Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 15 συνταγές
Μία πολύ γευστική παραλλαγή της μπεσαμέλ, με την προσθήκη μανιταριών. Συνοδεύει θαυμάσια μικρά ζυμαρικά, μοσχαράκι κατσαρόλας, βραστά αυγά Τι χρειαζόμαστε: 150[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥποσχέθηκα ότι μετά από τον "βασιλιά του καλοκαιριού" τον μουσακά θα αναρτήσω και την πλήρη συνταγή για την μπεσαμέλ sournois. Την ονόμασα πονηρή γιατί[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 8 ) 4 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 5 κ. σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο) 750ml φρέσκο γάλα (μπορεί να πάρει και 1lt) 1 αυγό αλάτι, πιπέρι λίγο[...]
Πηγή: sidages.gr100 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι 1 λίτρο γάλα 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 2 κρόκους Μέθοδος Εκτέλεσης Η σάλτσα που λέμε Μπεσαμέλ στην[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΦτιάξτε την δικιά σας πεντανόστιμη σπιτικιά μπεσαμέλ. Εύκολη και πετυχημένη. Υλικά: 100 γρμ. αλεύρι 100 γρμ. βούτυρο, ή φυτίνη 1 λίτρο γάλα, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: sintagespanos-mageiriki.blogspot.grΣάλτσα μπεσαμέλ Κρέμα μπεσαμέλ (béchamel), γνωστή και ως λευκή σάλτσα (white sauce): μία από τις βασικότερες σάλτσες της γκουρμέ κουζίνας όλων των εποχών και η[...]
Πηγή: pandespani.com[Shutterstock] Η μπεσαμέλ είναι βασική σάλτσα στη μαγειρική, γαλλικής προέλευσης. Και χωρίς μπεσαμέλ μουσακάς, παστίτσιο, παπουτσάκια ή χουνκιάρ δεν γίνεται.[...]
Πηγή: bostanistas.grΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ Μετά την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό (δες εδώ την συνταγή), τώρα φτιάχνουμε και μπεσαμέλ! Πολύ εύκολα και πολύ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥλικά: 9 κουτ. της σούπας κανονικές αλεύρι Αλλατίνη, 2 κουτ. της σούπας γεμάτες βούτυρο Μινερβίνη ή Βιτάμ, 1 λίτρο (ή και λίγο παραπάνω αν δεν την[...]
Πηγή: greekcook.grΗ συγκεκριμένη μπεσαμέλ είναι αλμυρή και χωρίς έντονα μπαχαρικά για να μπορέσει να ταιριάζει με όλα. Μπορεί να μπεί σε παστίτσιο, μουσακά αλλά και σε διάφορες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΌπως γνωρίζουμε η μπεσαμέλ είναι γαλλικής προέλευσης. Στην Ελλάδα τόλμησε ο Νικόλαος Τσελεμεντές να την παντρέψει με ελληνικά φαγητά που έδεσαν αρμονικά σε[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΗ μπεσαμέλ είναι μια κρεμώδης σάλτσα που χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποικιλία φαγητών τα οποία κατά κανόνα μπαίνουν στο φούρνο. Ενσωματώθηκε -σύμφωνα με[...]
Πηγή: e-syntages.grΠολλές φορές στο παρελθόν, είχα μπει στον πειρασμό να αγοράσω έτοιμη μπεσαμέλ. Ήταν μια ευκολία. Πού να λερώνεις κατσαρόλες, να έχεις το φόβο μη σβωλιάσει κλπ[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Βασικη σαλτσα στη μαγειρικη, γαλλικης προελευσης. Εμφανιζεται με αυτο το ονομα για πρωτη φορα το 1651, σε ενα απο τα πρωτα βιβλια με συνταγες[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜπεσαμέλ : το μυστικό της σάλτσας είναι το γάλα να είναι ζεστό προτού προσθεθεί στο αλεύρι και να ανακατευτεί καλά με σύρμα για να μην σβολιάσει! Σάλτσα[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.gr