Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)
Πηγή: greekmasa.grΤη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.
Πηγή: greekmasa.grΕίναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Τι χρειαζόμαστε: 1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Πηγή: cookpad.com/grΗ ψαρόσουπα είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό Ελληνικό φαγητό, θα έλεγα Μεσογειακό, και δεν χρειάζεται απαραίτητα φρέσκα ψάρια. Μπορεί να μαγειρευτεί με ελάχιστα ή πολλά χορταρικά, ακόμα και με αυγολέμονο, όπως προτείνει η κυρία Βέφα. (Έτσι θυμάμαι τη μαγειρεύαμε παλιά και στο σπίτι μας). Τώρα όμως την προτιμάμε για ευκολία «βελουτέ», με τζίντζερ, λεμόνι και πιπέρι. Δείτε τι χρειάζομαι και πώς τη μαγειρεύω. Τ α Υ λ ι κ ά 4-5 πατάτες 4 μέτρια κρεμμύδια 5 μέτρια καρότα 1 ματσάκι σέλινο 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση 3-4 μικρά κολοκυθάκια 800 γρ. -1 κιλό ψάρι μπακαλιάρος, ροφός, σφυρίδα, σκορπίδια 2 κομματάκια φρέσκο τζίντζερ Αλάτι και πιπέρι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 λεμόνια 2 λίτρα νερό (περίπου) Ο δ η γ ί ε ς Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2/3 λίτρου νερό, ένα κρεμμύδι, ένα κομμάτι τζίντζερ και 2-3 κλωναράκια σέλινο. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το ψάρι, λίγο αλάτι και το μισό λάδι και τα βράζουμε 10-15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις αρχίσει να σκάει το δέρμα του ψαριού είναι έτοιμο. Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και σουρώνουμε την ψαρόσουπα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά μέσα στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζουμί του ψαριού, το υπόλοιπο λάδι και τα βράζουμε περίπου 20-30 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα μερικά λαχανικά, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με αυτά το βρασμένο και καθαρισμένο ψάρι (πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα). Τα υπόλοιπα λαχανικά τα αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών, τα ρίχνουμε μέσα στο ζωμό και ανακατεύουμε. Βράζουμε τη σούπα ακόμα 5 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό δύο λεμονιών και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Η σούπα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη! Τη σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή όρεξη.
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 200 γρ.γιαούρτι 2/3 κούπας ζεστο γάλα 3 κουταλιές καλαμποκέλαιο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζι στο μίξερ μεχρι να τυλιχτεί μπάλα γυρω απο τον γάντζο του μίξερ..Χτυπάμε άλλα 5 λεπτά να γίνει απαλή ζύμη. Λαδώνουμε ενα μπωλ.Βάζουμε την ζύμη ακι την αλλοίφουμε με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Πατάμε την φουσκωμένη ζύμη και την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψι. Αδειάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 200 20-25 λεπτά! η συνταγη είναι απο το βιβλίο της Αλεξιας Αλεξιάδου "μια γιορτη για τα παιδια! "
Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.gr Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου
Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.
Σάλτσα φράουλας για να συνοδεύσετε Χρόνος προετοιμασίας : 30' Χρόνος ψησίματος : 10' Υλικά για 1 δόση (4 κούπες) 4 κούπες φράουλες, σε φετάκια 1 - 1 1/2 κούπα ζάχαρη 3 κουταλιές κορν φλάουρ 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 4 κουταλιές κονιάκ Εκτέλεση Κόψτε τις φράουλες πρώτα σε όγδοα κι ύστερα σε φετάκια. Βάλτε τα κομμένα φρούτα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. (Βάλτε από 1 - 1 1/2 κούπα, ανάλογα με το πόσο ξινά είναι τα φρούτα). Ρίξτε το μίγμα επάνω στις φράουλες και ραντίστε με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. Αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Μπορείτε να διατηρήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη, κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος 3 μήνες. Πηγή - Vefa's House
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΥλικά 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού 1/2 κούπα βούτυρο καθαρισμένο αλάτι πιπέρι Για τη γέμιση 6 κουταλιές βούτυρο τα εντόσθια της γαλοπούλας 1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο 1/4 κιλού κιμά χοιρινό 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα 200 γρ. κάστανα βρασμένα ή ψημένα σε κομματάκια 1/4 κούπας κουκουνάρια 1/4 κούπας σταφίδες (προαιρετικά) 2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά) 1 κούπα ζωμό κότας ή κρέατος για το γαρνίρισμα της γαλοπούλας 1/2 κιλό κάστανα 1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά 1/2 κιλό βερίκοκα ξερά 3 μεγάλα κυδώνια ή 4 μεγάλα ξινόμηλα 4 κούπες ζωμό κρέατος 9 κουταλιές βούτυρο 9 κουταλιές λάδι 3 κουταλιές ζάχαρη Αφαιρέστε από τη γαλοπούλα τα εντόσθια, πλύντε τα καλά μέσα και έξω και αφήστε τα να στραγγίσουν Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Αλείψτε και τρίψτε τη γαλοπούλα με λίγο από αυτό το μείγμα Πασπαλίστε την κοιλιά και το άνοιγμα του στήθους με αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάστε τη γέμιση :Πλύντε και κόψτε σε κομματάκια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Βάλτε σε κατσαρόλα το βούτυρο, ζεστάνετε το σε δυνατή φωτιά, ρίξτε μέσα τα εντόσθια, τον κιμά, το κρεμμύδι και σοτάρετε τα καλά. Ρίξτε το ρύζι, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, το κονιάκ, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίξτε κι ανακατέψτε το ζωμό κότας Κατεβάστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Πάρτε όσο χρειάζεται και γεμίστε πρώτα το στήθος της γαλοπούλας. Γυρίστε την πέτσα του λαιμού προς την πλάτη και ράψτε τη με την πέτσα της ράχης. Πιάστε μια-μια τις φτερούγες, γυρίστε τες προς τη ράχη, διπλώστε και δέστε τις άκρες τους κάτω από την πλάτη. ΄Ετσι σχηματίζουν μια βάση, για να σταθεί καλύτερα η γαλοπούλα επάνω στη σχάρα. Γεμίστε με την υπόλοιπη γέμιση το άνοιγμα της κοιλιάς και ράψτε το. Μην παραγεμίσετε τη γαλοπούλα. Αφήστε λίγο χώρο, γιατί η γέμιση με το ψήσιμο θα φουσκώσει. Δέστε και στερεώστε καλά τα μπούτια με την ουρά. Βάλτε τη γαλοπούλα επάνω σε σχάρα μέσα σε ταψί με το στήθος προς τα επάνω. Ρίξτε στο ταψί λίγο νερό και προσέξτε να μη μείνει χωρίς νερό, όσο ψήνεται η γαλοπούλα. Φτιάξτε από αλουμινόχαρτο ένα καπέλο και σκεπάστε τη γαλοπούλα έτσι, ώστε να καλύπτονται το στήθος και τα μπούτια και να μένουν ακάλυπτα τα πλευρά του πουλιού. Βάλτε τη σε φούρνο 160 βαθμών Κελσίου και αφήστε να ψηθεί τόσες ώρες, όσα είναι τα κιλά της. Την τελευταία ώρα, ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανοίγετε από καιρό σε καιρό το φούρνο και αλείφετε τη γαλοπούλα με το υπόλοιπο μείγμα χυμών λεμονιού-πορτοκαλιού και βουτύρου, χρησιμοποιώντας ένα μακρύ πινέλο. ΄Ετσι η πέτσα της δε θα σκάσει και θα πάρει ένα λείο, γυαλιστερό, ροδοκόκκινο χρώμα. Πριν τη βγάλετε από το φούρνο, εάν το χρώμα της δε σας ικανοποιεί, βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τη 15' ακόμη, ακάλυπτη. Μπορείτε να μαγειρέψετε τη γέμιση στην κατσαρόλα. ΄Ετσι, γλιτώνετε τον κόπο του γεμίσματος και ραψίματος της γαλοπούλας. Αφού σοτάρετε τον κιμά με τα εντόσθια και τα κρεμμυδάκια, ρίξτε το ζωμό κρέατος, σκεπάστε και σιγοβράστε 10'. Ρίξτε το ρύζι, σκεπάστε και συνεχίστε το βράσιμο 20', ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε, αν θέλετε, λίγη κανέλα. Χρόνοι ψησίματος Για 1.8 με 3.5 κιλά ψήσιμο 2.5 με 3 ώρες Για 3.5 με 5 κιλά ψήσιμο 3 με 3.5 ώρες Για 5 με 7 κιλά 3.5 με 4 ώρες Για 7 με 9 κιλά 4 με 4.5 ώρες Για το γαρνίρισμα Χαράξτε και βράστε τα κάστανα σε νερό που να τα σκεπάζει, επί 15'. Βγάλτε τα λίγα-λίγα από το καυτό νερό και καθαρίστε τα. Βάλτε τα σε κατσαρόλα με μία κούπα ζωμό κρέατος, δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές λάδι. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, έως ότου μείνουν με το λίπος. Αλατίστε τα ελαφρά. Αλλιώς αφού τα βράσετε πρώτα, μέσα σε ζωμό κρέατος, στραγγίστε τα και σοτάρετε τα καλά μέσα σε βούτυρο ανακατεμένο με λάδι. Βάλτε τα δαμάσκηνα σε μια κούπα ζωμό κρέατος κι αφήστε τα να φουσκώσουν μερικές ώρες. Αφαιρέστε με προσοχή τα κουκούτσια. Βάλτε σε κατσαρόλα δύο κουταλιές λάδι, ρίξτε μέσα τα δαμάσκηνα και σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τα 10'-15'. Βάλτε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα με μία κούπα ζωμό κρέατος, δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές λάδι. Σιγοβράστε τα, έως ότου μείνουν με το λίπος. Πλύντε και τρίψτε καλά τα κυδώνια, να φύγει όλο το χνούδι και να γυαλίσει η φλούδα. Κόψτε τα σε όγδοα και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Βάλτε τα σε κατσαρόλα με μια κούπα ζωμό κρέατος, 3 κουταλιές βούτυρο, 3 κουταλιές λάδι και ελάχιστο αλάτι. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, έως ότου μείνουν μόνο με το λίπος. Προς το τέλος, πασπαλίστε τα με λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο μπαχάρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα κυδώνια. Βάλτε τη γαλοπούλα σε μια μεγάλη πιατέλα και γαρνίρεται τη με τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κυδώνια. Ingredients One 4-5 kg turkey 1/4 cup lemon juice 1/2 cup orange juice 1/2 cup butter purified salt pepper For the filling 6 tablespoons butter turkey giblets 1/4 pound ground beef 1/4 pound ground pork 1/4 cup rice Carolina 200 gr. chestnuts boiled or baked (in pieces) 1/4 cup pine nuts 1 cup chicken broth or meat Optional 1 /4 cup raisins 2 tablespoons brandy for garnish 1/2 pound of chestnuts 1/2 pound dried plums 1/2 pound dried apricots 3 large quinces or 4 large green apples 4 cups beef broth 9 tablespoons butter 9 tablespoons oil 3 tablespoons sugar Remove the turkey giblets, wash thoroughly inside and out and let the drain. Melt the butter and mix it with lemon juice and orange juice. Apply and rub the turkey with a little of this mixture. Sprinkle the belly and the chest with salt and pepper. Prepare the filling: Wash the turkey giblets and cut them into small pieces . Put butter in a saucepan, heat it over high heat, add the giblets, mince, onion and saute well. Add the rice, chestnuts, pine nuts, brandy, salt and pepper. Finally, pour and stir the chicken broth Get the mixture from the heat and allow to cool slightly. Take as much filling needed and fill the turkey breasts. Turn the skin of the neck to the back and sew the skin back. Grasp the wings, turn them towards the back, fold and tie the ends down back. Thus forming a base to for the turkey to stand better on the grill. With the rest of the filling ,fill the opening of the abdomen and stitch. Do not overfill the turkey. Allow a little space, because the filling will rise by baking it Bind and mount the legs to the tail. Put the turkey on a rack in a pan with the breast facing up.Put some water in the pan and be careful not to stay without water while it bakes Make a hat out of tinfoil and cover the turkey so that the chest and legs are covered and the side of the bird is left uncovered Put in oven in 160 Celsius and leave to bake for as many hours, as there kg need In the last hour, raise the oven temperature to 200 Celsius. During the baking, open the oven from time to time and brush the turkey with the remaining mixture lemon juice-orange and butter, using a long brush. Thus, the skin will burst and you get a smooth, glossy, ruby color. Before removing from the oven, if the color is not to your satisfaction, remove the foil and bake the 15 'yet uncovered. You can cook the stuffing in the pan. Thus, it saves the trouble of stuffing and sewing turkey. After sauté the minced giblets and onions, add the beef broth, cover and simmer 10 minutes. Add the rice, cover and continue cooking 20 minutes, until rice is tender. Pour and mix the remaining ingredients and lower the heat. Add, cinnamon if you like Cooking times For 1.8 to 3.5 kg baking 2.5 to 3 hours For 3.5 to 5 k.g baking 3 to 3.5 hours For 5 to 7 kg baking 3.5 to 4 hours For 7 to 9 kg baking 4 to 4.5 hours For garnish Carve the chestnuts and boil them in water that covers them for 15 '. Take them from the hot water and peel them Put them in a saucepan with one cup of beef broth, two tablespoons of butter and two tablespoons of oil. Allow to simmer until their left with the fat. Salt them light. Or after the first boil, in broth, drain and sauté them well in butter mixed with oil. Put the prunes in a cup of beef broth and let them rise a few hours. Carefully remove the seeds. Put in a saucepan two tablespoons of oil, add the plums and saute over high heat, stirring them for 10'-15 '. Put the apricots in a pan with one cup of beef broth, two tablespoons of butter and two tablespoons of oil. Simmer until their left with the fat. Wash and scrub the clams well to let their fluff of and make their skin polished Cut them and remove their seeds. Put them in a saucepan with a cup of beef broth, 3 tablespoons of butter, 3 tablespoons oil and a pinch of salt. Allow to simmer until it's left only with the fat. To finish, sprinkle with a little nutmeg, allspice and a little sugar. Stir until the sugar melts and the clams are caramelized. Put the turkey on a large platter and garnish it with chestnuts, plums, apricots and quinces.
Πηγή: jimdiasrecipes.blogspot.grΥλικά 2 κούπες βούτυρο 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη 1 πρέζα αλάτι 1 βανίλια 1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο ανθόνερο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσουν και ν' αφρατέψουν. Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη βανίλια και το αλάτι. Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε το αλεύρι λίγο - λίγο, ζυμώνοντας ελαφρά το μείγμα. Ρίξτε τ' αμύγδαλα και ζυμώστε λίγο ακόμη. Κόψτε τα κουραμπιεδάκια με κουπ -πατ ή μ'ένα ποτήρι μισοφέγγαρο ή πλάστε τα με το χέρι Αραδιάστε τα σε ταψί με λαδόκολλα. ελαφρά βουτυρωμένο και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, έως ότου ροδίσουν, περίπου 30-35 λεπτά Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, στρώστε ζάχαρη άχνη σ' ένα αλουμινόχαρτο και αραδιάστε τα κουραμπιεδάκια επάνω σ' αυτή. Ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο και κοσκινίστε επάνω τους, με το μεγάλο σουρωτήρι, άφθονη ζάχαρη άχνη, όσο είναι ακόμη ζεστά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και στοιβάξτε τα σε πιατέλα Κοσκινίστε λίγη ακόμη άχνη επάνω. Κλεισμένοι σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται ένα μήνα. Ingredients 2 cups of butter 1/2 cup powdered sugar 1 pinch of salt 1 vanilla 1 cup chopped almonds 4 cups of all purpose flour rosewater powdered sugar for dusting In the mixer beat the butter with the sugar till it becomes white and fluffy. Meanwhile , mix the flour with the vanilla and salt. Stop the mixer and slowly add the flour by gently kneading the mixture. Put in the almonds and knead some more Cut in various shapes with cookie cutters or with a water glass in crescent shape or shape them by hand Put them in a pan with parchment paper and bake them at 175 C about 30-35 minutes until golden brown Let them cool a bit and l ay powdered sugar in aluminum foil and put the warm kourabiedes on Sprinkle them with a little rosewater and sift powdered sugar over them . Allow them to cool throughly and stack them on a platter Sift some more powdered sugar on the top They can keep up to one month in a biscuit box
Πηγή: jimdiasrecipes.blogspot.gr Υλικά
1 κ. φρέσκες μπάμιες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε πρώτα, πολύ καλά τις μπάμιες. Τις καθαρίζουμε και βουτάμε το κεφάλι τους στο αλάτι για να μη σαλιώσουν (συμβουλή της κα Αλεξιάδου Βέφα με τέλειο αποτέλεσμα). Τις αφήνουμε περίπου για μισή ώρα.
Τις ραντίζουμε με ξύδι, τις ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να σταθούν περίπου για 1 ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μετά τις περνάμε ελαφρά από το τηγάνι και ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τ' οποίο το έχουμε κόψει σε λωρίδες και δεν το θρυμματίζουμε, όπως συνηθίζεται...
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε αποφλοιώσει και πολτοποιήσει, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε και νερό όσο, όταν οι ντομάτες είναι φρέσκες, μπορεί να μη χρειάζεται και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο!!!