συκωτακια κοτόπουλου αργυρω | καλαμαρι στην κατσαρολα | μπιφτεκια νηστισιμα στο φουρνο | συνταγη για γαλοτυρι | φραουλα ποτο | νηστισιμο κεικ λεμονι αργυρω | νηστισιμο τυροψωμο | συνταγη λαζαρακια
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ο Διάσημος Σεφ Άκης Πετρετζίκης, μαγειρεύει με ρύζι και σάλτσες Uncle Ben's® στο Σκαλβενίτη στην Καλλιθέα, για εσάς. ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ -- 30 λέπτα, υλικά για 4 άτομα -- 800 γρ κοτόπουλο στήθος σε κομματάκια 200 γ ζωμό κοτόπουλου 1 κρεμμύδι σε φέτες λίγο αλάτι σταφίδες 2κγ κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό λίγο μπρόκολο σκορδάκι 1/2 κ.γ. μπούκοβο 2 σακουλάκια Uncle Ben's 10' σε σακουλάκι 1 κονσέρβα ανανά 1 συσκευασία Uncle Ben's® Γλυκόξινη σάλτσα Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Το κρατάμε ζεστό. Εντωμεταξύ σωτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και σκόρδο. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε έπειτα το μπρόκολο, τις σταφίδες και τον ανανά σε κομματάκια. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το κορνφλάουρ και σερβίρουμε με το ρύζι.

Tα πιό νόστιμα νηστίσιμα λαζάνια, πρέπει να τα δοκιμάσετε! Υλικά για τη σάλτσα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2-3 πιπεριές κομμένες καρέ 2-3 μελιτζάνες κομμένες καρέ 2-3 κολοκύθια κομμένα καρέ 15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κύβο ζωμό λαχανικών 1 πακέτο λαζάνια τυρι νηστισιμο προαιρετικα αλάτι πιπέρι θυμάρι ξερό ρίγανη ξερή Υλικά για τη νηστισιμη μπεσαμέλ συνταγη εδω Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, και στο τέλος τα κολοκύθια. Ρίχνουμε τον ένα κύβο και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας. ετοιμαζουμε τη μπεσαμελ Στο κάτω μέρος του ταψιού απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα μας. Στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια να καλύψουν το ταψί και απλώνουμε το 1/3 της σάλτσας και λίγη απο τη μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος, στο πάνω μέρος βάζουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Εαν θελουμε προσθετουμε τυρι νηστισιμο μεσα στη σαλτσα Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Stay…tuned…Γ ραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

Μπήκαμε στην Μ.Βδομάδα, γι ΄αυτό σας συγκεντρώσαμε νηστίσιμες συνταγές για να μην αγχωθείτε για το τι θα μαγειρέψετε. Η νηστεία φέρνει έμπνευση! Δείτε ΕΔΩ νηστίσιμη πίτα λαχανικών! Νηστίσιμα κεφτεδάκια..... κι όμως γίνονται! Δείτε ΕΔΩ 4 Σ ΥΝΤΑΓΕΣ για νηστίσιμα κεφτεδάκια Μια ελαφριά συνταγή συνταγή για κανελόνια με σπανάκι νηστίσιμα και μπεσαμέλ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και με λίγα υλικά. Δες την συνταγή ΕΔΩ Και επειδή είδαμε κεφτεδάκια ,δες ΕΔΩ νηστίσιμους πατατοκεφτέδες Μια τέλεια γαριδομακαρονάδα. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα απολαύσετε όλη στην οικογένεια και εσείς που νηστεύετε και αυτοί που δεν νηστεύουν. Και για συνταγές χωρίς λάδι ,δες ΕΔΩ 10 συνταγές Και φυσικά μην ξεχάσεις να δεις ΕΔΩ υπέροχα νηστίσιμα λαζάνια από τον Άκη Πετρετζίκη Και για γλυκό φυσικά δείτε ΕΔΩ νηστίσιμο γαλακτομπούρικο Για ακόμη περισσότερες επιλογές δείτε όλες τις νηστίσιμες προτάσεις μας Δείτε εδώ ... Νηστίσιμα φαγητά & Γλυκά από τον Daddy -Cool Για αφράτα τσουρέκια δες την συνταγή ΕΔΩ Για εσένα που θα βάψεις τα πασχαλινά σου αυγά και ψάχνεις για πρωτότυπες ιδέες δες ΕΔΩ 10+2 διαφορετικές τεχνικές Καλό Πάσχα Κατερίνα Βήττα Stay…tuned…Γ ραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Μοσχάρι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Φιστίκι ή φυστίκι; Μία είναι η (σωστή) απάντηση! περισσοτερα Κοτόπουλο στήθος vs κοτόπουλο μπούτι και όχι μόνο... περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Μοσχάρι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Φιστίκι ή φυστίκι; Μία είναι η (σωστή) απάντηση! περισσοτερα Κοτόπουλο στήθος vs κοτόπουλο μπούτι και όχι μόνο... περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια Γαρίδες ριγανάτες στον φούρνο Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 10' Χρόνος Εκτέλεσης 12' Χρόνος Ψησίματος 4-6 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Θαλασσινά Ορεκτικά Finger Food Γρήγορα πιάτα Αθλητική διατροφή Συστατικά Για τις γαρίδες 1 κιλό γαρίδες Νο 0, καθαρισμένες αλάτι πιπέρι ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ρίγανη Για το πανάρισμα 1 σκ. σκόρδο 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 1 πρέζα μπούκοβο 1 κ.γ. ρίγανη ξύσμα από ½ λεμόνι ½ ματσάκι μαϊντανό 1 κ.σ. βασιλικό 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για το σερβίρισμα φέτες από λεμόνι ρίγανη βασιλικός Μέθοδος Εκτέλεσης Για τις γαρίδες Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Για το πανάρισμα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ο C στον αέρα. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, βάζουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν τα μυρωδικά. Αδειάζουμε στο μπολ με τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ φροντίζοντας να είναι η μία γαρίδα δίπλα στην άλλη. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα για το πανάρισμα και ψήνουμε για 8-12 λεπτά. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ρίγανη και βασιλικό.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Αρνί & κατσίκι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο 3 μέρες στο Ισραήλ για μία ξεχωριστή γιορτή περισσοτερα Φυτικές ίνες: 4+1 μυστικά για καλή υγεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Halloween Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Αρνί & κατσίκι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο 3 μέρες στο Ισραήλ για μία ξεχωριστή γιορτή περισσοτερα Φυτικές ίνες: 4+1 μυστικά για καλή υγεία! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ Συνταγή Μέλους: Μπισκοτοκούλουρα Βανίλιας (Τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς μου) Συνταγή Μέλους 1 1/2 ώρα Χρόνος Εκτέλεσης 5 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 450 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 3 αυγά μεγάλα 4 βανίλιες 15 γρ. κονιάκ 1/2 κ.γ σόδα Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά για περίπου 10 λεπτά. Θέλουμε να αρφατέψει πολύ καλά το βούτυρο και να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο. Βάζουμε σε ένα ποτηράκι το κονιάκ, προσθέτουμε μέσα τη σόδα και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει. Προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το μείγμα από το μίξερ στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε στην αρχή με μια σπάτουλα και στη συνέχεια με τα χέρια. Δε ζυμώνουμε πολύ γιατί έτσι θα σκληρύνουν τα κουλουράκια μας. Θέλουμε ίσα - ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το βούτυρο. Επίσης, μπορεί να μας φανεί μαλακή η ζύμη αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξουν πολύ. Απλώς την αφήνουμε στην άκρη (όχι ψυγείο) για μισή ωρίτσα και μετά θα μπορούμε άνετα να πλάσουμε τα κουλουράκια μας, ή να τα φτιάξουμε χρησιμοποιώντας κουπ - πατ. Βέβαια, αν έχετε μηχανή για κουλουράκια τότε ξεκινάτε αμέσως! (εγώ έτσι τα έφτιαχνα με τη γιαγιά μου και έτσι συνεχίζω...) Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά περίπου να πάρουν ελαφρύ χρώμα! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ροφήματα & Ποτά Συνταγή Μέλους: Λικέρ φράουλα μοχίτο Συνταγή Μέλους Χρόνος Εκτέλεσης Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 1κιλό φράουλες 700 γρ. βότκα 700 γρ. ζάχαρη 2κλαράκια φρέσκο δυόσμο Μέθοδος Εκτέλεσης Αφού πλήνουμε καλά, στραγγίσουμε και κόψουμε στη μέση τις φράουλες..... (αν είναι μεγάλες κόψτε στα 4) τις βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι μαζί με τα κλαράκια δυόσμου και τη βότκα... κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 2 μέρες σε σκιά (μέσα στο ντουλάπι μας) Μετά τις 2 μέρες ανοίγουμε και βάζουμε και τη ζάχαρη.... σταδιακά ανακατεύουμε να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει... Σε 3 μέρες το πολυ θα έχει λιώσει η ζάχαρη... το λικέρ μας είναι έτοιμο... Στραγγίζουμε και καλύτερα να φυλάμε το λικέρ μας στο ψυγείο, πίνετε πιο ευχάριστα!!!!! Μπορείτε να το σερβίρετε και με παγάκια ή τριμένο πάγο ΠΡΟΣΟΧΗ στην ποσότητα που θα καταναλώσετε... αλκοόλ είναι!!!!!!

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ρύζι & Πατάτες Κινέζικο ρύζι με λαχανικά Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 15' Χρόνος Εκτέλεσης 4-6 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ρύζι Λαχανικά Ορεκτικά Κυρίως Γεύμα Κίνα-Ιαπωνία Χωρίς γλουτένη Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά Διαιτητικά Γρήγορα πιάτα Πιάτα για φοιτητές Αθλητική διατροφή Συστατικά 2 αυγά αλάτι πιπέρι 4 κ.σ. σπορέλαιο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 6 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες 220 γρ. ανάμικτη σαλάτα λαχανικών κτψ Μπάρμπα Στάθης 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ 500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο 1 κ.σ. δυόσμο 1 κ.σ. κόλιανδρο 1 φρέσκο κρεμμύδι 50 γρ. σόγια σως 1 κ.σ. σησαμέλαιο Για το σερβίρισμα ξύσμα από ½ λεμόνι 1 κ.σ. δυόσμο φέτες από 1 λεμόνι ασπρο και μαύρο σουσάμι Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο. Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά, βάζουμε πιπέρι, αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο. Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε πιπέρι και σοτάρουμε για 30-45’’. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. σπορέλαιο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και σοτάρουμε. Τρίβουμε το τζίντζερ, βάζουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε την ομελέτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις γαρίδες. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την σόγια σως. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Για το σερβίρισμα Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το άσπρο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, τις φέτες από το λεμόνι, το σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Φράουλα περισσοτερα Πως ετοιμάζουμε τη συκωταριά περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 3+1 μύθοι που δεν χρειάζεται να πιστεύετε! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Φράουλα περισσοτερα Πως ετοιμάζουμε τη συκωταριά περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 3+1 μύθοι που δεν χρειάζεται να πιστεύετε! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Σούπες Μαγειρίτσα στη χύτρα ταχύτητας Διατροφή χωρίς σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή SF πρέπει να περιέχει λιγότερο από 0.5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 100 ml υγρής τροφής. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 30' Χρόνος Εκτέλεσης 15' Χρόνος Ψησίματος 6-8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Κυρίως Γεύμα Πάσχα Συστατικά 1 κιλό συκωταριά αρνίσια 2 φέτες από λεμόνι 2 φύλλα δάφνης αλάτι 10-15 κόκκους πιπέρι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 50 γρ. κρασί λευκό 1 κύβο κότας 1 ½ λίτρο νερό 5-6 φρέσκα κρεμμύδια 1 μαρούλι ¼ ματσάκι άνηθο 100 γρ. ρύζι γλασέ Για το αυγολέμονο ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια 2 αυγά ¼ ματσάκι άνηθο Για το σερβίρισμα 1 κ.σ. άνηθο 1 κ.γ. ελαιόλαδο πιπέρι Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τοποθετούμε την ίδια χύτρα ταχύτητας ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα. Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στη χύτρα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό και κλείνουμε το καπάκι. Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Γυρίζουμε τη βαλβίδα να αποσυμπιεστεί η χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι. Για το αυγολέμονο Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στη χύτρα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας τη χύτρα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο στη χύτρα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κεράσια περισσοτερα Πώς βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια μας περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Αλμυρά υγιεινά μπολ… για μία πιο ισορροπημένη διατροφή! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κεράσια περισσοτερα Πώς βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια μας περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Αλμυρά υγιεινά μπολ… για μία πιο ισορροπημένη διατροφή! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Σαλάτες Σαλάτα με φακές, μελιτζάνα και γιαούρτι Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 30' Χρόνος Εκτέλεσης 4-6 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Λαχανικά Ντιπ & Σαλάτες Χορτοφαγικά Διαιτητικά Γρήγορα πιάτα Αθλητική διατροφή Συστατικά 3 καρότα 1 πιπεριά κόκκινη 3 κρεμμύδια φρέσκα 2 στικ σέλερι 1 σκ. σκόρδο 10 γρ. τζίντζερ ξύσμα από 1 λεμόνι 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο αλάτι πιπέρι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 500 γρ. φακές βρασμένες 15 ντοματίνια ¼ ματσάκι δυόσμο ¼ ματσάκι βασιλικό 1 κ.σ. θυμάρι Για τις μελιτζάνες 2 μελιτζάνες 1 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο αλάτι πιπέρι 1 κ.γ. ελαιόλαδο Για τη σύνθεση 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γ. ελαιόλαδο Μέθοδος Εκτέλεσης Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις φακές, τα ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε τα ¾ στο μπολ. Προσθέτουμε και το θυμάρι Για τις μελιτζάνες Βάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τρίβουμε πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, πιπέρι, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα υπόλοιπα μυρωδικά, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 4+1 χριστουγεννιάτικες συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες! περισσοτερα E-shop Χριστούγεννα Σεμινάρια .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Street Food περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 4+1 χριστουγεννιάτικες συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες! περισσοτερα E-shop Χριστούγεννα Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Λαχανικά Πουρές σελινόριζας 10' Χρόνος Εκτέλεσης 25' Χρόνος Ψησίματος 6-8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Λαχανικά Επίσημο δείπνο Συστατικά 1 κιλό σελινόριζα 400 γρ. γάλα 400 γρ. νερό 4-5 κλ. θυμάρι 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο αλάτι πιπέρι 40 γρ. μέλι χυμό, από 1/2 λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης Αφαιρούμε περιμετρικά τη φλούδα από τη σελινόριζα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα . Προσθέτουμε τη γάλα, το νερό, αλάτι και το θυμάρι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε το θυμάρι, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα καυτή τη μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σε δόσεις το παγωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει λείος πουρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μέλι, τον χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε 1-2 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy