ψησιμο κοκορετσι στο φουρνο | κεικ αλμυρο με γιαουρτι αργυρω | ευκολα κουλουρακια νηστισιμα | γλασο λευκο με ζαχαρη αχνη | κοτσι στο φουρνο δρισκας | κουλουρακια με μελι αργυρω
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Την Τρίτη 26 Ιουνίου (ναι τότε που είχε 40 βαθμούς) είχαμε τη χαρά μερικοί από τους foodbloggers να φιλοξενηθούμε στις κεντρικές αποθήκες των Σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στα Οινόφυτα. Το ευγενικό προσωπικό, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους της αποθήκης, που είναι και το κέντρο διανομής για όλα τα καταστήματα. Περάσαμε από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για όλα τα προϊόντα, εκτεθήκαμε σε θερμοκρασίες από 2-3 C μέχρι -25C και πολύ το χαρήκαμε!!! (Σχόλιο Χαράς "καλώς ήρθατε στον Καναδικό χειμώνα") Φυσικά μάθαμε πολλά για τα προϊόντα και τον ποιοτικό έλεγχο που γίνεται σε αυτά καθώς και για τον τρόπο επιλογής των προμηθευτών, θαυμάσαμε, ζηλέψαμε φρεσκάδα, ποιότητα, χρώματα! Τι να πω τώρα, η χαρά του food blogger ήταν εκεί μέσα! Μετά την ξενάγηση, σε μια αίθουσα μας περίμενε ένα ολοκληρωμένο γεύμα από τον τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και η ώρα πέρασε πολύ όμορφα με φαγητό και κουβεντούλα. Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα που τελείωσε ακόμα πιο όμορφα, με πολλά καλούδια από την ομάδα του ΑΒ και αρωματικά γλαστράκια που δεν πρόλαβα καν να τα φωτογραφήσω γιατί ο γιος μου το έχει δει κηπουρός και μόλις τα είδε τα πήρε να τα φυτέψει στον κήπο! Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά από τα ΑΒ για την τόσο ζεστή φιλοξενία. Φυσικά όπως πάντα εγώ η χαζή δεν είχα μηχανή μαζί μου, οπότε όλες οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά των φίλων bloggers, της Κωνσταντίνας από το Sabor και της Μαρίας από το MARI PLATEAU και επειδή δεν είμαι και πολύ καλή στα λόγια σας προτείνω να διαβάσετε την πολύ όμορφη ανάρτηση της Ήβης από το Κοπιάστε στην κουζίνα μου και της Μαρίας από το MARI PLATEAU . Γυρίζοντας με τόσες εικόνες στο μυαλό μου το μόνο που ήθελα να φτιάξω το βράδυ, ήταν μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά. χρειαζόμαστε 2-3 κολοκυθάκια σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες 1 πορτοκαλί πιπεριά σε φέτες 10 ντοματίνια βελανίδι 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 1 κουταλιά χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι μπόλικο φρέσκο βασιλικό Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις πιπεριές να βράσουν για 2 λεπτά μόνο ίσα ίσα να μαλακώσουν. Σουρώνουμε, τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό και σουρώνουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το αλατοπίπερο, να ενωθούν σε μια ωραία σαλτσούλα. Ρίχνουμε τα βρασμένα λαχανικά, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη:) On Tuesday 26 of June (oh yes, when we hit 40C), a group of us food bloggers were happy to be invited to the central storage of ΑΒ Βασιλόπουλος Market chain. A polite personnel gave us a tour of the storage, which also happens to be the distribution centre for all their stores. We visited all areas specifically created for their variety of merchandise, we were exposed to temperatures from 2-3C to -25C and we really enjoyed it!!! (Xara's comment : welcome to Canadian Winter..) We naturally learnt a lot about their products and the quality control they're subjected to, as well as the manner of their suppliers' selection, we admired and coveted freshness, quality and a variety of colours! What can I say, it was a food bloggers' feast! Following the tour, we enjoyed a full course meal in another hall, prepared by chef Alexandros Papandreou, as time flew by with good food and a nice chat. It was a beautiful day indeed, that ended even better, with lots of goodies from the AB team and some pots with herbs that I didn't get a chance to take a picture of, since my son "the gardener" planted them as soon as he saw them. "Thank you" to all AB folks for their warm hospitality. As usual, I (the absent-minded one) didn't bring a camera, so all the photos were kindly provided by other fellow bloggers, Conna from Sabor and Maria from MARI PLATEAU and, since I'm not good with words, I urge you to read Ivy's beautiful post from Kopiaste to greek hospitality and Maria's from MARI PLATEAU . Coming back with so many impressions, I only wanted to make a salad with fresh veggies for dinner. we need 2-3 small zucchini, sliced in coins 1 red bell pepper, sliced 1 orange bell pepper, sliced 10 grape tomatoes 1 small onion, sliced 2 Tbsps olive oil 1/2 tsp lemon rind 1 Tbsp lemon juice salt and pepper, to taste lots of fresh basil In pot of boiling water, add zucchini and peppers and boil for about 2 min until slightly soft. Strain, rinse with cold running water, then strain again. In bowl, beat olive oil, lemon rind, lemon juice salt and pepper, until well blended and saucy. Add boiled veggies, tomatoes, onion and basil and stir well. Sprinkle with fresh oregano:)

Πηγή: cookandfeed.blogspot.gr

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Μην φαντάζεστε ότι με αυτό το φαγάκι θέλω να προκαλέσω ή πηγαίνω ενάντια στην οικονομική κρίση ή ότι η οικονομική μας κατάσταση είναι από αυτές που δεν τις αγγίζουν τα μέτρα! Eνα έχω να σας πω και θα καταλάβετε - ο σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος !!! Kαι μην αρχίσετε να κάνετε συνειρμούς με την Μαρία Αντουανέτα που όταν της είπαν ότι : "ο λαός πεινάει και δεν έχει ψωμί να φάει" εκείνη, που ήταν μες την καρακοσμάρα της, απάντησε: "Τότε ας φάει παντεσπάνι"!!!!!!!!!!!!! Απλά το είχα φτιάξει την Π.Π. εποχή όπως ξεκινήσαμε και λέμε στο σπίτι μας ! Tι σημαίνει Π.Π ? Είναι πολύ απλό, όπως λέμε Π.Χ. δηλαδή προ Χριστού, έτσι λέμε Π.Π. δηλαδή προ Παπανδρέου!!! Τώρα δεν ξέρω με τι συχνότητα θα μπορούμε να φτιάχνουμε αυτό το πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγάκι αλλά για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν τους το προτείνω ανεπιφύλακτα Υλικά μια φέτα σολομό φρέσκο, για κάθε άτομο που θέλετε να ταΐσετε. λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, για το άλειμμα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι Εκτέλεση Πλένουμε τις φέτες του σολομού, τις σκουπίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο πήλινο ή πυρέξ. Αλείφουμε την πάνω μεριά του σολομού με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου ¾ της ώρας. Στην μισή ώρα περίπου, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Μην ξεροψήσετε πολύ το φαγητό για να μην χάσει το ψάρι τους χυμούς του. Όταν το βγάλετε να είναι ροδοκόκκινο. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο λεμονάκι ! ΤΙΡ : Εάν έχετε σολομό στην κατάψυξη (λέμε τώρα !!) και δεν έχετε προλάβει να τον ξεπαγώσετε δεν πειράζει, μπορείτε να τον ψήσετε κατ’ ευθείαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα φανταστικό ρολό για το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Ημέρα προβολής : 05.10.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. Υλικά 400 γτ. κιμά μοσχαρίσιο 400 γρ κιμά χοιρινό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελ. σκόρδο 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο 200 γρ. τυρί Arla mozzarela τριμμένο 2 κ.σ. worcestershire sause 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη 2 αυγά Αλάτι - πιπέρι Για τα συνοδευτικά 12 Baby πατάτες 8 Καρότα 80 γρ. βούτυρο Lurpak 40 ml. Ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα squeeze με μέλι (Kalamata Papadimitriou) 125 ml. νερό Αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Tρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, τα αυγά, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι ο κιμάς να ξεκινήσει να σχηματίζει μικρές ίνες. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 25-30 λεπτά, για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Όση ώρα ο κιμάς είναι στο ψυγείο, κόβουμε τις baby πατάτες στα τέσσερα και τα καρότα σε χοντρές διαγώνιες φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο, τον τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και τον απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε στη μέση του κιμά κατά μήκος τη μοτσαρέλα, από πάνω βάζουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τέλος το σκληρό τυρί Δανίας. Έπειτα, με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, δίνουμε στον κιμά το σχήμα ρολού και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε γύρω από τον κιμά τις baby πατάτες και τα καρότα. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε νερό, περιχύνουμε το φαγητό και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1-1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 400 γρ. κόκκινες φακές 2 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 30 ντοματίνια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou 50 ml ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική κοτόπιτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 02.11.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍ Yλικά 8 φύλλα κρούστας 800 γρ. κοτόπουλο ψητό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ.βούτυρο Soft Lurpak 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 200 γρ.τυρι Arla αυθεντικό regato τριμμένο 100 γρ. τυρι Arla mozzarella τριμμένη 3 κ.σ.μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Klamata Papadimitriou 150 ml. ζωμό κοτόπουλου 2 κλων θυμάρι βούτυρο Lurpak Soft για επάλειψη αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί. Στη συνέχεια απλώνουμε κάτω 4 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλώνουμε ένα πέμπτο φύλλο κρούστας χωρίς βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella. Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, διπλωμένα, από πάνω. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο και κλείνουμε την πίτα. Χαράζουμε, ελαφρώς, την πίτα σε τετράγωνο σχήμα ή σε ρόμβους, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Υλικα 300γρ ρυζι αρμπόριο ή καρολινα 400γρ μανιταρια ψιλοκομμενα 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα 4 κουτ. σουπας ελαιολαδο 150 γρ βουτυρο 250 ml λευκο κρασι 1,200 γρ ζωμο κοτας 80 γρ παρμεζανα τριμμενη φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι Εκτελεση Πλενουμε καλα τα μανιταρια,τα αφηνουμε να στραγγιξουν,τα κοβουμε σε φετουλες και τα σωταρουμε σε μεγαλο τηγανι με 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,50γρ. βουτυρο και το ξερο κρεμμυδι. Οταν τα μανιταρια ειναι ετοιμα τα αφηνουμε σε ενα πιατο στην ακρη. Στο ιδιο τηγανι προσθετουμε 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,το φρεσκο κρεμμυδακι και το ρυζι και σωταρουμε για 2 λεπτα. Προσθετουμε το λευκο κρασι και μετα σιγα σιγα με μια κουταλα προσθετουμε το ζωμο κοτας,ανακατευουμε συνεχως με μια ξυλινη κουταλα,θελουμε να απορροφαει καθε φορα το ζωμο πριν ξαναριξουμε.Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσει ο ζωμος και γινει το ρυζι δεμενο,να βγαλει την κολλα του αλλα να μην ειναι λασπωμενο,να κραταει. 10 λεπτα πριν το τελος προσθετουμε και το υπολοιπο βουτυρο,αλατι και φρεσκοτριμμενο πιπερι και τελος τα μανιταρια τα οποια εχουμε ετοιμασει. Ανακατευουμε καλα και προσθετουμε και την τριμμενη παρμεζανα.Σκεπαζουμε το τηγανι για 2 λεπτα και σερβιρουμε. Η συνταγη ειναι του Αλεξανδρου Παπανδρεου.

Πηγή: cometocook.blogspot.gr

Φ ταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον μισθωδοτούμενο από το κράτος που μετά από 20 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ. Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται. Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα. Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς. Φταίω εγώ ο μισθωδοτούμενος από το κράτος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους μισθωτούς για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα; Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων. Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικό. Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?.Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι. Φταίω εγώ ο τεμπέλης μισθωδοτούμενος από το κράτος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ. Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους. Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο υπάλληλος των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη. Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής. 1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. 2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά. 3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος. 4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων. 5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία. Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν 1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών. 2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων. 3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ 4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών. 5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ. 6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών. 7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση 8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους 9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι. 10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

Πηγή: armenakisyros.blogspot.gr

(photo: Γεωργία Παπανδρέου) Μια παραλλαγή πάνω σε γνωστό καλοκαιρινό μαγειρικό θέμα, αν θέλεις να συνδυάσεις τα γνωστά «ασχημάτιστα» αβγά με ντομάτα ή καγιανά -τα οποία συνήθως τα κάνουμε τηγανητά- σε μια πιο ευπρόσωπη εκδοχή, κρυμμένα μέσα σε ντομάτες, μικρού σχετικά, μεγέθους. Δέχεσαι μια ξαφνική επίσκεψη ( ή απλά ένα δικό σου αίσθημα πείνας) και έχεις σπίτι σου μόνο αβγά, φέτα, μερικές μικρές ντομάτες. Για να μην κατηγορηθείς για προχειρότητα, ή αν θέλεις μόνο κάτι αλλιώτικο επειδή έχεις λαχταρήσει ντομάτες γεμιστές, «αλλά πού να βρεθούν τέτοια ώρα τα υλικά…» Πλένεις κι αδειάζεις τις ντομάτες όπως κάνεις για τα κλασικά γεμιστά. Γίνεται εύκολα και στο λεπτό γιατί οι ντομάτες είναι μικρές. Τις αραδιάζεις σε μια ταρτιέρα. Τη σάρκα και το χυμό τους τα περνάς από το μούλτι και σουρώνεις τα σπόρια (μπορείς να το παραλείψεις) πριν τα αναμείξεις με τα αβγά και τα αρτύματα της επιλογής σου. Μέσα σε κάθε ντομάτα κρύβεις κομματάκια φέτας. Συμπληρώνεις με το μείγμα αβγού- ντομάτας, φουρνίζεις, σερβίρεις με πράσινη σαλάτα και προαιρετικά με πατάτες ολόκληρες ψητές με τη φλούδα τους. Αν διαθέτεις και ένα δροσερό ροζέ ελληνικό κρασί βάλτο στα κολονάτα σου ποτήρια. Ταιριάζει! (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Ντομάτες γεμιστές με καγιανά Υλικά 12 μικρές ντομάτες 6 αβγά 150 γρ. φέτα σε κομματάκια 1 ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή θυμάρι ψιλοκομμένα Λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τις ντομάτες. Τοποθετούμε μέσα σε καθεμιά από ένα-δυο κομματάκια φέτας και τις αραδιάζουμε σε στρογγυλή ταρτιέρα (ή μικρό ταψάκι). Ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους μέσα σε μπολ, ή στο multi και σουρώνουμε για να μην έχουμε σπόρια στο μείγμα (προαιρετικά). Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό ντομάτας και το προσθέτουμε στο ψιλοκομμένο μείγμα της. Αναμειγνύουμε ελαφρά με πιρούνι τα αβγά, τα ενσωματώνουμε απαλά στη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε όσο μείγμα μας περίσσεψε γύρω τους μέσα στο σκεύος και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε. (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Σημείωση Εναλλακτικά πασπαλίζουμε εσωτερικά τις ντομάτες με την προτεινόμενη ποσότητα του κορν φλάουρ, αντί να το διαλύσουμε στον χυμό. Αν δεν μας αρέσει η φέτα βάζουμε ένα άλλο τυρί της επιλογής μας.

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy