Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 150 συνταγές
Η Κική με την κουλούρα της μου έδωσε μια μικρή σπρωξιά για να σας πω κι εγώ δυό λόγια για το εδώ μας Χριστόψωμο. Να το πούμε Χριστόψωμο; Χριστουγεννιάτικη[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚάθε Πάσχα, αυτή που φτιάχνει τσουρέκια είναι η γιαγιά μου. Το Πολίτικο τσουρέκι της είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα, αυτό που με έμαθε να φτιάχνω. Είναι αυτό[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΑυτή η συνταγή έχει τη δική της ιστορία... Την είχε βρει κάποτε η γιαγιά μου σε κάποιο παλιό βιβλίο συνταγών και ήταν σε δράμια!!! Αργότερα, μετατρέψαμε τις[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΚαλησπέρα!! Σήμερα λέω να πούμε μερικά πράγματα όσον αφορά την παρασκευή του τσουρεκιού. Από ότι έχω καταλάβει από τις συζητήσεις που κάνω με φίλες και[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΔεν είναι λαχταριστά; Από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες στην κουζίνα είναι το ζύμωμα.Ζύμες, πίτες, ζυμαράκια, κουλουράκια,ψωμάκια, γλυκά, αλμυρά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι εύκολο! Προλαβαίνουμε... Και φέτος θα σας ευχηθώ «Καλά Χριστούγεννα» με ένα χριστόψωμο. Διαφορετικό από εκείνο της πρώτης συνταγής , αφού[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛοιπόοοοον! Αρκετά τεμπελιάσαμε (λέμε τώρα...) τις τελευταίες μέρες, καιρός να βάλουμε και καμία συνταγή. Θα αρχίσω με γιορτινές συνταγές και μάλιστα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Νέλλη, συνεχίζει την ιστορία του στόλλεν . Και φυσικά, με όλα αυτά που μου λέει κατά καιρούς, θέλω μια φορά να περάσω τα Χριστούγεννα μαζί της.... Το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠαραδοσιακό Γερμανικό Χριστουγεννιάτικο Κέϊκ Φρούτου Τι χρειαζόμαστε: Προζύμι (Α΄μίγμα) 75γρ αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο) 75γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο καθολικό δόγμα κατά την διάρκεια νηστείας, δεν επιτρέπει ούτε βούτυρο, ούτε γάλα. Αλλά το 1430 στέλνει κάποιος δούκας Σάξονας, μία επιστολή στον τότε Πάπα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Υπάρχουν[...]
Πηγή: funkycook.grΤο Πάσχα είναι η εποχή που πολλές νοικοκυρές θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα ζυμώσουν τα τσουρέκια τους. Σίγουρα τα σπιτικά τσουρέκια δεν συγκρίνονται[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΚΑΙ NUTELLA Αφρατη, μπριοσενια κουλουρα με γεμιση που συνδυαζει την μαρμελαδα βερυκοκο με την νουτελλα. Βεβαια, εγω[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΕδώ και 2-3 χρόνια δεν είχα φτιάξει χαρουπόμελ ο . Δεν έχω πια δικά μου χαρούπια(ακόμη με πονά η απώλεια της χαρουπιάς μου στην πυρκαγιά του 2012) και την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με φυσικό προζύμι, ιδανικά για το πρωινό ή το κολατσιό μικρών και μεγάλων! Ακόμη μία ωραία[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΠΟΜΠΟΛΟΝΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Μπομπολόνι, οι κλασσικοί λουκουμάδες της Τοσκάνης, που το όνομα τους και μόνο παραπέμπει σε ζυμαράκι καλοφουσκωμένο![...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΕύκολα και νόστιμα, ζαχαρωμένα κουλουράκια ! Αυτά τα κουλουράκια όσο κι αν δείχνουν νεωτεριστικά, είναι παραδοσιακά της κουζίνας μας. Με απλά υλικά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grYλικά: 160 gr. αλεύρι για τσουρέκια 12 gr. νωπή μαγιά 50 gr. βούτυρο 20 gr. ζάχαρη 1 μικρό αυγό 50 gr. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 2 κουταλιές της σούπας γάλα 1[...]
Πηγή: omorfesgeuseis.blogspot.grΥλικά (1 τσουρέκι) : 4 αυγά 350 γραμμάρια αλεύρι 200 γραμμάρια βούτυρο 20 γραμμάρια ζάχαρη 15 γραμμάρια μαγιά μπύρας 100 ml χλιαρό γάλα Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ[...]
Πηγή: yumyum.gr