Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Για βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Αν ψάξει κανείς σε διάφορες πηγές, θα ανακαλύψει κείμενα που μας διαφωτίζουν σχετικά με τη διατροφή των Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕπιδόρπιο λεμονιού για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα! Η πρώτη ανάρτηση μετά από το Πάσχα δεν μπορεί παρά να είναι γλυκό. Βλέπετε, μπορεί να γιορτάζει όλος ο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα σχολεία ανοίγουν και οι μαμάδες θέλουν να ταΐζουν τα καλύτερα τα καμάρια τους. Τα παιδιά σηκώνουν τα μανίκια, βάζουν τον σκούφο του μάγειρα και ετοιμάζουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης, αλλά και πολλών νησιών του Αιγαίου. Λευκό ανάλατο τυρί γεμίζει μικρά πιτάκια και όλο αυτό αποτελεί το κέρασμα τις ημέρες[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΑλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι καλές Απόκριες! Με το που ανοίγει το Τριώδιο, στην Κρήτη ξεκινά η εποχή της μυζηθρόπιτας. Όχι δηλαδή ότι τον υπόλοιπο χρόνο – όταν υπάρχει μυζήθρα-[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr3 μέτρια αυγά 75 γρ. ψιλή ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού 1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλια 75 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο Για τη γέμιση και το[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΣυνταγή 1η απο την Ιταλία Η ιστορία του και απο που πήρε το όνομα του Το ιταλικης προέλευσης διάσημο γλυκό , πήρε το όνομάτου , από την αναζωογονητική και[...]
Πηγή: greekmasa.grΤελικά είναι να μη σε «πάρει από κάτω»… Αν και στις μέρες μας αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο!! Μαυρίζει η ψυχή και χάνεται κάθε[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr3 μέτρια αυγά 75 γρ. ψιλή ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού 1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλια 75 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο Για τη γέμιση και το[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΚαι φυσικά με ελαιόλαδο! Την ιδέα για το κέικ αυτό την πήρα από μια συνταγή από εγγλέζικο βιβλίο που έχω εδώ και χρόνια . Δεν είχε βέβαια θέση σε ένα blog[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο σημερινό κέρασμα σίγουρα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας, αφού τα γλυκά λεμονιού είναι κατάλληλα ως επιδόρπια ό,τι κι αν περιλαμβάνει το μενού! Για να το[...]
Πηγή: bostanistas.grΤρεις συνταγές για να κρατήσουμε τη γεύση τους και ένα κέρασμα για άμεση κατανάλωση σε κλασική αλλά και ...πειραγμένη εκδοχή: Μαριναρισμένες φράουλες![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι το καλύτερο: όχι μόνο είναι το πιο γρήγορο, αλλά είναι και το πιο κυπριακό! Αφιερωμένο λοιπόν στην Πρασινάδα! Θα χρειαστείς για 4 ατομικές μερίδες: Για τη[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grΔ ουλεύοντας την ιδέα της Πηνελόπης για την κερασόπιτα με γλυκειά μυζήθρα στο μυαλό μου, μια και είχα ανοιχτό το φούρνο -κοτόπουλο πανέ κορίτσια- και λόγο να[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr