Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΦανταστική σούπα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 1 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες 2 κ.γ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο 1 κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι 750 γρ κουνουπίδι κομμένα σε μπουκετάκια 2 κούπες ζωμό λαχανικών 2 κούπες νερό ¼ κούπας κρεέμα γάλακτος Ψωμί ή muffins με καρότο και κολοκυθάκι για σερβίρισμα Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Προσθέστε το κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι. Αυξήστε την φωτιά σε υψηλή και τσιγαρίστε τα υλικά για 2 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι, τον ζωμό και το νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και φέρτε το μείγμα σε βράσει. Χαμηλώστε την φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε την κατσαρόλα μερικώς με ένα καπάκι και αφήστε την σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Αφήστε την σούπα στην άκρη για 20 λεπτά. Σε δόσεις χτυπήστε την σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τοποθετήστε την σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να ζεσταθεί η σούπα. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε. Συνοδέψτε την σούπα με ψωμί ή με muffins με καρότο και κολοκυθάκι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΚεφτεδάκια γαλοπούλας που θα σας ενθουσιάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 20 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κούπα φακές 225 γρ κιμά γαλοπούλας 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρώς 2/3 κούπες τριμμένη φρυγανιά ½ κούπα τυρί Ricotta ¼ κούπας τυρί Φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, πολτοποιημένο 2 κ.σ. μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. κάπαρη 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα ½ κ.γ. ρίγανη ¼ κ.γ. άνηθο ½ κ.γ. αλάτι χοντρό ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Υλικά σάλτσας 1 κούπα γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη ½ κ.γ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τις φακές και αρκετό νερό έτσι ώστε να καλύπτονται. Φέρτε το νερό σε βράση, και στην συνέχεια αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν και να έχουν απορροφήσει το νερό. Τοποθετήστε τις φακές σε ένα μούλτι/μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να γίνουν πουρές. Τοποθετήστε τον πούρε σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας, αλλιώς μια κουτάλα, και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί καλά. Μόλις τα ανακατέψετε αφήστε το μείγμα να κάτσει για 15 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C και λαδώστε καλά ένα ταψί. Δημιουργήστε μικρές μπάλες (5 cm) από το μείγμα που φτιάξατε νωρίτερα και τοποθετήστε τες στο ταψί. Τα κεφτεδάκια κρατάνε το σχήμα τους οπότε μην ανησυχείτε για τις αποστάσεις μεταξύ τις κάθε μπάλας. Ψήστε το ταψί στην μεσαία θέση στον φούρνο σας σας 20-22 λεπτά ή μέχρι τα κεφτεδάκια πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις ψηθούν απομακρύνετε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν ελαφρώς. Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια μπορείτε να φτιάξετε την σάλτσα που θα τα συνοδέψει: απλά τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός απλώς χτυπήστε τα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρήστε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να σερβίρετε. Η σάλτσα διατηρείτε στο ψυγείο με μια διαφανής μεμβράνη για 7-10 μέρες, ενώ τα κεφτεδάκια για 3-4 μέρες. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜοναδικές μπρουσκέτες που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 10-12 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες 1 κ.σ. βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες ½ κ.γ. ζάχαρη 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 300 γρ κατσικίσιο τυρί 10 λεπτές φέτες προσούτο 1/8 κ.γ. αλάτι 1/8 κ.γ. πιπέρι 10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά) Εκτέλεση Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία γρανίτα ακατάλληλη για ανήλικους ! Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη κόκκινη Sangria 3/4 φλ. κόκκινο κρασί 1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη Για τη λευκή Sangria ¼ φλ. λευκό κρασί 1 φλ. χυμό σταφυλιού Για τη γρανίτα 24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ½ φλ. κόκκινα σταφύλια ½ φλ. πράσινα σταφύλια ½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες Εκτέλεση Για τη Sangria Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Για τη γρανίτα Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά. Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού. Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι. Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grTηγανίζεις και τρώς πεντανόστιμοι !!! Υλικά 1 κιλό κολοκύθια 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα 250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι 1 ματσάκι δυόσμο κατά προτίμιση φρέσκο ψιλοκομμένο ¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα 100γρ. αλεύρι κοινό + επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα 50γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Διαδικασία Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβεται με τα χέρια σας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι όπου τα αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβεται ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, προσθέτετε τα αβγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε με μια κουτάλα απαλά για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Πλάθεται κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνετε λίγο, τους αλευρώνετε και τους τινάζεται να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ιδανικά ζεστοί !!! ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Την συνταγή την φτιάχνω από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο κι είναι τέλειοι !!
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 μπανάνες πολύ ώριμες 150 γρ. καστανή ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο 2 αυγά 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα… Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα, όταν όμως έχει κρυώσει το μείγμα για να μην λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (25 εκ) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο! Βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 φακ.φακές καθαρισμένες και πλυμένες ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 5 σπόροι κόλιανδρου τριμμένοι 5 φύλλα ξερό φασκόμηλο 5 μέτρια καρότα σε λεπτές φέτες 2 κουτ. γλ. καστανή ζάχαρη 250 ml ζωμό λαχανικών ή νερό 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 1/2 ποτήρι νερού Αλάτι, φρέσκο πιπέρι Εκτέλεση Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τις φακές και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό για 10’. Λίγο πριν τις αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε.Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το φασκόμηλο για 2-3’ ώσπου τα υλικά να βγάλουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε τα καρότα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7-8’ σε μέτρια φωτιά μέχρι τα καρότα να καραμελώσουν.Ρίχνουμε και τις στραγγισμένες φακές, το ζωμό ή το νερό, τη ντομάτα και λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30'! Έτοιμες
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΈνα φανταστικό ριζότο στο τραπέζι σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4-6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 4 φλ. ζωμό κότας 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 320 γρ. ρύζι για ριζότο 150 ml λευκό κρασί ξηρό 150 γρ. τυρί gorgonzola, σε μικρά κομμάτια 200 γρ. αχλάδια κρυστάλλια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους 1 εκ. + 1 αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα, για γαρνιτούρα 1-2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη 12-14 καρύδια πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και τον κρατάμε ζεστό. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ½ φλ. ζωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε άλλο ½ φλ. ζωμό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Μαγειρεύουμε περίπου 20-25 λεπτά συνολικά, μέχρι το ρύζι να γίνει al dente. Ρίχνουμε την gorgonzola και τα κομμάτια του αχλαδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα καρύδια, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, γαρνίρουμε με φέτες αχλάδι και σερβίρουμε. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΦιλέτο τσιπούρας με μαριναρισμένα λαχανικά στη λαδόκολλα Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 2 τσιπούρες (400-600 γρ./ τσιπούρα), καθαρισμένες 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη 250 γρ. ντοματίνια 1 κ.σ. μαγιονέζα 1 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. θυμάρι ξερό + 2 κλωναράκια φρέσκα, για γαρνιτούρα ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός 1 κ.σ. κορν φλάουρ Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το καρότο, το κολοκυθάκι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Σε ένα μικρότερο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού και μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά το μείγμα κορν φλάουρ-χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτατσιπούρας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κλείνουμε ερμητικά το φαγητό σαν να τυλίγουμε πακέτο. Προσέχουμε να μη χυθούν τα υγρά απέξω. Τοποθετούμε το «πακέτο» σε ταψί, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το επάνω κομμάτι του αντικολλητικού χαρτιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι το ψάρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να κάνει μία χρυσή κρούστα. Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με κλωναράκι θυμαριού και σερβίρουμε. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κλωνάρι σέλινο 1 φύλλο δάφνης 1 λίτρο ζωμό κότας 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, κατά βούληση 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο. Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr