Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΚεφτεδάκια γαλοπούλας που θα σας ενθουσιάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 20 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κούπα φακές 225 γρ κιμά γαλοπούλας 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρώς 2/3 κούπες τριμμένη φρυγανιά ½ κούπα τυρί Ricotta ¼ κούπας τυρί Φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, πολτοποιημένο 2 κ.σ. μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. κάπαρη 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα ½ κ.γ. ρίγανη ¼ κ.γ. άνηθο ½ κ.γ. αλάτι χοντρό ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Υλικά σάλτσας 1 κούπα γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη ½ κ.γ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τις φακές και αρκετό νερό έτσι ώστε να καλύπτονται. Φέρτε το νερό σε βράση, και στην συνέχεια αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν και να έχουν απορροφήσει το νερό. Τοποθετήστε τις φακές σε ένα μούλτι/μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να γίνουν πουρές. Τοποθετήστε τον πούρε σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας, αλλιώς μια κουτάλα, και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί καλά. Μόλις τα ανακατέψετε αφήστε το μείγμα να κάτσει για 15 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C και λαδώστε καλά ένα ταψί. Δημιουργήστε μικρές μπάλες (5 cm) από το μείγμα που φτιάξατε νωρίτερα και τοποθετήστε τες στο ταψί. Τα κεφτεδάκια κρατάνε το σχήμα τους οπότε μην ανησυχείτε για τις αποστάσεις μεταξύ τις κάθε μπάλας. Ψήστε το ταψί στην μεσαία θέση στον φούρνο σας σας 20-22 λεπτά ή μέχρι τα κεφτεδάκια πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις ψηθούν απομακρύνετε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν ελαφρώς. Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια μπορείτε να φτιάξετε την σάλτσα που θα τα συνοδέψει: απλά τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός απλώς χτυπήστε τα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρήστε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να σερβίρετε. Η σάλτσα διατηρείτε στο ψυγείο με μια διαφανής μεμβράνη για 7-10 μέρες, ενώ τα κεφτεδάκια για 3-4 μέρες. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΈνα ξεχωριστό ριζότο για ιδιαίτερες στιγμές. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, συν έξτρα για το σερβίρισμα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ κεφάλι μάραθο, κομμένο σε λεπτές φέτες 300 γρ. ρύζι για ριζότο 100ml λευκό κρασί Μία πρέζα σαφράν, εμποτισμένη σε 1 κ.σ. ζεστό νερό 1,2 λίτρα ζωμό κότας (ζεστό) 4 - 6 ουρές αστακού 1 μικρή χούφτα εστραγκόν, ψιλοκομμένο 1 1/4 φλ. (100 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα, συν έξτρα για το σερβίρισμα λεπτές φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λεπτές φέτες μάραθο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρασί και το σαφράν και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, 1 φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνοντας λίγο να εξατμιστεί πριν προσθέσουμε το επόμενο φλιτζάνι. Κρατάμε 1 φλ. ζωμού στην άκρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον αστακό και ρίχνουμε και το τελευταίο φλ. ζωμού και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το ριζότο πρέπει να έχει μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το εστραγκόν και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα, ένα μικρό κομμάτι βουτύρου και φέτες λεμονιού. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία γρανίτα ακατάλληλη για ανήλικους ! Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη κόκκινη Sangria 3/4 φλ. κόκκινο κρασί 1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη Για τη λευκή Sangria ¼ φλ. λευκό κρασί 1 φλ. χυμό σταφυλιού Για τη γρανίτα 24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ½ φλ. κόκκινα σταφύλια ½ φλ. πράσινα σταφύλια ½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες Εκτέλεση Για τη Sangria Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Για τη γρανίτα Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά. Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού. Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι. Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grυλικά 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κουνουπίδι 1 κιλό 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 1/2 κούπας λάδι 3 μέτριες πατάτες 3 μέτρια καρότα 3 ώριμες ντομάτες αλάτι,1/2 κ. γ. κύμινο και λίγο τριμμένο πιπέρι στο τέλος Εκτέλεση Καθαρίζουμε κόβουμε σε κομμάτια,το κουνουπίδι. Καθαρίζουμε και πλένουμε πατάτες καρότα και κρεμμύδια. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τα καρότα ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, με το λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες τα καρότα και το κουνουπίδι. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 8 λεπτά περίπου ως έχει. Πλένουμε τις ντομάτες, τις σφίγγουμε να φύγουν τα υγρά τους, τις τρίβουμε, και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα και το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά περίπου ακόμα. Τέλος τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και είναι έτοιμο.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά Συνολικός χρόνος : 15 λεπτά Μερίδες :4 Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1/4 φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο / μαρμελάδα 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κοκκώδης 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ , τριμμένο 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο , τριμμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί , σε μπολ βάζετε το μείγμα του κουταλιού βερίκοκο , μουστάρδες , σάλτσα σόγιας , το χυμό λάιμ , το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύετε καλα,αλείφετε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα απο πανω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά .
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε για 2 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μελιτζάνες μέτριες σπορέλαιο για τηγάνισμα 1 μεγάλο κρεμμύδι 200 γρ. φέτα 4 σκελ. σκόρδο 4 τομάτες ώριμες αλάτι, πιπέρι 4-5 κλων. μαϊντανό 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο 20 γρ. πελτές τομάτας Εκτέλεση Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις χαράσουμε ελαφρώς στο εσωτερικό τους σε σχήμα Χ. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζουμε καλά.Προσθέτουμε στις μελιτζάνες λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το εσωτερικό τους. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες-ροδέλες. Προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες, στο τρίφτη,(αφήνουμε μια ντομάτα στην άκρη)το αλατοπίπερο, τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και προς το τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Εδώ θέλουμε να γλασάρει η σάλτσα από το συνεχή βρασμό, χωρίς να μας μείνει στεγνή. Στρώνουμε τις μελιτ
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΤι καλύτερο από ένα δροσιστικό milkshake για τις απογευματινές καλοκαιρινές βόλτες. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬✬ Υλικά Για το milkshake 1 κούπα (240 γρ.) γάλα, πλήρες 4 μπάλες παγωτό βανίλια 8 μπισκότα Oreο + 2 μπισκότα επιπλέον, θρυμματισμένα, για γαρνιτούρα ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 3 φλ. σαντιγί 2 κ.σ. αμύγδαλα, θρυμματισμένα, για γαρνιτούρα Για τη σαντιγύ 250 ml κρέμα γάλακτος 50 γρ. ζάχαρη άχνη Διαδικασία Για το milkshake Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα, το παγωτό, 8 μπισκότα Oreo, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί Αδειάζουμε το μείγμα σε ποτήρια. Γαρνίρουμε με σαντιγί, με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τα μπισκότα και σερβίρουμε. Για τη σαντιγύ: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγύ και αφήνουμε στην άκρη. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Συστατικά 50 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά άσπρα ή πορτομπέλο), ψιλοκομμένα 120 γρ. κάστανα, έτοιμα καθαρισμένα 600 ml ζωμός κότας 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 3 - 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας Τρόπος παρασκευής Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε (αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος, ωστόσο είναι το υλικό εκείνο που θα δώσει στη σούπα τη χαρακτηριστική λεία και βελούδινη υφή της). Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λαδί τρούφας. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr