...κατάψυξη για κυρίως γεύμα σε δύσκολες μέρες όπου η έλλειψη χρόνου και η ζέστη χτυπούν ...κόκκινο! Μια καλή πίτσα ξεκινάει από μια καλή ζύμη, έτσι δεν είναι; Είμαι σίγουρη πώς το πιστεύετε κι εσείς όσο κι εγώ! Ένα ζυμάρι είναι πάντα μια μικρή περιπέτεια, όσο ίδια κι αν είναι η συνταγή! Το αλεύρι, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν εκείνη εκείνη τη στιγμή που ζυμώνεται μπορεί να πάρει περισσότερο ή λιγότερο νερό. Η ζύμη να πλάθεται ευκολότερα ή δυσκολότερα, η μαγιά να φουσκώσει περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τη ζέστη που θα βρει στη γωνιά που θα κουρνιάσει. Για μένα, οι φορές που φτιάχνω ένα ζυμάρι, ψωμί, φύλλο για πίτα, βάση για πίτσα ή τάρτα, κουλουράκια είναι χαλαρωτικές αλλά και γεμάτες ένταση, προσμονή και ανυπομονησία για το ψημένο αποτέλεσμα. Τα πειράματα ...πάντα τόσο κοντά μου! Οι μικροαλλαγές που επικαλείται η φαντασία της στιγμής πάντα ευπρόσδεκτες γιατί ο δρόμος για το τελικό αποτέλεσμα ...άγνωστος και προκλητικά όμορφος. Πώς να του αντισταθείς; Ένα φουσκωτό, καλοψημένο και τραγανό απ' έξω καρβέλι με μαλακή, μοσχομυριστή, κι αφράτη ψίχα, μια βουτυρένια ζύμη τάρτας, μια μπισκοτένια βάση για πάσταφλώρα και μια λεπτή ή όχι ζύμη για πίτσα είναι μια επιτυχία που σε ικανοποιεί γιατί σε βοηθάει να ικανοποιήσεις και τους αγαπημένους σου που γεύονται μια νοστιμιά φτιαγμένη με μπόλικη αγάπη! Φαντάζομαι πώς ήδη καταλάβατε πού το ...πάω! Σήμερα, θα μάθουμε να φτιάχνουμε μια ιδιαίτερα λεπτή και κρατσανιστή ζύμη για πίτσα! Μια ζύμη που την έφτιαξα για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα όπως είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε κι εσείς αν την φτιάξετε! Μαθημένη μέχρι τώρα οι σπιτικές πίτσες μου να έχουν λίγο πιο παχουλή ζύμη (λατρεύω το ψωμί !!!) δεν είχα "σκαρώσει" ποτέ μια λεπτή και τραγανή ζύμη. Εεεε, λοιπόν, είχα άδικο!!! Είναι υπέροχο το αποτέλεσμα! Ψήνεται γρήγορα, έχει λιγότερες θερμίδες (όχι η ιδιαίτερη πίτσα που θα σας δείξω αύριο αλλά η ζύμη από μόνη της) και από την πρώτη δαγκωνιά απολαμβάνεις μια λεπτεπίλεπτη νοστιμιά! Η αρχική συνταγή της ζύμης ανήκει στον σεφ Λ.Λαζάρου αν κι εγώ της άλλαξα ...τα φώτα. Λίγο από δω, λίγο από κει η συνταγή μετατράπηκε σε αυτοσχεδιασμό!! :)) Πίτσα με αλεύρι για τσουρέκι ...έχετε ξανακούσει;;; Είμαι σίγουρη πώς όχι... θα την βρείτε όμως εδώ! Γιατί; Θα σας εξηγήσω... ήθελα να δω τί και πώς!! Μια χαρά έγινε!! Συμπέρασμα, θέλετε να φτιάξετε ζύμη για πίτσα και δεν έχετε το ειδικό αλεύρι ή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Δοκιμάστε να τη φτιάξετε με ό,τι αλεύρι έχετε για να δείτε το αποτέλεσμα! Αξίζει η δοκιμή γιατί έτσι έρχεται και η πείρα και η γνώση!! :) ΥΛΙΚΑ για 440 γρ. ζυμάρι 200 γρ. αλεύρι δυνατό (χρησιμοποίησα αλεύρι για τσουρέκι!!) 50 γρ. καλαμποκάλευρο 2 κ.σ. πεκορίνο ψιλοτριμμένο (κεφαλοτύρι ή γραβιέρα) 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή (4.5 γρ.) 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γλ. κοφτή ζάχαρη 1 κ.γλ. κοφτή αλάτι 160-180 ml χλιαρό νερό ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο χλιαρό νερό και το διαλύουμε καλά. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα 2 άλευρα, το πεκορίνο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το μισό νερό. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό, συνεχίζοντας το ζύμωμα για 10 λεπτά. Ύστερα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο μπολ και τοποθετούμε τη ζύμη. Πασπαλίζουμε κι αυτή με λίγο αλεύρι και αφού καλύψουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά. Η ζύμη έχει αρχίσει να φουσκώνει. Κόβουμε στη μέση τη ζύμη, σχηματίζοντας 2 μπαλάκια από 220 γρ. το κάθε ένα (ή αν θέλουμε μικρότερες βάσεις σε περισσότερα ισοβαρή κομμάτια) και αλευρώνουμε 2 μπολ (όσα και τα μπαλάκια της ζύμης). Τοποθετούμε μέσα τα μπαλάκια της ζύμης και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Καλύπτουμε τα μπολ με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο της κουζίνας στους 35 βαθμούς Κελσίου (προσοχή όχι περισσότερο γιατί θα χαλάσει η μαγιά). Τα αφήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι και ανοίγουμε μια βάση για πίτσα. Τυλίγουμε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί, την βάζουμε σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων και ύστερα στην κατάψυξη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Στην κατάψυξη διατηρείται για 20-25 μέρες. Ανοίγουμε το άλλο μπαλάκι ζύμης φτιάχνουμε τις πίτσες που θέλουμε ή βάζουμε τη βάση στο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και την προψήνουμε 10 λεπτά. Ύστερα, βάζουμε τη βάση στο ψυγείο εάν πρόκειται να την χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες δύο μέρες διαφορετικά την βάζουμε στην κατάψυξη. Για να την αποψύξουμε, την βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση και μετά την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες. Στρώνουμε τα υλικά μας και την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί. Καλή σας μέρα και αύριο σας περιμένει η πίτσα που κάνει το...ντεμπούτο της σ' αυτή την φωτογραφία!!! :)

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Μια εναλλακτική συνταγή, η φασολάδα Λαζάρου είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Δοκίμασέ την και θα την λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν αγαπούν ισιαίτερα αυτό το πιάτο. Ingredients 300 γρ. φασόλια άσπρα ψιλά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 2 καρότα σε ροδέλες 80 ml λευκό κρασί 150 ml ελαιόλαδο 2 μικρά φύλλα δάφνης 3 κλωνάρια θυμάρι 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών Αλάτι- Πιπέρι Method Step 1 Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα Step 2 Τα βράζουμε με νερό για 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε Step 3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 4 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε για 2 λεπτά Step 5 Προσθέτουμε το σέλερυ και τα καρότα βήνουμε με το κρασί Step 6 Προσθέτουμε τα φασόλια , τη δάφνη, τον ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε Step 7 Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε όταν χυλώσει η σούπα Step 8 Η φασολάδα Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι Πρόσθεσε λίγο πράσο για έξτρα γεύση

Πηγή: nostimada.gr

Εκατό και ένα χρόνια συμπληρώνει φέτος το «Poseidonion Grand Hotel», το κόσμημα των Σπετσών αλλά και του Αργοσαρωνικού ολόκληρου, το οποίο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του ταξιδεύει νοερά τον επισκέπτη του νησιού στα μυθικά ξενοδοχεία της Côte d'Azur. Το ιστορικό ξενοδοχείο που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το καλοκαίρι του 1914, ξαναλειτούργησε το καλοκαίρι του 2009 αφού ανακαινίστηκε ριζικά, η ανακαίνισή του μάλιστα κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια. Διαθέτει ένα εξαιρετικό βιολογικό μποστάνι (για το οποίο θα σας γράψω αναλυτικά σε άλλο άρθρο) που παράγει όχι μόνο ολόφρεσκα λαχανικά αλλά και βιολογικά αυγά ακόμη και aloe vera. Μάλιστα, οι πρώτες ύλες που παράγονται στο μποστάνι επαρκούν με το παραπάνω για να καλύπτονται οι ανάγκες των εστιατορίων «Library Brasserie» και «On the Verandah» του ξενοδοχείου. Επικεφαλής σεφ είναι ο έμπειρος Σταμάτης Μαρμαρινός με πολυετή θητεία σε κορυφαία εστιατόρια όπως το «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου και το «1800» στη Σαντορίνη αλλά και εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων όπως του «Myconian Ambassador» στη Μύκονο και του «Aqua Blu» στην Κω. Με υλικά δικά του, λοιπόν, ο Σταμάτης Μαρμαρινός μας έφτιαξε μια απλή πλην όμως πεντανόστιμη ομελέτα. Δοκιμάστε τη. Υλικά 1 μεσαίo κολοκύθι, κομμένo σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι 3 αυγά 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο 2-3 κ.τ.σ. βασιλικό κομμένο σε λωρίδες 50 γραμ. ανθότυρο 1 κολοκυθοανθός Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα κολοκύθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα κολοκύθια να ροδίσουν ωραία. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. τα Μόλις τα αυγά αρχίσουν να ψήνονται και να δημιουργείται η ομοιόμορφη στέρεη βάση της ομελέτας, τη γυρίζουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνουμε για 2 λεπτα, ακόμα. Σερβίρουμε την ομελέτα στο πιατο, βάζουμε από πάνω το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και τον κολοκυθοανθό μαριναρισμένο σε λίγο ελαιόλαδο και βασιλικό.

Πηγή: bostanistas.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ Πολύ νόστιμο φαγητό με το ρύζι να ρουφάει τους χυμούς από το ψημένο κοτόπουλο και τα λαχανικά !!! Σκέτη απόλαυση ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ανεπιφύλακτα !!! Την συνταγή την έχω δεί από τον σεφ κύριο Λαζάρου την φτιάχνω τακτικά και ξετρελαίνονται όλοι !!! Υλικά 1 κοτόπουλο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 2 κουτάκια ντομάτα κονκοσέ τα κομματάκια 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρο 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο το χυμό του 2 ποτήρια νερού νερό στο οποίο μέσα αν θέλετε αραιώστε 1 ζωμό λαχανικών βιολογικό [αυτό προαιρετικά εγώ έβαλα] αλάτι -πιπέρι 2 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με την απαλή γεύση μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη -ότι σας αρέσει [εγώ έβαλα εδώ γλυκιά] Τι κάνουμε Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα στην γάστρα . Τοποθετούμε στην μέση και το κοτόπουλο και το γυρνάμε τούμπα και ξανά άλλη μία πιέζοντας το με το χέρι να πάρει μέσα του από το μείγμα . Σκεπάζουμες την γάστρα και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας . Ρύζι ετοιμασία Υλικά 1 πακέτο ρύζι καρολίνα νερό αλάτι Τι κάνουμε Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλυμμένο ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά και το σουρώνουμε . Κοτόπουλο Αφού ψηθεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε με προσοχή μην διαλύσει και το ακουμπάμε στο καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε εκεί. Κοιτάμε να έχει ζουμάκι η γάστρα που ψήσαμε το κοτόπουλο αν δεν εχει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο και το βάζουμε επάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μολις πάρει να βράζει ρίχνουμε από το σουρωτήρι μέσα το ρύζι και το σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Με κουτάλα σούπας το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι όλο και στην μέση βαζουμε το κοτόπουλο μας . Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και ..καλή σας όρεξη και απόλαυση γιατί πραγματικα έχει απολαυστική γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Υλικά συνταγής σνίτσελ χοιρινό: 750 γρ. πανσέτα χοιρινή: 600 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου (κοκκάρια): 750 γρ. κρεμμύδι ξερό: 300 γρ. ψιλοκομμένο μπαχάρι: 6 κόκκους μέσα σε τουλουπάνι λευκό κρασί: 200ml ελαιόλαδο: 200ml ζωμός από μοσχάρι: 1.200ml άνηθος: 5 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος αυγά: 2 χυμός λεμονιού: 40ml αλάτι: όσο θέλετε πιπέρι: φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση συνταγής Χτυπάτε το σνίτσελ ελαφρά για να πλατύνει. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και στη συνέχεια πασπαλίζετε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο. Βάζετε μέσα την πανσέτα, αφού την αλατοπιπερώσετε. Τυλίγετε σε ρολό και δένετε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής. Αλατοπιπερώνετε εξωτερικά ελαφρά και κρατάτε το ρολό στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 3’ - 5’. Προσθέτετε το ρολό του κρέατος και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κοκκάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4’. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το ζωμό από μοσχάρι, το μπαχάρι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 35’ - 40’ σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε σιγά το ζωμό από την κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάτε για να πάει η σάλτσα παντού και κατόπιν βγάζετε το κρέας από τη σάλτσα. Αφαιρείτε τους σπάγκους και ισιώνετε τις άκρες από το κρέας. Κόβετε το ρολό διαγώνια και σερβίρετε σε 4 πιάτα. Τοποθετείτε περιμετρικά τα κρεμμυδάκια στιφάδου και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε. Λίγα λόγια για τη συνταγή ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ | Συνταγή για χοιρινό σνίτσελ γεμιστό με πανσέτα του Λευτέρη Λαζάρου. Mix & Match Ο λιπαρός συνδυασμός που προκύπτει από το χοιρινό και την πανσέτα χρειάζεται όξινο κρασί για να μαλακώσει. Ανοίξτε ένα μπουκάλι Riesling σωματώδες κι όξινο -όχι απαραίτητα αλσατικό, αφού οι λίγες ελληνικές προσπάθειες είναι αρκετά καλές-, χρησιμοποιήστε όσο υποδεικνύει η συνταγή στο φαγητό και απολαύστε το υπόλοιπο.

Πηγή: icookgreek.com

Φέτος, το Πάσχα μας επισκιάστηκε από ένα πολύ θλιβερό γεγονός για την οικογένεια μας: πέθανε η γιαγιά του άντρα μου, με την οποία είχαν μεγαλώσει μαζί στο χωριό και όλη η οικογένεια του ήταν πολύ δεμένη μαζί της. Έτσι, φέτος δε βάψαμε κόκκινα αυγά, δε σουβλίσαμε αρνί και δεν είχαμε χορούς και μουσικές. Παρόλα αυτά, την περάσαμε και φέτος στο χωριό, κατανυκτικά, κοντά στην εκκλησία, με τους συγγενείς του άντρα μου και φυσικά τα παιδιά απόλαυσαν παιχνίδι στη φύση παρέα με τη ζουζούνα ξαδερφούλα τους! Ελάτε να πάρετε μυρωδιές και χρώματα! Ενώ ήμουν ανάμεσα στο να φτιάξω ή να μη φτιάξω λαζαράκια φέτος, τελικά ανήμερα του Λαζάρου είπα "ας το κάνουμε"! Τα λαζαράκια είναι μια παράδοση που τηρούμε τα τελευταία 3 χρόνια και όπως βλέπετε, φέτος βελιτώσαμε την ανατομία και επίσης τα περισσότερα από αυτά τα έφτιαξε η πεταλουδίτσα μου μόνη της! Ο σαμψωνάκος πάλι, προτιμούσε να γεμίζει τα ζυμαράκια με σταφίδες! Δεν μπορώ να πω, το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό!! Τη συνταγή για τα λαζαράκια μας θα τη βρείτε εδώ . Για τη γιορτή του Λαζάρου ετοίμασα, επίσης, αυτή την εύκολη κατασκευή που μας έδειξε η Αλεξία από το ιστολόγιο Οικογένεια... μια γωνιά του Παραδείσου. Άρεσε πολύ στα παιδιά! Πολύ βασικό για εμάς ήταν να ετοιμάσουμε κάτι για τους νονούς μας. Επειδή το budget ήταν στενό, φτιάξαμε κάτι απλό: τσόχινα καλαθάκια με διακοσμητικά αυγουλάκια και νηστίσιμα cookies, τα οποία συνοδεύτηκαν με ζωγραφιές! Φέτος προσπάθησα να διατηρήσω απλά τα πράγματα και έτσι δεν ετοιμάσαμε πασχαλινές κάρτες! Πέρα από αυτά, οι διακοπές των παιδιών από τα σχολεία περιελάμβαναν πασχαλινές κατασκευές, όπως αυτή με το καλάθι και τα αυγουλάκια από πηλό που ετοιμάσαμε για το blog του περιοδικού Familives ( δείτε πως τα φτιάξαμε βήμα-βήμα εδώ )... ...Καθώς και ένα μικρότερο καλάθι στο οποίο χρησιμοποιήσαμε μια πιο απλή τεχνική (μάλλον του χρόνου θα σας τη δείξω!!) Με πηλό ετοιμάσαμε, επίσης, ένα σπασμένο αυγουλάκι για να μπει μέσα ένα χάρτινο κοτοπουλάκι και μερικά σοκολατένια αυγουλάκια. Την κατασκευούλα αυτή τη χαρίσαμε στην κυρία της πεταλουδίτσας μου (όχι σε εμένα, στην άλλη κυρία!) Εννοείται ότι διαβάσαμε πολύ όπως πάντα!!! Από τα δώρα των βαφτιστηριών! Τα συγκεκριμένα πήγαν στην προέφηβη βαφτιστήρα μου! Ελπίζω να τα χάρηκε! Όσο για εμένα, με την ευκαιρία των διακοπών, ασχολήθηκα λίγο πιο εντατικά με τις ρουτίνες μου, ένας από τους στόχους μου για το 2018 . Η διαμονή μας στο χωριό περιελάμβανε κλασικά στολισμό του Επιταφίου. Τα κορίτσια φέτος πολύ μάχιμα, άρπαξαν από την αρχή ένα σκαλοπατάκι και βάλθηκαν να στεριώνουν λουλούδια!! Φοβερές!! 3 γενιές, γιαγιά, θεία και κορίτσια να τιμούν την παράδοση στολίζοντας τον Επιτάφιο! Μου αρέσει όπως κάθε χρόνο! Ίσως επειδή βάλαμε κι εμείς το χέρι μας! Και με την ευκαιρία που πήγαμε να περάσουμε κάτω από τον Επιτάφιο, ξεσαλώσαμε λίγο και στη διπλανή παιδική χαρά που εκείνη την ώρα ήταν άδεια! Αλλά από τα πρωινά μας δεν έλειψαν και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες κοντά στο τζάκι τις ημέρες με κρύο! Μεγάλη Παρασκευή και σειρά είχε η Περιφορά. Βουρ όλοι μαζί κι εκεί! Εννοείται πάντα τελευταίοι! Ο σαμψωνάκος μετά του νονού! Είναι υπέροχο που τον έχουμε στη ζωή μας!! Λαμπάδα της πεταλουδίτσας, του σαμψωνάκου, του σχολείου και μια εφεδρική που έφτιαξα. Από το σπίτι της πεθεράς μου δε θα μπορούσε να λείπει το Χριστόψωμο, το οποίο φέτος έσπασε το ρεκόρ Γκίνες σε διαστάσεις! "Μπαμπάκι" που λένε!! Το ευχαριστηθήκαμε! Η μαμά μου φυσικά να μου στέλνει φωτογραφίες από όλα τα καθέκαστα από τη Λιβαδειά, όπως τα αυγά που έβαψε! Tech maniac η γιαγιά!!! Και αφού πέρασε και αυτό το Πάσχα, μαζευτήκαμε σιγά σιγά σπιτάκι μας. Άδειασμα βαλίτσες, πλυντήρια, αλλαγές ντουλάπας αλλά και μια ευχάριστη επίσκεψη! Ο παππούς και η γιαγιά από τη Λιβαδειά ήρθαν για Σαββατοκύριακο! Μαζί και οι δυο και μάλιστα με διαμονή, δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά, γιατί όλα τα χρόνια είχαν τον παππού μας στο σπίτι, ο οποίος δεν έβλεπε και δεν τον άφηναν ποτέ μόνο (ναι, είχαμε και άλλη απώλεια νωρίτερα φέτος, τον πατέρα της μητέρας μου). Η χαρά των παιδιών που έμειναν τόσο οι παππούδες απερίγραπτη, το ίδιο και η δική μου! Και τέλος το μπαλκονάκι μου, με περίμενε να πάρω τη θέση μου, να αγναντέψω με τα παιδιά, να πάρω δυνάμεις και να κάνω όνειρα! Όλα τα όμορφα έρχονται! Χριστός Ανέστη!!! Διαβάστε επίσης: Μυρωδιές και χρώματα από τη Μ. Εβδομάδα - 2017 Edition Μυρωδιές και χρώματα από τη Μ. Εβδομάδα - 2016 Edition Άλλες αναρτήσεις σχετικές με το Πάσχα

Πηγή: koritsimalama.blogspot.gr

Διανύουμε ήδη τις ημέρες της Σαρακοστής κι αφού ξεπεράσαμε το πρώτο σοκ, το πόσο γρήγορα πέρασε πάλι ο καιρός και πως πάλι πριν το καταλάβουμε θα έρθει και το Πάσχα, ας περάσουμε και στη δεύτερη σκέψη μας … και τώρα Τι μπορούμε να φάμε εφόσον θέλουμε να νηστέψουμε αλλά συγχρόνως να τρεφόμαστε καλά, δίχως να στερούμε από το σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη; Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε στιγμή για το τι επιλογές θα έχετε, ούτε να αποδεχτείτε εξαρχής ότι απλά θα πεινάτε γιατί οι επιλογές που υπάρχουν δεν θα σας χορταίνουν. Εμείς θα φροντίσουμε ώστε να τις εμπλουτίσουμε και φυσικά να δώσουμε νέες ιδέες και προτάσεις για εύκολα, γρήγορα και χορταστικά σνακ όπως και ολοκληρωμένα κυρίως πιάτα που δεν έχουν σε τίποτα να «ζηλέψουν» τα αντίστοιχα πιάτα με κρέας! Να πούμε μόνο πως οι προτάσεις που θα δείτε δεν απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία Νηστείας. Οι ιδέες μας θα βοηθήσουν όσους κάνουν και μια πιο αυστηρή νηστεία, ή κάποιους που απλά ακολουθούν τα βασικά που ισχύουν σε μια τέτοια περίοδο, αλλά και γιατί όχι όλους όσους θέλουν επιπλέον προτάσεις για να εμπλουτίσουν απλά τη διατροφή τους. Γιατί όμως η σωστή επιλογή μια τροφής έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας; Η αλήθεια είναι ότι οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο που σημαίνει ότι καλό θα ήταν να δίνουμε, προσωπικά ο καθένας μας, την πρέπουσα σημασία στην επιλογή της τροφής μας με κριτήρια όχι μόνο της αρεσκείας μας αλλά και με βάση τα οφέλη που φέρει για το σώμα μας . Πιο συγκεκριμένα να πούμε ότι: Το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια (ή αλλιώς θερμίδες) ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα καθότι αυτό θα βοηθήσει σε μια ισορροπία εσωτερικής διαχείρισης της τροφής και συνεπώς σε μια καλύτερη δική μας αντίληψη ότι είμαστε καλά και ότι έχουμε τον έλεγχο στη διατροφή μας. Η καθημερινή φόρτιση του οργανισμού με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) θα μας βοηθήσει σε μια γενικότερη ευεξία και στο να έχουμε ενέργεια, καλή διάθεση, όρεξη για ευχάριστα και δημιουργικά πράγματα, να είμαστε αποδοτικοί στην εργασία μας και άλλα τόσα που όλα όμως καταλήγουν στο ότι μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά πολύ απλά στο να είμαστε και να νιώθουμε Υγιείς. Και καλά όλα αυτά … αλλά τελικά στην Νηστεία τι μπορούμε να φάμε; Στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, στην Αγιότερη περίοδο της Εκκλησίας μας, προετοιμαζόμαστε από τη Καθαρά Δευτέρα μέχρι και τη Παρασκευή, πριν από το Σάββατο του Λαζάρου, για το Άγιο Πάσχα. Σε αυτή τη περίοδο απουσιάζει εντελώς η λήψη ζωικής πρωτεΐνης (κρέας λευκό ή κόκκινο, αλλαντικά, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, βούτυρο) ενώ επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25η Μαρτίου) και τη Κυριακή των Βαΐων. Τα όσπρια, τα οστρακοειδή, τα μαλάκια, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι βασικές κατηγορίες των επιλογών που έχουμε προκειμένου να εμπλουτίσουμε καθημερινά τη διατροφή μας αρκεί ωστόσο να συνδυάσουμε αυτές τις επιλογές με τέτοιο τρόπο ώστε να μας προσφέρουν πρωτεΐνες ίσης βιολογικής αξίας («ίσης πρωτεϊνικής αξίας») με αυτή του κρέατος. Φυσικά, οι διάφορες εταιρείες έχουν φροντίσει ώστε να καλύψουν τα διάφορα κενά που ενδεχομένως αφήνει πίσω της μια Νηστεία όπως είναι το γάλα ή το τυρί, γι’ αυτό και κυκλοφορεί στην αγορά μια αρκετά μεγάλη ποικιλία υποκατάστατων αυτών όπως το φυτικό γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού ή το γάλα σόγιας ή το τόφου (τόσο το γάλα όσο και το τόφου δημιουργούνται από τη σόγια, ένα όσπριο που αναπτύσσεται σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα και καταναλώνεται ευρέως στις ασιατικές χώρες). Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικούς από αυτούς τους συνδυασμούς που μπορούν να σας βοηθήσουν τόσο στα κυρίως όσο και στα ενδιάμεσα γεύματα που κάνετε εντός της ημέρας ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας και συνεπώς τον εαυτό σας στην υιοθέτηση μιας Ισορροπημένης Διατροφής και στη Νηστεία. Επιλογές για ένα Νηστίσιμο Πρωινό: 1 αραβική πίτα με 1 κ.σ ταχίνι ολικής αλέσεως και 1 μπανάνα σε φετούλες (δοκιμάστε τη ζεστή, είναι εξαιρετική!) 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας και 2-3 φρυγανιές ολικής άλεσης με μαργαρίνη και μέλι ή σπιτική μαρμελάδα. 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου και 1 φ. ψωμί ολικής άλεσης με 1 κ.σ φιστικοβούτυρο και φέτες μήλου (προσθέστε κανέλα στο φρούτο για έξτρα νοστιμιά και επιπλέον θρεπτική αξία!) ή 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με σπιτικό άλειμμα σοκολάτας (αβοκάντο-μέλι-κακάο), 1 πορτοκάλι σε φέτες με κανέλα & 1 φλιτζ. γάλα φουντούκι ή άλλο φυτικό. 2 παξιμαδάκια κρίθινα με 2 σπιρτόκουτα τόφου ψητό με λίγο μέλι και σουσάμι & 1 πορτοκάλι σε φέτες με κανέλα 1 κομμάτι σπιτική σπανακόπιτα/χορτόπιτα (tip: το σουσάμι στο φύλλο είναι εξαιρετική επιλογή καθότι αποτελεί καλή πηγή σιδήρου!) με 1 φλιτζ. φυσικό χυμό πορτοκάλι Επιλογές για ένα Νηστίσιμο Μεσημεριανό: 1 μερίδα Φακές ή Φασόλια στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε ρύζι για ένα πιάτο πλήρες που σημαίνει ότι είναι ίσης διατροφικής αξίας με αυτή του κρέατος, την οποία θα συνοδεύσουμε με σαλάτα εποχής. 1 μερίδα Καλαμάρι γεμιστό με Ρύζι ή Κριθαρότο με Γαρίδες και Σαλάτα Εποχής 1 μερίδα Χταπόδι ψητό με Χόρτα βραστά και ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης ή 1 μερίδα Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και σαλάτα εποχής. 1 μερίδα Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα τομάτα, πιπεριά και μανιτάρια ή 1 μερίδα Ριζότο ή Πλιγούρι με Λαχανικά και Μανιτάρια και σαλάτα εποχής. 1 μερίδα Ρεβίθια σούπα (tip: δοκιμάστε να συνοδεύσετε το όσπριο με σπιτικό τουρσί το οποίο μπορεί να αυξήσει το προβιοτικό περιεχόμενο και τη ποσότητα φυτικών ινών του γεύματός μας κάτι που συνεπάγεται και μια καλύτερη υγεία του εντέρου μας), με Ψωμί ολικής αλέσεως ή πολύσπορο και Σαλάτα Ραδίκια βραστά με λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο. Επιλογές για ένα Νηστίσιμο Βραδινό: Σαλάτα πράσινη (Μαρούλι, Ρόκα Λόλα +/- άλλα πράσινα λαχανικά) με Πιπεριές και Τριμμένο Καρότο, Ψητά Μανιτάρια και 2 κρίθινα Παξιμαδάκια ή Σαλάτα λάχανο (άσπρο-μωβ) με τριμμένο καρότο και 1 μερίδα Κινόα ή Πλιγούρι (δοκιμάστε να φτιάξετε ‘Ταμπουλέ’… είναι πολύ νόστιμο!) και 1 μερίδα Μανιτάρια πλευρώτους ή άλλο είδος μανιταριού 1 αράβικη με 2 σπιτικούς ταραμοκεφτέδες και σαλάτα πράσινη με τοματίνια 2 σουβλάκια με μανιτάρι, τόφου και λαχανικά (τοποθετήστε εναλλάξ τα υλικά σε 2 καλαμάκια από σουβλάκια και ψήστε στο φούρνο). Μπορείτε να συνοδεύσετε με επιπλέον σαλάτα της επιλογής σας (π.χ μαρούλι-ρόκα) με 1 κ.γλ. σουσάμι 1 τορτίγια με 3 κ.σ χούμους, φέτες αβοκάντο και λαχανικά της επιλογής μας (τοματίνια, πιπεριές ή ψητά λαχανικά όπως καρότο, μελιτζάνες, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι) 1 τοστ ολικής άλεσης με μπιφτέκι λαχανικών ή ρεβυθοκροκέτες και μουστάρδα ή σως αβοκάντο (ή αλλιώς «γουακαμόλε»!) Κι αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να φάτε στα ενδιάμεσα γεύματα … τότε και γι’ αυτά έχουμε τη λύση! Μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε όποια σας αρέσει περισσότερο από αυτές που ακολουθούν: σπιτική μπάρα δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς φρούτο εποχής με ½ χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς παστέλι με μέλι και σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό 1 μερίδα χαλβά σιμιγδαλένιο με μέλι και αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη) και 1 φρούτο εποχής 3 αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα/δαμάσκηνα/χουρμάδες) και 1-2 μπισκότα ολικής (χωρίς ζάχαρη) Μάλλον … η Νηστεία απέκτησε περισσότερο διατροφικό ενδιαφέρον δεν νομίζετε;
Πειραματιστείτε με τα υλικά, Δοκιμάστε νέες γεύσεις και Απολαύστε! …Καλή Σαρακοστή σε όλους, με Υγεία! Συντάκτης του άρθρου: Κωνσταντίνα Σιάχου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Πηγή: magiacook.gr

Υλικά συνταγής 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. κορν φλάουρ 500ml μπίρα Εκτέλεση συνταγής Βάζετε σε ένα µπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την µπίρα και τα ανακατεύετε, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και να γίνει χυλός. Συμβουλή Η ποσότητα είναι αρκετή για περίπου 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια των 130-120 γρ.

Πηγή: icookgreek.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy