Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Κεφτεδάκια γαλοπούλας που θα σας ενθουσιάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 20 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κούπα φακές 225 γρ κιμά γαλοπούλας 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρώς 2/3 κούπες τριμμένη φρυγανιά ½ κούπα τυρί Ricotta ¼ κούπας τυρί Φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, πολτοποιημένο 2 κ.σ. μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. κάπαρη 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα ½ κ.γ. ρίγανη ¼ κ.γ. άνηθο ½ κ.γ. αλάτι χοντρό ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Υλικά σάλτσας 1 κούπα γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη ½ κ.γ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τις φακές και αρκετό νερό έτσι ώστε να καλύπτονται. Φέρτε το νερό σε βράση, και στην συνέχεια αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν και να έχουν απορροφήσει το νερό. Τοποθετήστε τις φακές σε ένα μούλτι/μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να γίνουν πουρές. Τοποθετήστε τον πούρε σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας, αλλιώς μια κουτάλα, και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί καλά. Μόλις τα ανακατέψετε αφήστε το μείγμα να κάτσει για 15 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C και λαδώστε καλά ένα ταψί. Δημιουργήστε μικρές μπάλες (5 cm) από το μείγμα που φτιάξατε νωρίτερα και τοποθετήστε τες στο ταψί. Τα κεφτεδάκια κρατάνε το σχήμα τους οπότε μην ανησυχείτε για τις αποστάσεις μεταξύ τις κάθε μπάλας. Ψήστε το ταψί στην μεσαία θέση στον φούρνο σας σας 20-22 λεπτά ή μέχρι τα κεφτεδάκια πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις ψηθούν απομακρύνετε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν ελαφρώς. Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια μπορείτε να φτιάξετε την σάλτσα που θα τα συνοδέψει: απλά τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός απλώς χτυπήστε τα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρήστε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να σερβίρετε. Η σάλτσα διατηρείτε στο ψυγείο με μια διαφανής μεμβράνη για 7-10 μέρες, ενώ τα κεφτεδάκια για 3-4 μέρες. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΦανταστική τάρτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 8 - 10 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη. Υλικά Για τη βάση: ½ στικ φρέσκιας βανίλιας 6 κ.γ. βούτυρο ανάλατο 1/8 κ.γ αλάτι 11 γρ. κρακερς, σε μικρά κομμάτια Για τη γέμιση 6 φλ. μούρα ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 2/3 φλ. + 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού ¼ κ.γ αλάτι ¼ φλ. καλαμποκάλευρο ¾ φλ. κρέμα γάλακτος, βαριά ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ½ φλ. βατόμουρα και φράουλες για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Για τη βάση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ξύνουμε τους καρπούς της βανίλιας. Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα της βανίλιας και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει. Αλέθουμε τα κράκερς στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί τάρτας και το απλώνουμε καλά. Ψήνουμε για για περίπου 12 με 14 λεπτά, μέχρι να να ροδοκοκκινίσει και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε μία σχάρα. Για τη γέμιση Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού, 2/3 φλ. ζάχαρη, ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να «δέσει» και η ζάχαρη να έχει λιώσει. Προσθέτουμε τα 5 ½ φλ. μούρα (έχουμε κρατήσει ½ φλ. μούρα για το γαρνίρισμα). Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και φέρνουμε το μείγμα σε χαμηλό σημείο βρασμού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ενώ πολτοποιούμε μαλακά τα μούρα με το πίσω μέρος ενός καουταλιού για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το μείγμα στη βάση μας. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά. Καταψύχουμε από 4 ώρες μέχρι 1 ημέρα. Για την επικάλυψη Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε σιγά σιγά την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κ.γ), ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας στην κρέμα και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα. Απλώνουμε την κρέμα σαντιγί στο κέντρο της τάρτας. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μούρα, τα βατόμουρα και τις φράουλες. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜοναδική συνταγή που η πλούσια γεύση της θα σας καθηλώσει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα 1 ½ φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄ 1 ½ φλ. ζωμό κότας 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ 1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη) ½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα ½ ρόδι, τους σπόρους 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ½ κ.γ. κανέλα μερικούς σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ) 4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5', ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμωμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά. Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΛαχταριστή σούπα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες 150 γρ. μανιτάρια 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί 3 κουτ. σούπας ξύδι 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αλάτι, πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε) 60 ml ελαιόλαδο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 650 γρ. φύλλο κρούστας ψιλό 350 γρ.Ταχίνι 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. καρύδι τριμμένο Κανέλα σκόνη Γαρίφαλο σκόνη Σησαμέλαιο Εκτέλεση Σε μίξερ χτυπάμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα.Αλείφουμε με σησαμέλαιο ένα στρογγυλό ταψί,απλώνουμε ένα φύλλο και στη διαγώνιό του απλώνουμε ένα κορδόνι απότην κρέμα ταχινιού, την πασπαλίζουμε με καρύδι, διπλώνουμε, λαδώνουμε και ρολάρουμε το φύλλο, όχι όμως πολύ σφιχτά ώστε όταν το ταχίνι κατά το ψήσιμο διογκωθεί, να μην ανοίξει. Μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί και το τοποθετούμε περιμετρικά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία γεμίζοντας και ρολάροντας τα φύλλα μέχρι να συμπληρωθεί, πάντα από τα έξω προς τα μέσα, το ταψί.Αλείφουμε την πίτα με σησαμέλαιο και τη φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους160 οC για 35 λεπτά, σε χαμηλή θέση, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό χταπόδι 15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 5 σκ. σκόρδο 2-3 φύλλα δάφνης 2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο πιπέρι λίγο μπούκοβο ελαιόλαδο,μια κουτάλια πελτές ντομάτας Εκτέλεση Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.Κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 2 εκ. και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά σοτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια.?? Σβήνουμε με το μπαλσάμικο,ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας την δάφνη, το μπούκοβο το πιπέρι,μια κούπα νερο κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Αν τα υγρά δεν εχουν σωθεί αρκετά,ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε για αλλα 10' λεπτα!
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grγια 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό αρακάς 500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο 1 ½ φλ. ελαιόλαδο 1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 1 µεγάλο καρότο, σε ροδέλες 1 σέλερι, σε ροδέλες αλάτι 15 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού 1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας πιπέρι Γλυκια παπρικα μια κουτάλια Εκτέλεση Αφαιρούµε τα ποδαράκια από τα πορτοµπέλο και µε ένα µαχαιράκι ξεφλουδίζουµε το δέρµα από τα καπελάκια τους προσεκτικά. Κόβουµε σε µεγάλους κύβους.Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερι, µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουµε τα µανιτάρια, αλατίζουµε, τρίβουµε από πάνω το θυµάρι και τα σοτάρουµε, µέχρι να πάρουν χρώµα. Ρίχνουµε τον πελτέ, ανακατεύουµε και προσθέτουµε τον αρακά, συνεχίζοντας το ανακάτεµα για άλλα 2-3 λεπτά. Βάζουµε στο φαγητό χλιαρό νερό, τόσο ώστε να το καλύψει, πασπαλίζουµε µε πιπέρι,και την παπρικα σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγα υγρά. Σερβίρουµε, γαρνίρουµε µε φρέσκο θυµάρι και ραντίζουµε κάθε πιάτο µε το λάδι τρούφας.(αν εχουμε λαδι τρούφας και λιγο γιατι ειναι πολυ δυνατό)
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε για 4/6 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 μικρή ντομάτα1/2 κιλό αρνάκι (παϊδάκια) 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντυ 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 1 κλωνάρι θυμάρι 1 κουτάλι σούπας αλεύρι 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1/2 κιλό ταλιατέλες 1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα Εκτέλεση Βράζουμε το νερό για τις ταλιατέλες και μέχρι να γίνουν ετοιμάζουμε το αρνάκι. Σοτάρουμε τα παϊδάκια μέχρι να τηγανιστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Οταν πάρει μια βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40λεπτα! Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε τόσο ώστε να δέσει η σάλτσα.Το σερβίρουμε με τις ταλιατέλες και από επάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΕνα μοναδικό ρόφημα για τις κρύες μέρες και όχι μόνο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬✬ Υλικά 2 φλ. πλήρες γάλα 1/4 φλ. κακάο σκόνη 10,5 γρ. φρουκτόζη 1 πρέζα αλάτι 2 ξυλάκια κανέλας 1 αστεροειδή γλυκάνισο 2-3 κόκκους κάρδαμο 1 πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 4 κ.σ. κονιάκ Εκτέλεση Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κακάο, τη φρουκτόζη, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατατεύοντας συχνά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο, την πιπερίτσα τσίλι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το μίγμα. Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση. Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία δροσερή πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμουτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά Για τη σαλάτα 500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 1 ματσάκι άγρια ρόκα 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 φλ. φλοίδες παρμεζάνας 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια Για το ντρέσινγκ 1 κ.γ. μέλι 2 κ.γ. χυμό λεμονιού 2 κ.γ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. μουστάρδα αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, κατά βούληση Διαδικασία Για τη σαλάτα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC . Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ψήνουμε για 30 λεπτά ανακατατεύοντας ανά διαστήματα. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη να κρυώσουν. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, τα ψητά λαχανικά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σκορπίζουμε τις φλοίδες παρμεζάνας. Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. Για το ντρέσινγκ Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το ντρέσινγκ στην άκρη. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr