Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
Πρόκειται για φύλλο χωριάτικο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και ταιριάζει για αλμυρές αλλά και γλυκιές πίτες. Η γεύση, η όψη, αλλά και η υφή του[...]
Πηγή: cookpad.com/grΔεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουμε πίτα με ένα κλασικό, χωριάτικο, σπιτικό φύλλο και να μην γίνει πεντανόστιμη και τραγανή . Με αυτό εδώ το υπέροχο φύλλο,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥλικά 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι (για πίτες) 2 κ.σ. λάδι 1 κ.σ. ξύδι Αλάτι Λίγο χλιαρό νερό
Πηγή: cookingbook.grΤα τρώτε στα μέρη σας; Η σημερινή ανάρτηση δεν είναι ακριβώς συνταγή. Είναι περισσότερο πληροφορία για τη συνήθεια των κρητικών να τρώνε ακόμη και τα φύλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1 Κιλό Αλεύρι 1 βιτάμ όχι σοφτ 2 κουταλιές αλάτι 6 κουταλιές λάδι 2 φλυτζάνια νερό περίπου Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε 15΄να σταθεί και[...]
Πηγή: cooktherapy.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά αλεύρι όσο πάρει (περίπου ένα κιλό) 1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι νερό αλάτι Παρασκευή « Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα το[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΤο σημερινό θα είναι κατά κύριο λόγο φωτογραφικό. Για να ισορροπήσουμε το προχτεσινό της χαβίτσας που δεν είχε καθόλου φωτογραφίες. Να κρατήσουμε το ισοζύγιο.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΥλικά: 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ξίδι 65 ml ελαιόλαδο 125 ml χλιαρό νερό Ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα [...]
Πηγή: sidagi.grΠριν λίγες μέρες είχα γράψει για φύλλο με τη μηχανή . Σήμερα, κοιτάζοντας τα πρόχειρα που είχα, είδα πως είχα σημειώσει τα υλικά για φύλλο στο χέρι. Που είν'[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.grΤα φύλλα της καρυδιάς περιέχουν δεψικές ουσίες, αθέραιο έλαιο και μια πικρή ουσία που λέγεται γιουγκλόνη. Είναι μεγάλα, ωοειδή, σκουροπράσινα, φυτρώνουν κατά[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΥΛΙΚΑ: 450 gr ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ 300 gr ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1 ΠΟΤ. ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 Κ. Σ. ΞΥΔΙ 1½ ΠΟΤ. ΝΕΡΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1½ Κ. ΓΛ. ΑΛΑΤΙ[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΥλικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ. Μαργαρίνη 125 γρ.κρύα Χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού Νερό παγωμένο 1[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό 1 κουταλάκι κοφτό μπεϊκιν παουντερ αλεύρι όσο πάρει Εκτέλεση συνταγής Κοσκινίζετε στην αρχή 2[...]
Πηγή: sidages.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.grΝα λοιπόν, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην πίτα με τις 2 τεχνικές ανοίγματος φύλλου. Την τρίτη τεχνική θα σας την δώσω στην τρίτη ανάρτηση αυτού του[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο φύλλο αυτό το φτιάχνει η μανούλα μου όσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Είναι εύκολο και πεντανόστιμο. Συνήθως εκείνη ζυμώνει και εγώ ετοιμάζω την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι (για πίτες) 2 κ.σ. λάδι 1 κ.σ. ξύδι Αλάτι Λίγο χλιαρό νερό
Πηγή: cookingbook.gr