Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Ελαφριά, αφράτη, μαλακή και νόστιμη μπεσαμελ με λάδι. Τι χρειαζόμαστε: 1/4 - 1/3 ποτηριού κρασιού λάδι ελιάς 1 λίτρο γάλα 2-3 αυγά 2,5 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ συγκεκριμένη μπεσαμέλ είναι αλμυρή και χωρίς έντονα μπαχαρικά για να μπορέσει να ταιριάζει με όλα. Μπορεί να μπεί σε παστίτσιο, μουσακά αλλά και σε διάφορες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπεσαμέλ : το μυστικό της σάλτσας είναι το γάλα να είναι ζεστό προτού προσθεθεί στο αλεύρι και να ανακατευτεί καλά με σύρμα για να μην σβολιάσει! Σάλτσα[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Βασικη σαλτσα στη μαγειρικη, γαλλικης προελευσης. Εμφανιζεται με αυτο το ονομα για πρωτη φορα το 1651, σε ενα απο τα πρωτα βιβλια με συνταγες[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠολλές φορές στο παρελθόν, είχα μπει στον πειρασμό να αγοράσω έτοιμη μπεσαμέλ. Ήταν μια ευκολία. Πού να λερώνεις κατσαρόλες, να έχεις το φόβο μη σβωλιάσει κλπ[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μπεσαμέλ είναι μια κρεμώδης σάλτσα που χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποικιλία φαγητών τα οποία κατά κανόνα μπαίνουν στο φούρνο. Ενσωματώθηκε -σύμφωνα με[...]
Πηγή: e-syntages.grΌπως γνωρίζουμε η μπεσαμέλ είναι γαλλικής προέλευσης. Στην Ελλάδα τόλμησε ο Νικόλαος Τσελεμεντές να την παντρέψει με ελληνικά φαγητά που έδεσαν αρμονικά σε[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΜία πικάντικη (έως πολύ πικάντικη) παραλλαγή της μπεσαμέλ, με την προσθήκη καυτερής πάπρικας. Συνοδεύει κρέατα, ψάρια και βραστά λαχανικά Συνοδεύεται από[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 9 κουτ. της σούπας κανονικές αλεύρι Αλλατίνη, 2 κουτ. της σούπας γεμάτες βούτυρο Μινερβίνη ή Βιτάμ, 1 λίτρο (ή και λίγο παραπάνω αν δεν την[...]
Πηγή: greekcook.grΜία πολύ γευστική παραλλαγή της μπεσαμέλ, με την προσθήκη μανιταριών. Συνοδεύει θαυμάσια μικρά ζυμαρικά, μοσχαράκι κατσαρόλας, βραστά αυγά Τι χρειαζόμαστε: 150[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ Μετά την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό (δες εδώ την συνταγή), τώρα φτιάχνουμε και μπεσαμέλ! Πολύ εύκολα και πολύ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr[Shutterstock] Η μπεσαμέλ είναι βασική σάλτσα στη μαγειρική, γαλλικής προέλευσης. Και χωρίς μπεσαμέλ μουσακάς, παστίτσιο, παπουτσάκια ή χουνκιάρ δεν γίνεται.[...]
Πηγή: bostanistas.grΣάλτσα μπεσαμέλ Κρέμα μπεσαμέλ (béchamel), γνωστή και ως λευκή σάλτσα (white sauce): μία από τις βασικότερες σάλτσες της γκουρμέ κουζίνας όλων των εποχών και η[...]
Πηγή: pandespani.comΦτιάξτε την δικιά σας πεντανόστιμη σπιτικιά μπεσαμέλ. Εύκολη και πετυχημένη. Υλικά: 100 γρμ. αλεύρι 100 γρμ. βούτυρο, ή φυτίνη 1 λίτρο γάλα, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: sintagespanos-mageiriki.blogspot.gr100 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι 1 λίτρο γάλα 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 2 κρόκους Μέθοδος Εκτέλεσης Η σάλτσα που λέμε Μπεσαμέλ στην[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά (Σερβίρει 8 ) 4 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 5 κ. σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο) 750ml φρέσκο γάλα (μπορεί να πάρει και 1lt) 1 αυγό αλάτι, πιπέρι λίγο[...]
Πηγή: sidages.grΥποσχέθηκα ότι μετά από τον "βασιλιά του καλοκαιριού" τον μουσακά θα αναρτήσω και την πλήρη συνταγή για την μπεσαμέλ sournois. Την ονόμασα πονηρή γιατί[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΜετά από αρκετά πειράματα και διαφορετικές συνταγές για μπεσαμέλ, κατέληξα φίλες μου σε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή που την χρησιμοποιώ παντού, στο[...]
Πηγή: omanoclock.gr