banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία συνταγή κατάλληλη για την ημέρα της 25 Μαρτίου Συνταγή : Δημήτρης Σκαρνούτσος Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα απο το προηγούμενο βράδυ 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες 300 γρ. ντοματίνια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 50 ml. ελαιόλαδο 20 ml λευκό ξηρό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι μπακαλιάρο 500 γρ. ξαρμυρισμένο Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Mεταφέρουμε τα ρεβύθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Πηγή - cookbox.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 200 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. χυμό πορτοκάλι 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 400 γρ. ζάχαρη 200 γρ. λεπτοτριμμένο καρότο 150 γρ. λεπτοτριμμένη κίτρινη κολοκύθα 110 γρ. μαύρες ή ξανθές σταφίδες (προαιρετικά) * 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. κανέλα 1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη 1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη Ελάχιστο μοσχοκάρυδο Ελάχιστο αλάτι χοντρό Άχνη για πασπάλισμα ή λιγο μαρμελάδα πορτοκάλι για να το αλείψουμε. Εκτέλεση συνταγής Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το καρότο και την κολοκύθα τριμμένα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για να βγάλουν τα υγρά τους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το γαρίφαλο, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι χοντρό και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε καλά. Σε μια λεκάνη κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο , το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Ύστερα, προσθέτουμε το μείγμα του καρότου με την κολοκύθα, πάντα ανακατεύοντας. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του άλευρου με τα αρωματικά και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε σε φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. κατίκι Δομοκού 100 γρ. φέτα 200 ml ελαιόλαδο 1 κουτάλια μπούκοβο 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκά 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ Εκτέλεση συνταγής Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα τυριά (μανούρι, κατίκι και φέτα) και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα. Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το λάδι. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνω την πιπεριά Φλωρίνης τη πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη, στο τέλος βάζουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα. Μεταφέρω την τυροκαυτερή σε ένα μπολ. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρω.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 μεσαίες γαρίδες αποφλοιωμένες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού 1 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρο 1 φρέσκο ??κρεμμυδάκι , ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο , ξεφλουδισμένες 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί Χυμός από 1 λάιμ Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση Για να φτιάξετε τη σάλτσα βάλε ολα τα υλικά μαϊντανό , κόλιαντρο , κρεμμύδι , σκόρδο , ρίγανη , κόκκινο πιπέρι , ξίδι από κόκκινο κρασί και το χυμό λάιμ στο μούλτι,αλάτι και πιπέρι , για γεύση . Με τον κινητήρα σε λειτουργία , προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα αργό ρεύμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα πανω στο ταψί που Λαδώσατε. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο αλάτι και πιπέρι , για γεύση . Απαλά ανακατέψτε .Τοποθετήστε σε φούρνο και ψήνουμε ακριβώς για περίπου 6-8 λεπτά .Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα που ετοιμάσατε στο μούλτι! Καλη σας όρεξη

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 350 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ. Νερό 250 γρ. Τσίπουρο η τσικουδιά 1 χούφτα απο φύλα μέντας Εκτέλεση Πλένω καλά και στεγνώνω ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Ρίχνω μέσα το τσίπουρο ή την τσικουδιά, το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας, προσέχοντας όμως να αφήσω λίγο κενό μεταξύ του ποτού μου και του στομίου. Αφού κλείσω καλά το μπουκάλι, το αφήνω στον ήλιο για 1 μήνα να "ζυμωθούν" όλα τα υλικά καλά. Δεν ξεχνάω, κάθε μέρα να το ανακινώ απαλά.Αφού περάσει ο 1 μήνας, σουρώνω το περιεχόμενο του απεριτίφ μέντας και το αποθηκεύω ξανά σε γυάλινο μπουκάλι!Αν θελουμε να του δώσουμε πιο έντονο χρωμα προσθέτουμε 8 σταγόνες ζαχαροπλαστικής κίτρινο χρωμα και 2 σταγόνες μπλε χρωμα! Τόσο απλά...

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό λάχανο άσπρο 1 μικρή ρίζα φινόκιο, κομμένη σε λεπτές φέτες 2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες 1 πράσο σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές Φέτες 1 ματσάκι φρέσκο άνιθο 1/2 κούπα ρύζι μακρύκκοκο λευκό Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαραθόσπορο Αλάτι, πιπέρι 1 κούπα νερό Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα υλικά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε. Ετοιμάστε φινόκιο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο,ψιλοκόψτε κοτσάνια μυρωδικών.Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι, το μαραθόσπορο και σωτάρετε κρεμμύδι και πράσο. Προσθέστε το φινόκιο, το καρότο.Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάχανο στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνιθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους.Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Με 10 λεπτά σωτάρισμα, θα έχουν γυαλίσει και θα έχουν αρχίσει να χάνουν τον όγκο τους. Σκορπίστε πάνω τους το ρύζι, καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέστε τα φύλλα άνηθου, ελέξτε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού 1 ματσάκι άνηθο 3 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες 1 αυγό 2 κρόκους Χυμό από 2-3 λεμόνια Αλατοπίπερο Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλεςΠλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας καλά.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί,προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.Παράλληλα, ζεματάμε τα μαρούλια σε ξεχωριστή κατσαρόλα όπου βράζει αρκετό αλατισμένο νερό. Ίσα-ίσα θέλουμε να τα μαράνουμε για να μην έχουν πολύ όγκο.Ένα τέταρτο περίπου πριν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τα μαρούλια. Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.Αβγοκόβουμε: Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρεμμώδη και να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια.Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε “με το σταγονόμετρο” – δηλαδή πολύ σιγανή ροή – χτυπώντας. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.Σβήνουμε την φωτιά,Προσθέτουμε τον άνιθο, ρίχνουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Τι χρειαζόμαστε για 4 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ. κιμάς χοιρινός 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά 1 αυγό 2/3 φλιτζανιού φέτα 1/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 8 κ.σ ελαιόλαδο Για τη σάλτσα ντομάτας 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες, μαζί με το χυμό τους 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο 4 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα 2 είδη κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας, ώσπου όλα τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Τρίβουμε τα δύο είδη τυριών και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Πλάθουμε με τα χέρια μας μια κουταλιά από το μίγμα του κιμά. Το απλώνουμε στην παλάμη μας σε σχήμα δίσκου, παίρνουμε λίγο από το μίγμα των τυριών, το βάζουμε στη μέση του δίσκου από κιμά και κλείνουμε γύρω γύρω καλά, εγκλωβίζοντας το τυρί στο εσωτερικό του κιμά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει ο κιμάς.Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό τους, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Σε ένα φλιτζάνι ζεσταίνουμε 8 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα σουτζουκάκια για 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Τα σερβίρουμε με μακαρόνια!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για ?? άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Συστατικά 500 γρ. τραχανάς ξινός 2 λίτρα ζωμός κότας 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χτυπημένο στο blender, μέχρι να πάρει υγρή μορφή) 4 σκ. σκόρδο ακαθάριστες 2 κλωναράκια θυμάρι 2 φύλλα δάφνης Αλάτι Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο Κρέμα φέτας με καπνιστό μπούκοβο 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό 3 κουτ. σούπας γάλα ½ κουτ σούπας καπνιστό μπούκοβο λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή, τριμμένη Τρόπος παρασκευής Βράζουμε τον τραχανά – μαζί με το ζωμό κότας, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη– σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρινα ψηθεί καλά. Περνάμε τον τραχανά από blender και μετά από μια ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, τον τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το καπνιστό μπούκοβο . Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα. Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε. Σερβίρουμε την σούπα σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρέμα φέτας Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy