banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία δροσερή πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 195΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 3/4 φλ. νερό 1 1/4 φλ. ζάχαρη 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα) 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά. Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές 3 κ.σ. σόγια σως ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά) 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδικές μπρουσκέτες που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 10-12 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες 1 κ.σ. βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες ½ κ.γ. ζάχαρη 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 300 γρ κατσικίσιο τυρί 10 λεπτές φέτες προσούτο 1/8 κ.γ. αλάτι 1/8 κ.γ. πιπέρι 10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά) Εκτέλεση Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Τα λόγια είναι περιττά, απλά δοκιμάστε το. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν χονδρή σκόνη 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα 4 ώριμες μπανάνες κακάο σε σκόνη Εκτέλεση Βάζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα μέσα στην κατσαρόλα, χωρίς να το ανοίξουμε φροντίζοντας το νερό να το καλύπτει τελείως. Το σιγοβράζουμε για 2 ώρες, συμπληρώνοντας με νερό όποτε χρειαστεί, ώστε το κουτί να μένει πάντα καλυμμένο. Στο διάστημα αυτό το ζαχαρούχο γάλα θα πήξει και θα αποκτήσει την υφή και το χρώμα της καραμέλας. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια τα απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Συναρμολόγηση Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και στρώνουμε τις φέτες μπανάνας στην κρύα βάση, καλύπτοντάς την τελείως. Ανοίγουμε το κουτί με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το απλώνουμε επάνω στις φέτες μπανάνες, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σαντιγί . Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το κακάο. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά για το ζωμό 1 μεγάλο κοτόπουλο 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους λίγα κλωναράκια σέλινο 1 κλωναράκι θυμάρι 1 δαφνόφυλλο μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι για τη σούπα 1 μαρούλι ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες λίγο ελαιόλαδο για το αβγολέμονο 3 αβγά χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.σ. κορν φλάουρ Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και αφαιρούμε την πέτσα. Τα κόκαλα είναι που δίνουν τη γεύση στο ζωμό, οπότε κόβουμε το λαιμό και τα μπούτια σε περισσότερα κομμάτια. 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο με λίγο ελαιόλαδο 2. Προσθλέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το κοτόπουλο 3. Καλύοπτουμε με ζεστό νερό 4. Δένουμε το σέλινο, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο με σπάγκο κουζίνας και ρίξτε το μαζί με τους κόκκους πιπεριού στο ζωμό. 5. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 90 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται. 6. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σουρώνουμε καλά το ζωμό με ψιλό σουρωτήρι και τούλι, ώστε να πάρουμε έναν όσο το δυνατόν πιο καθαρό ζωμό. 7. Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά το κοτόπουλο. 8. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. 9. Ρίχνουμε το ζωμό στη κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει μαζί με το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι όλα να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. 10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. 11. Σε ένα βαθύ μπολ αραιώνουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και χτυπάμε με σύρμα τα αβγά. 12. Προσθέτουμε χτυπώντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά και το μισό τουλάχιστον ζεστό ζουμί με τη βοήθεια μιας κουτάλας. 13. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά ½ κ. καλαμάρια 100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι δυόσμο 1 φλιτζάνι ξύδι ½ σφηνάκι ούζο αλάτι & πιπέρι Ελαιόλαδο για τηγάνισμα,και λιγο αλεύρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του. Αλέθουμε τα καλαμαράκια στο μούλτι, με λίγο ξύδι και λίγο ούζο. Το υγρό θα τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν,βάζουμε και το κρεμμύδι με τον σκόρδο ώστε το μείγμα μας να γίνει αλοιφη.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά.Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια,τα αλευρώνουμε ελαφριά και τα Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Τι χρειαζόμαστε για 4 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ. κιμάς χοιρινός 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά 1 αυγό 2/3 φλιτζανιού φέτα 1/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 8 κ.σ ελαιόλαδο Για τη σάλτσα ντομάτας 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες, μαζί με το χυμό τους 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο 4 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα 2 είδη κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας, ώσπου όλα τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Τρίβουμε τα δύο είδη τυριών και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Πλάθουμε με τα χέρια μας μια κουταλιά από το μίγμα του κιμά. Το απλώνουμε στην παλάμη μας σε σχήμα δίσκου, παίρνουμε λίγο από το μίγμα των τυριών, το βάζουμε στη μέση του δίσκου από κιμά και κλείνουμε γύρω γύρω καλά, εγκλωβίζοντας το τυρί στο εσωτερικό του κιμά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει ο κιμάς.Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό τους, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Σε ένα φλιτζάνι ζεσταίνουμε 8 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα σουτζουκάκια για 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Τα σερβίρουμε με μακαρόνια!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Λαχταριστά κεφτεδάκια γαλοπούλας που θα σας εντυπωσιάσουν με την γεύση τους. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 85΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 1 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1/4 κ.γ θυμάρι 1/2 κ.γ.ρίγανη 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν 450 γρ. φύλλα σπανάκι, κατεψυγμένα 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 1/3 φλ. ζωμό κοτόπουλου Για τα κεφτεδάκια 1 κιλό κιμά γαλοπούλας 3/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη 2 μεγάλα αβγά ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Για τα κεφτεδάκια Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά γαλοπούλας, την τριμμένη φρυγανιά, τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα κρεμμύδι - σπανάκι που είχαμε αφήσει στην άκρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε το νέο μίγμα να ξεκουραστεί για 60 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τα κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας . Σερβίρουμε τα ντοματίνια συνοδεία σαλάτας. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κλωνάρι σέλινο 1 φύλλο δάφνης 1 λίτρο ζωμό κότας 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, κατά βούληση 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο. Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για ένα ταψί. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 120΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά Για την ζύμη 4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλιά ξύδι 1 κουταλιά αλάτι 1 1/2 φλιτζάνι νερό Για την γέμιση 1/2 κιλό τρυφερό σπανάκι κομμένο σε μέτρια κομμάτια 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα 200 γραμμάρια σέσκουλα κομμένα σε μέτρια κομμάτια 200 γραμμάρια μυρώνια κομμένα σε μέτρια κομμάτια 200 γραμμάρια καυκαλήθρες κομμένες σε μέτρια κομμάτια 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο 1/2 κιλό φέτα λιωμένη με το πιρούνι 1 κουταλιά της σούπας τραχανά ξινό 1/2ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο Διαδικασία Για τη γέμιση Σοτάρουμε τα πράσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα χορταρικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνουν τα χόρτα μόνο με το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον τραχανά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Για τη ζύμη Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 ίσα μέρη και ανοίγουμε τα φύλλα. Απλώνουμε από πάνω μία νοτισμένη πετσέτα για να μη μας ξεραθούν. Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και απλώνουμε 3 φύλλα. Λαδώνουμε πάντα την επιφάνεια ανάμεσα στα φύλλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε δύο από τα φύλλα για πέντε λεπτά. Τα απλώνουμε κι αυτά στο ταψί και βάζουμε από πάνω γέμιση. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει και γυρίζουμε τις άκρες τους. Χαράζουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι και τη ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy