Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
ΥΛΙΚΑ 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 8 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα 12 κ.γ. μουστάρδα Dijon 2 φύλλα βασιλικού ξερό 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι μαϊντανό (3κ.σ.) ψιλοκομμένο 70 ml. ελαιόλαδο Αλάτι λίγο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση Χρόνος Προετοιμασίας 45 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Αλείφουμε με το μίγμα μουστάρδας καλά το κοτόπουλο και το κυλάμε στο φιστίκι, να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν δεν χωράνε όλα τα φιλέτα μαζί, αφαιρώντας όμως κάθε φορά και τα φιστίκια που σκόρπισαν.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με όσα φιστίκια έμειναν και το ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα
Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.
Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.
ΥΛΙΚΑ 4 τσιπούρες 250-300γρ η κάθε μία, καθαρισμένες 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 1 μπρόκολο πλυμμένο και κομμένο σε μικρά μπουκετάκια λίγο σέλινο ψιλοκομμένο με τα φύλλα του ματσάκι μαϊντανό 4-5 κλωναράκια, μόνο τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2 φύλλα δάφνη 1 κ.γ. ξερό θυμάρι 60 ml. ελαιόλαδο 1 λεμόνι το χυμό του Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση 150 ml λευκό κρασί Χρόνος Προετοιμασίας 45 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Μέτρια Αριθμός ατόμων 4 άτομα
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά. Τα καρότα και τις πατάτες τα έχουμε προ βράσει σε νερό για να ψηθούν μαζί με το ψάρι.
Μία συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου που πρέπει να δοκιμάσετε. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1000 γρ. σπανάκι φρέσκο Αλάτι κατά βούληση 350 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 150 γρ. μανούρι θρυμματισμένο 30 ml. ελαιόλαδο 5 πράσα το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα 250 γρ. καπνιστό σολoμό ψιλοκομμένος 2 αβγά 200 ml. γάλα Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Ζεματίζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το ανθότυρο και το μανούρι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5-6 λεπτά τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το σπανάκι και τα τυριά. Προσθέτουμε το σολωμό και τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε αλάτι αν χρειάζεται, πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μεγάλο στρογγυλό πυρέξ ή σε ατομικά αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και ροδίσει η κρούστα του. Το σερβίρουμε ζεστό. Πηγή - cookbox.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΈνα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζ. αρακάς 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 λεμόνι (ο χυμός του) Εκτέλεση συνταγής Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 200 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. χυμό πορτοκάλι 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 400 γρ. ζάχαρη 200 γρ. λεπτοτριμμένο καρότο 150 γρ. λεπτοτριμμένη κίτρινη κολοκύθα 110 γρ. μαύρες ή ξανθές σταφίδες (προαιρετικά) * 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. κανέλα 1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη 1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη Ελάχιστο μοσχοκάρυδο Ελάχιστο αλάτι χοντρό Άχνη για πασπάλισμα ή λιγο μαρμελάδα πορτοκάλι για να το αλείψουμε. Εκτέλεση συνταγής Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το καρότο και την κολοκύθα τριμμένα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για να βγάλουν τα υγρά τους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το γαρίφαλο, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι χοντρό και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε καλά. Σε μια λεκάνη κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο , το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Ύστερα, προσθέτουμε το μείγμα του καρότου με την κολοκύθα, πάντα ανακατεύοντας. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του άλευρου με τα αρωματικά και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε σε φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά για 6 μερίδες 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο. 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες. 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χονδρές λωρίδες. 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες(κέρατο) 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια. 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κολοκυθάκια κομμένα πρώτα στη μέση και μετά σε μπαστουνάκια 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια στραγγισμένα 3 μεγάλες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια 100 γραμμάρια σκληρό κεφαλοτύρι σε κύβους χυμό από 2 πορτοκάλια 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα 4 κουταλιές της σούπας λάδι 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί ξηρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Εκτέλεση συνταγής Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Το τοποθετούμε στον πάτο μιας γάστρας. Στρώνουμε από πάνω τα φετάκια του κρεμμυδιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο, μετά τις λωρίδες από τις πιπεριές, τις ροδέλες των καρότων, τα μπαστουνάκια από τα κολοκύθια, χώνουμε εδώ κι εκεί τα ξερά δαμάσκηνα, ρίχνουμε από πάνω τις τομάτες και τελειώνουμε με τα μανιτάρια. Μπήγουμε τους κύβους του τυριού ανάμεσα όχι πολύ βαθειά, ούτε κοντά στις άκρες για να μην κολλήσει με το ψήσιμο στον πάτο ή τα τοιχώματα. Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με το κρασί, διαλύουμε μέσα τη μουστάρδα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και περιχύνουμε το φαγητό. Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Μετά ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω χωρίς αέρα για 3 ώρες χωρίς να ανοίξουμε τη γάστρα. Μετά τις 3 ώρες ανοίγουμε προσεκτικά και ψήνουμε χωρίς καπάκι στους 200 βαθμούς πάλι μόνο από κάτω, μέχρι να σωθούν τα πολλά ζουμιά.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 250 γρ. Φετα 300 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 4 αυγά 250 γρ. νερό 250 γρ. γιαούρτι 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο Αλάτι/φρέσκο πιπέρι Ρίγανη φρέσκια Διαδικασία Εκτέλεση Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλάτι,πιπέρι,αυγά, νερό, γιαούρτι. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα.Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη,και την φρέσκια ρίγανη.Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grγια 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό λάχανο άσπρο 1 μικρή ρίζα φινόκιο, κομμένη σε λεπτές φέτες 2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες 1 πράσο σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές Φέτες 1 ματσάκι φρέσκο άνιθο 1/2 κούπα ρύζι μακρύκκοκο λευκό Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαραθόσπορο Αλάτι, πιπέρι 1 κούπα νερό Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα υλικά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε. Ετοιμάστε φινόκιο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο,ψιλοκόψτε κοτσάνια μυρωδικών.Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι, το μαραθόσπορο και σωτάρετε κρεμμύδι και πράσο. Προσθέστε το φινόκιο, το καρότο.Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάχανο στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνιθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους.Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Με 10 λεπτά σωτάρισμα, θα έχουν γυαλίσει και θα έχουν αρχίσει να χάνουν τον όγκο τους. Σκορπίστε πάνω τους το ρύζι, καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέστε τα φύλλα άνηθου, ελέξτε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΕνα μοναδικό ρόφημα για τις κρύες μέρες και όχι μόνο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬✬ Υλικά 2 φλ. πλήρες γάλα 1/4 φλ. κακάο σκόνη 10,5 γρ. φρουκτόζη 1 πρέζα αλάτι 2 ξυλάκια κανέλας 1 αστεροειδή γλυκάνισο 2-3 κόκκους κάρδαμο 1 πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 4 κ.σ. κονιάκ Εκτέλεση Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κακάο, τη φρουκτόζη, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατατεύοντας συχνά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο, την πιπερίτσα τσίλι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το μίγμα. Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση. Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΠικάντικη σούπα με γαρίδες Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 2-4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη ½ φλ. ρύζι καρολίνα ¼ κ.γ. μπούκοβο 1 φλ. χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο 4 φλ. νερό ½ φλ. κρέμα γάλακτος ½ φλ. γάλα 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ½ λεμόνι, χυμό 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Διαδικασία Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι, το μπούκοβο, το χυμό ντομάτας, το νερό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και σερβίρουμε. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr