τρουφακια με ζαχαρουχο παρλιαρος | κατσικακι κοκκινιστο με μακαρονια | χαλβας φαρσαλων με βουτυρο συνταγη | κατσικακι κοκκινιστο στη χυτρα | σοκολατακια σε φορμες σιλικονης | μπακαλιαρος κατεψυγμενος συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία χορταστική σούπα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο ή αν είναι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 κ.γ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη 600 γρ γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 500 γρ καρότα, καθαρισμένα και κομμένε σε φέτες 6 κούπες ζωμό κοτόπουλου 300 γρ ρεβίθια, καθαρισμένα ½ μικρό λεμόνι, στυμμένο Φρυγανιές σούπας (κρουτόν) για το σερβίρισμα Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Συνεχίστε το ανακάτεμα και προσθέστε το κύμινο, τον κόλιανδρο και την σκόνη τσίλι. Μαγειρέψτε το μείγμα για ένα λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα. Ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα μαγειρέψτε το μείγμα για 5 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βράση και μειώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε τα ρεβίθια στην σούπα και αφήστε την να σιγοβράσει καλυμμένο με καπάκι για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Σε δόσεις περάστε την σούπα από το μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Τοποθετήστε την σούπα σε μια κατσαρόλα σε μεσαία-χαμηλή φωτιά (ή στο βαθύ τηγάνι) και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύοντας προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε την σούπα, αλλά προσοχή μην βράσει. Μοιράστε την σε ατομικά μπολ, προσθέστε τα κρουτόν, γαρνίρετε με πιπέρι και σερβίρετε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία συνταγή για ουζάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1) ¼ κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος 5 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη ½ κούπα λευκό κρασί ½ κούπα τριμμένη φέτα Φρέσκο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο. Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική μπριζόλα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζολες περίπου 550 γρ η κάθε μια 4 κουταλιές ελαιόλαδο 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 1 μαύρη μπύρα 1κουταλια του γλυκού κόκκους σιναπιού αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με το λαδί. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε την μπύρα, τα δαμάσκηνα, την μαύρη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε την μαινάδα για 15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά. Ραντίζουμε συνέχεια με την μαινάδα. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία γρανίτα ακατάλληλη για ανήλικους ! Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη κόκκινη Sangria 3/4 φλ. κόκκινο κρασί 1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη Για τη λευκή Sangria ¼ φλ. λευκό κρασί 1 φλ. χυμό σταφυλιού Για τη γρανίτα 24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ½ φλ. κόκκινα σταφύλια ½ φλ. πράσινα σταφύλια ½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες Εκτέλεση Για τη Sangria Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Για τη γρανίτα Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά. Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού. Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι. Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 μπανάνες πολύ ώριμες 150 γρ. καστανή ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο 2 αυγά 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα… Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα, όταν όμως έχει κρυώσει το μείγμα για να μην λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (25 εκ) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο! Βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζ. αρακάς 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 λεμόνι (ο χυμός του) Εκτέλεση συνταγής Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 300 γρ. Σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη 200 γρ. γραβιέρα 8 αυγά 50 ml γάλα 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε στο ταψάκι. Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

800 γρ αλεύρι 470 ml γάλα 60 ml λάδι 50 γρ βούτυρο 10 γρ αλάτι 5 γρ ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά Οδηγίες 24 Minutes Στην εκπομπή ομογενοποίησαν όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.


Πηγή: cookpad.com/gr

Ένα φανταστικό ριζότο στο τραπέζι σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4-6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 4 φλ. ζωμό κότας 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 320 γρ. ρύζι για ριζότο 150 ml λευκό κρασί ξηρό 150 γρ. τυρί gorgonzola, σε μικρά κομμάτια 200 γρ. αχλάδια κρυστάλλια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους 1 εκ. + 1 αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα, για γαρνιτούρα 1-2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη 12-14 καρύδια πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και τον κρατάμε ζεστό. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ½ φλ. ζωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε άλλο ½ φλ. ζωμό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Μαγειρεύουμε περίπου 20-25 λεπτά συνολικά, μέχρι το ρύζι να γίνει al dente. Ρίχνουμε την gorgonzola και τα κομμάτια του αχλαδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα καρύδια, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, γαρνίρουμε με φέτες αχλάδι και σερβίρουμε. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy