Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΈνα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία δροσερή πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 195΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 3/4 φλ. νερό 1 1/4 φλ. ζάχαρη 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα) 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά. Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜοναδική συνταγή που η πλούσια γεύση της θα σας καθηλώσει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα 1 ½ φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄ 1 ½ φλ. ζωμό κότας 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ 1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη) ½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα ½ ρόδι, τους σπόρους 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ½ κ.γ. κανέλα μερικούς σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ) 4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5', ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμωμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά. Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΈνα μοναδικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 φλ γάλα 2 κ.σ. αλάτι 2 κ.σ. ζάχαρη 1 κιλό φασολάκια 150 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1/4 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη. Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό. Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό. Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤα λόγια είναι περιττά, απλά δοκιμάστε το. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν χονδρή σκόνη 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα 4 ώριμες μπανάνες κακάο σε σκόνη Εκτέλεση Βάζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα μέσα στην κατσαρόλα, χωρίς να το ανοίξουμε φροντίζοντας το νερό να το καλύπτει τελείως. Το σιγοβράζουμε για 2 ώρες, συμπληρώνοντας με νερό όποτε χρειαστεί, ώστε το κουτί να μένει πάντα καλυμμένο. Στο διάστημα αυτό το ζαχαρούχο γάλα θα πήξει και θα αποκτήσει την υφή και το χρώμα της καραμέλας. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια τα απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Συναρμολόγηση Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και στρώνουμε τις φέτες μπανάνας στην κρύα βάση, καλύπτοντάς την τελείως. Ανοίγουμε το κουτί με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το απλώνουμε επάνω στις φέτες μπανάνες, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σαντιγί . Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το κακάο. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΛαχταριστή καλοκαιρινή σαλάτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4-6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά Για τη σαλάτα 1 φλ κριθαράκι 1 κύβος λαχανικών 3 φλ σπανάκι, χοντροκομμένο 450γρ κολοκυθάκι, λεπτοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 μέτριες ντομάτες, τεμαχισμένες 10-12 ελιές Καλαμών, χοντροκομμένες 57γρ φέτα, σε κύβους 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, λιωμένο Για το ντρέσινγκ 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ½ λεμόνι, χυμός μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι με τον κύβο λαχανικών. Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά του ντρέσινγκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι - και ανακατεύουμε. Μόλις γίνει το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο μπολ με το σπανάκι. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 περίπου λεπτό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κολοκυθάκι και το λιωμένο σκόρδο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κολοκυθάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές και το κρεμμύδι στο κριθαράκι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΛαχταριστά τάκος στη στιγμή. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 3 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά Για τις γαρίδες 20 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ½ κ.γ. κύμινο, τριμμένο ½ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη ¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη (προαιρετικά) ¼ κ.γ. αλάτι χοντρό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι, χυμός (προαιρετικά) Για τη σάλσα 1 ντομάτα, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη σε κύβους 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη ½ κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου από 1/2 μοσχολέμονο ¼ φλ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένα ¼ φλ. ξινόκρεμα 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου 6 μικρές τορτίγιες αλευριού ή καλαμποκιού Εκτέλεση Για τις γαρίδες Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν καλά με το μείγμα ελαιόλαδου. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά έως και 24 ώρες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ. Σβήνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε με λίγο χυμό μοσχολέμονου. Για τη σάλσα Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, το αβοκάντο, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχολέμονο και τον κόλιναδρο, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη. Για τη σάλτσα Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε την ξινόκρεμα, τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη. Για το σερβίρισμα Εφόσον επιθυμούμε, βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο, μέχρι να ξεροψηθούν. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε γενναιόδωρα τη σάλσα στις τορτίγιες, προσθέτουμε 3-4 γαρίδες σε καθεμιά, ραντίζουμε με τη σάλτσα ξινόκρεμας και σερβίρουμε με φέτες μοσχολέμονου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΛαχταριστά μπουρεκάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 20 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 3 ½ φλ. στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και θρυμματισμένο 230 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών, τριμμένα 115 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο ¼ φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη 1 κ.σ. κύμινο, τριμμένο 1 ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι 1 πακέτο στρογγυλά κουρού (2Χ10), ξεπαγωμένα 1 αβγό 1 κ.γ. νερό Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μείγμα κίτρινων τυριών, το τυρί κρέμα, την κόκκινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε ½ κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης. Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι. Χτυπάμε το αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά ½ κ. καλαμάρια 100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι δυόσμο 1 φλιτζάνι ξύδι ½ σφηνάκι ούζο αλάτι & πιπέρι Ελαιόλαδο για τηγάνισμα,και λιγο αλεύρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του. Αλέθουμε τα καλαμαράκια στο μούλτι, με λίγο ξύδι και λίγο ούζο. Το υγρό θα τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν,βάζουμε και το κρεμμύδι με τον σκόρδο ώστε το μείγμα μας να γίνει αλοιφη.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά.Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια,τα αλευρώνουμε ελαφριά και τα Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κλωνάρι σέλινο 1 φύλλο δάφνης 1 λίτρο ζωμό κότας 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, κατά βούληση 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο. Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Συστατικά 8 μεγάλα κρεμμύδια (άσπρα ή κίτρινα) σε χοντρές φέτες 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδας 3 φλ. νερό ½ φλ. κονιάκ 1 lt. ζωμός κοτόπουλου ½ lt. ζωμός μοσχαρίσιος 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι 2 φύλλα δάφνης Αλάτι, τριμμένο πιπέρι 1 μπαγκέτα 400 γρ. γραβιέρα ώριμη Τρόπος παρασκευής Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια στο βούτυρο, περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια και τα υγρά τους σε ένα πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου ½ ώρα. Τα βγάζουμε από το φούρνο (ίσως χρειαστεί να τους προσθέσουμε 3-4 κουτ. σούπας νερό) και με μια σπάτουλα ξύνουμε το πυρέξ για να πάρουμε τα κομματάκια της σάλτσας και των κρεμμυδιών που έχουν κολλήσει στο ταψί. Ξαναβάζουμε τα κρεμμύδια και ότι υγρά έχουμε στο πυρέξ πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν, να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να πάρουν τα κρεμμύδια πολύ σκούρο καφέ χρώμα – πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καούν. Εφόσον έχουμε καταφέρει το καραμέλωμα (εάν όχι, προσθέτουμε πάλι λίγο νερό μέχρι να εξατμιστεί κ.ο.κ., μέχρι να «πιάσουμε» το παραπάνω χρώμα), προσθέτουμε τις 3 κούπες νερό, τους ζωμούς και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα. Σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε την μπαγκέτα κομμένη σε φέτες και τρίβουμε επάνω τους πολλή γραβιέρα (κρατάμε γραβιέρα και για το τελευταίο βήμα της συνταγής). Ψήνουμε σε grill τις φέτες μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και να πάρει ωραίο χρώμα, και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα σε πυρίμαχα βαθιά μπολ, βάζουμε από πάνω 2 φέτες μπαγκέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λεπτοτριμμένη γραβιέρα. Ξαναβάζουμε τα μπολ στο grill και μόλις λιώσει η γραβιέρα, σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr