Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
για το σιρόπι: 2 ποτήρια νερό 4 ποτήρια ζάχαρη χυμό από ένα λεμόνι για τη ζύμη: ½ κ. αλεύρι 3 αυγά 1 βανίλια 3 κουτ.της σούπας ούζο 3 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΞεροτήγανα Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Υλικά 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα[...]
Πηγή: kouzzzina.grΘυμάμαι μικρή όταν έμπαινε η Σαρακοστή και ξεκινούσε η νηστεία η μαμά μου έκανε ένα περίεργο γλυκό που ήταν τραγανό και κολλούσε. Πως να αντισταθεί ένα παιδάκι[...]
Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/ΣυνταγέςΞεροτήγανα νηστίσιμα Για τους νησιώτες τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλινό κέρασμα αλλά τα προσφέρουμε στους γάμους[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.grΥλικά 3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού 4 κουτ. σούπας νερό 3 κουτ. σούπας λάδι λάδι για τηγάνισμα ελάχιστο αλάτι Για[...]
Πηγή: greekcook.grΓιορτινές συνταγές για νησιώτικα ξεροτήγανα όλο μέλι και αρώματα και μαρόν γλασέ, την περίφημη γαλλική λιχουδιά που μπορεί να είναι χρονοβόρα, αξίζει όμως τον[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 1 κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1/3 φλ. νερό, 1/3 φλ. μπράντι, 1/3 φλ. λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο), 2 γεμάτες[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι σκληρό 60 γρ. ρακί ή τσίπουρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. αλάτι 200-250 γρ. νερό Για το σιρόπι 500 γρ. ζάχαρη 250 γρ. νερό 2 κ.σ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΜια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης με ελαιόλαδο και κρασί κρητικό. Συνηθίζεται στους γάμους. Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 κρασοπότηρο ρακή 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια 1 /2 κ.γ κοφτό σόδα μαγειρικής 1/4 φλ. σπορέλαιο 3 κουταλιές κονιάκ 1/2 φλ.[...]
Πηγή: argiro.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΚαλή σας μέρα!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά! Κρύο πολύ σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη!! Μπρρρρρ!!!! Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα... τι έπεσε δηλαδή που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤα ξεροτήγανα είναι το γνησιότερο γλυκό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όμως, τα βρίσκουμε πια ολοχρονίς σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία ενώ στα[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Τρέχα να αγοράσεις ένα κιλό αλεύρι, πρόσεχε, αγίου Γεωργίου!» μου φώναζε η γιαγιά μου από το παράθυρο. Μόλις γύρισα τα είχε όλα τα υλικά έτοιμα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλή σας μέρα!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά! Κρύο πολύ σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη!! Μπρρρρρ!!!! Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα... τι έπεσε δηλαδή που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΞεροτήγανα Υλικά 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλιτζάνια του καφέ σπορέλαιο ο χυμός και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών 1 κουταλιές γλυκού σόδα 1[...]
Πηγή: greekouzina.gr