Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 141 συνταγές
http://syntagesapokatina.blogspot.gr Νόστιμο και τραγανό γλυκό του κουταλιού, φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο των παλαιών νοικοκυρών. Υλικά 2-3 κούπες[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΒερίκοκο γλυκό του κουταλιού 2 κιλά βερίκοκα 2 κ,σ ασβέστη σβησμένο 1500 γρ ζάχαρη 4 ποτήρια νερό Χυμός 1 λεμονιού Εκτέλεση: Πλένουμε τα βερίκοκα, τους[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΚαλοκαίρι κι εποχή για γλυκά. Κι ευκαιρία που είμαι στο χωριό να μαζέψω καμιά συνταγή απ' τα παλιά, τα παραδοσιακά, τα μη συνηθισμένα. Κι έκανα αρχή με ένα[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία - Εφη Λούκα - Ταβέρνα ΦΛΟΓΑ Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Υλικά : 50 κομμάτια μελιτζανάκι μικρό 1 ½ κιλό ζάχαρη ασπρισμένα αμύγδαλα 6 ποτήρια[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΧαλβάς: ένα νηστίσιμο γλυκό που συμπληρώνει τη διατροφή O χαλβάς, απόγονος του σησαμιού, αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό γλυκό. Συγκεκριμένα δε, για την περίοδο[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε: 1 1/4 βερυκοκα (οχι πολυ ωριμα) 1 1/4 κιλου ζαχαρη 1 φλ. τσ. νερο 1 κ.γλ. χυμος λεμονι 2 βανιλιες 3 κ.σ. ασβεστη αμυγδαλα Αφαιρουμε την[...]
Πηγή: cookpad.com/grΒλέπετε πως περιποιούμαι το μάστορα του σπιτιού με γλυκάκια για να τον καλοπιάνω να τελειώσει τα ατέλειωτα!! Το μελιτζανάκι αυτό είναι τύπου Σαντορίνης[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΓλυκό κουταλιού κολοκύθα Το φίλο σου κέρασε … γλυκό του κουταλιού Και τον εχθρό σου πάστα! Έλεγε η γιαγιά μου και ήθελε να μας τονίσει πόσο καλό είναι[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.gr΄Ενα από τα πιό νόστιμα γλυκά του κουταλιού. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό μελιτζανάκι μικρό 1 κιλό ζάχαρη 1 χούφτα ασβέστη Χυμό από μισό λεμόνι Αμυγδαλόψυχα λευκή[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο για τους μεσογειακούς λαούς. Έχει μαλακή φλούδα, έντονα σπόρια και τέλεια γεύση!! Έχει πλήθος βιταμινών Α, Β1, Β2 και μετάλλων[...]
Πηγή: maxistinkouzina.blogspot.grH κυδωνιά, εγγενής στη δυτική Ασία και στη Μεσόγειο, οφείλει το όνομά της στην περιοχή Κυδωνία του νομού Χανίων, όπου και ευδοκιμούσε κατά την αρχαιότητα. Το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣήμερα θα σας παρουσιάσω μια από τις παραδοσιακές συνταγές της χώρας μας, ελαφρώς πειραγμένη. Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα Χίου και πορτοκάλι. Τι[...]
Πηγή: misshealthyliving.grΤο πιο απολαυστικό σορμπέ φράουλα που έχω φάει, το κάνει ο φίλος μου ο Νάκης και αρκετές φορές το καλοκαίρι ήμουν με μεγάλη χαρά παρέα στην κουζίνα, όσο το[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 1 1/2 κιλό κάστανα 1 1/2 κιλό ζάχαρη λίγο αλάτι 4 ποτήρια του νερού νερό 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω Εκτέλεση Καθαρίζετε τα κάστανα από την[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.gr