Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 163 συνταγές
Είναι ένα εύκολο τσουρέκι πολύ αφράτο και νόστιμο. Τι χρειαζόμαστε: 1 κύβο νωπή μαγιά (42γρ.) 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑγαπημένη μου μπλογκογειτονιά, αναγνώστες, σχολιαστές και φίλοι με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις επισκέψεις σας και την αγάπη σας, σας εύχομαι να περάσετε τις[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΔεν είναι λαχταριστά; Από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες στην κουζίνα είναι το ζύμωμα.Ζύμες, πίτες, ζυμαράκια, κουλουράκια,ψωμάκια, γλυκά, αλμυρά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛοιπόοοοον! Αρκετά τεμπελιάσαμε (λέμε τώρα...) τις τελευταίες μέρες, καιρός να βάλουμε και καμία συνταγή. Θα αρχίσω με γιορτινές συνταγές και μάλιστα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Νέλλη, συνεχίζει την ιστορία του στόλλεν . Και φυσικά, με όλα αυτά που μου λέει κατά καιρούς, θέλω μια φορά να περάσω τα Χριστούγεννα μαζί της.... Το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν αρκετά χρόνια, αγόρασα το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη, " Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα" (εκδ. ΚΑΡΜΑΝΩΡ, 1995). Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ Κική με την κουλούρα της μου έδωσε μια μικρή σπρωξιά για να σας πω κι εγώ δυό λόγια για το εδώ μας Χριστόψωμο. Να το πούμε Χριστόψωμο; Χριστουγεννιάτικη[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤο καθολικό δόγμα κατά την διάρκεια νηστείας, δεν επιτρέπει ούτε βούτυρο, ούτε γάλα. Αλλά το 1430 στέλνει κάποιος δούκας Σάξονας, μία επιστολή στον τότε Πάπα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚατάλληλο για τη δίαιτα Harcombe . Φάσεις: 2η και 3η. Τύπος γεύματος : Υδατάνθρακας Αυτή η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου και την έχει δημοσιεύσει η[...]
Πηγή: greekmasa.grΠαραδοσιακό Γερμανικό Χριστουγεννιάτικο Κέϊκ Φρούτου Τι χρειαζόμαστε: Προζύμι (Α΄μίγμα) 75γρ αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο) 75γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Ενα διαφορετικο κεϊκ φτιαγμενο με φυσικο προζυμι ή και με μαγια μπυρας. Υλικα : 350 gr αλευρι δυνατο, 200 gr[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΗ ιδέα προήλθε πάλι από τη Gabriela μόνο που δεν ακολούθησα επακριβώς τη συνταγή της ζύμης και της γέμισης. Ήθελα να φτιάξω κάτι με μήλο, πέρα από τις[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΤο Πάσχα είναι η εποχή που πολλές νοικοκυρές θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα ζυμώσουν τα τσουρέκια τους. Σίγουρα τα σπιτικά τσουρέκια δεν συγκρίνονται[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα σημερινά κέικ - όπου απλά ανακατώνουμε βιαστικά τα διάφορα υλικά με το αλεύρι - είναι η εξέλιξη των γλυκών, γιορταστικών ψωμιών της αρχαιότητας και του[...]
Πηγή: bostanistas.grΕλπίζω να σας βρίσκω καλά και να περάσατε ένα χαρούμενο Πάσχα με τους δικούς σας ανθρώπους, απολαμβάνοντας μπόλικες αλμυρές και γλυκιές νοστιμιές. Εμείς τις[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΜαλακά μυρωδάτα μουστοκούλουρα με μούστο ή πετιμέζι! Η πιο δημοφιλής συνταγή στο blog μου από τότε που δημιουργήθηκε είναι τα ανεβατά κουλουράκια ζεματιστά ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕδώ και 2-3 χρόνια δεν είχα φτιάξει χαρουπόμελ ο . Δεν έχω πια δικά μου χαρούπια(ακόμη με πονά η απώλεια της χαρουπιάς μου στην πυρκαγιά του 2012) και την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με φυσικό προζύμι, ιδανικά για το πρωινό ή το κολατσιό μικρών και μεγάλων! Ακόμη μία ωραία[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΠΟΜΠΟΛΟΝΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Μπομπολόνι, οι κλασσικοί λουκουμάδες της Τοσκάνης, που το όνομα τους και μόνο παραπέμπει σε ζυμαράκι καλοφουσκωμένο![...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΕύκολα και νόστιμα, ζαχαρωμένα κουλουράκια ! Αυτά τα κουλουράκια όσο κι αν δείχνουν νεωτεριστικά, είναι παραδοσιακά της κουζίνας μας. Με απλά υλικά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλησπέρα...σήμερα γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού κατέληξα! Τί εννοώ; Μιλώ για τη συγκεκριμένη ανάρτηση που είναι ξαφνική και απρογραμμάτιστη, μια και κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr