λεμοναδα | μπιφτεκι λαχανικων | καλαμαρακια συνταγες | χταποδοκεφτεδες | τιραμισού συνταγή | συνταγή για μαφινς | συνταγη για σταφιδοψωμο | συνταγες με σουπιες | συνταγες ντονατς | τρουφακια με μπισκοτο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ξέρω ξέρω... νωρίς το θυμήθηκα να κάνω ανάρτηση για την 25η Μαρτίου! Θα δικαιολογηθώ όμως λέγοντάς σας ότι μπακαλιάρος σκορδαλιά τρώγεται κι άλλες φορές μέσα στο χρόνο εθιμοτυπικά. Για να μην αναφέρω ότι μπορούμε να φάμε αυτό το φαγητό όποτε το τραβάει η όρεξή μας... Λοιπόν, όσον αφορά τη συνταγή μου, πρόκειται για μια ελαφριά και βελούδινη έκδοση της σκορδαλιάς με τις πατάτες. Ο μπακαλιάρος έγινε λουκουμαδάκια και το κουρκούτι που χρησιμοποίησα ήταν μια παραλλαγή συνταγής του Γιάννη Λουκάκου. Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του δέοντος καλό και όσοι το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Υλικά: 600 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου Κουρκούτι: 135 γρ. αλεύρι 5 γρ. αλάτι 230 γρ. μπύρα 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Σκορδαλιά: 3 πατάτες κανονικές 1 λίτρο ζωμό ψαριού 3 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι χυμό από μισό λεμόνι αλάτι - πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση: Εννοείται ότι για να φτιάξουμε το φαγητό αυτό πρέπει να έχουμε ξαλμυρίσει το ψάρι μας, ξεκινώντας 3 ημέρες νωρίτερα και αλλάζοντας συχνά το νερό. Θα βράσουμε τις πατάτες μας ολόκληρες, αφού τις έχουμε πλύνει καλά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν θα τις ξεφλουδίσουμε και θα τις αφήσουμε στην άκρη να φτιάξουμε το κουρκούτι. Θα βάλουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, θα τα ανακατέψουμε να γίνει χυλός και θα το τοποθετήσουμε στο ψυγείο μέχρι να ξεκινήσουμε το τηγάνισμα. Για τη σκορδαλιά, σε ένα μπλέντερ ή μούλτι θα βάλουμε ένα μέρος από τις πατάτες, τα σκόρδα και ένα μέρος από το ζωμό, τον οποίο φτιάχνουμε βράζοντας ένα κομμάτι από το ψάρι με ένα κύβο λαχανικών σε νερό. Επίσης, εάν δεν προτιμήσουμε φιλέτο ψαριού, μπορούμε να το διαλέξουμε από κόκκαλα, ουρές και ότι είναι για πέταμα το βράζουμε και κάνουμε το ζωμό. Ωστόσο, αν τελικά χρησιμοποιήσουμε κομμάτι του μπακαλιάρου, το βάζουμε κι αυτό στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Αν είναι πολύ πηκτή συμπληρώνουμε ζωμό, σε αντίθετη περίπτωση συμπυκνώνουμε με πατάτα. Επίσης, στην πορεία το ζωμό τον αντικαθιστούμε με τα υπόλοιπα υγρά στοιχεία (λάδι, ξύδι. λεμόνι), ενώ δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, διορθώνουμε αν χρειαστεί, σύμφωνα με τα γούστα μας. Για το ψάρι, τεμαχίζουμε στο μέγεθος που θέλουμε (εγώ έκανα μπουκίτσες) και το βάζουμε στο χυλό. Προσέχουμε να καλυφθεί καλά ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το τηγάνι με το λάδι να κάψει. Τοποθετούμε ένα ένα κομμάτι και αφήνουμε να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει. Στη συνέχεια το γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Σημαντικό είναι να μην ζαλίζουμε τα κομμάτια μέσα στο τηγάνι γιατί θα διαλυθούν, επίσης να είναι πολύ καυτό το λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Πηγή: fedrasbijouxandmore.blogspot.gr

Αναρτήθηκε στις 15/02/2015 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης Μια συνταγή για ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο. Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης. Ένα υπέροχο φιλέτο  από τον Σεφ Γ. Λουκάκο για τους λάτρεις του κρέατος με ιδιαίτερη γεύση.  Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κεμμένο σε 4 κομμάτια 50 ml ελαιόλαδο 80 γρ. βούτυρο κρύο 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμέν0 1/2 φλ. τσαγιού κρασί μαυροδάφνη 500 ml ζωμό κοτόπουλου 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν αλάτι πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε  ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το μισό βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και με ένα κουτάλι βρέχουμε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο διαρκώς για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C, για όσο χρόνο θέλουμε ανάλογα πόσο ψημένο θέλουμε το φιλέτο μας. Πετάμε  τα λίπη από το τηγάνι αφήνοντας μόνο 1-2 κουταλιές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί σχεδόν εντελώς. Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά τα ¾ περίπου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι και το υπόλοιπο βούτυρο και ομογενοποιούμε. Επιστρέφουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και επικαλύπτουμε με τη σάλτσα. 15/02/2015 Sintayes.gr, Συνταγή: Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης

Πηγή: sintayes.gr

Μία απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 600γρ ζύμη. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄- 15΄ περίπου, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση, ξεκολλάμε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιούμε καλά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσουμε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση του Γιάννη Λουκάκου για να φτιάξετε ένα φανταστικό ριζότο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Π ερίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για το ριζότο 1.2 κιλό ζωμό κοτόπουλο 400 γρ. ρύζι για ριζότο 120 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 200 γρ. κρασί λευκό 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια 300 γρ. σάλτσα ντομάτα 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 100 γρ. ντομάτες κονκασέ 50 γρ. ούζο 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 60 γρ. βούτυρο φρέσκο 50 γρ. φέτα, τριμμένη 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Για τις γαρίδες 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά 40 γρ. ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Για το ριζότο Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά. Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες. Για τις γαρίδες Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. ρεβύθια μαγειρεμένα
400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 γρ. σκορδόλαδο
40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή (κομμένη καρέ)
8 γρ. λεμόνι ψιλοκομμένο
100 γρ. λαχανικά κομμένα σε κύβους ( καρότο,σελινόριζα,πράσο)
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
4 γρ. τσαιβς ψιλοκομμένο
8 γρ. χυμός λεμόνι
100 γρ. κρέμα γιαουρτι
4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. προσούτο
αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβύθια το ζωμό, το σκορδόλαδο, τις πιπεριές, το λεμόνι, τα λαχανικά και το κρεμμύδι σοφρίτο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβύθια να αρχίσουν να γλασάρουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα βότανα και το χυμό και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε προσθέτοντας την κρέμα γιαούρτι, το κρεμμύδι και το προσούτο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 50 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι
(Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το γιαούρτι)

Πηγή: megatv.com/cook

Μία καυτερή πρόταση στο τραπέζι σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το πιάτο 300 γρ. Χτυπητή 10 γρ. πιπεριές κόκκινες σε μικρά καρέ 10 γρ. πιπεριές κίτρινες σε μικρά καρέ 10 γρ. πιπεριές πράσινες σε μικρά καρέ Για τη φέτα χτυπητή 320 γρ. φέτα 180 γρ. τυρί κρέμα 10 γρ. σκόρδο 20 γρ. κρέμα γάλακτος 50 γρ. ελαιόλαδο 5 γρ. πιπεριά καυτερή τσίλι 25 γρ. πιπεριά πράσινη 10 γρ. πιπεριά κόκκινη Εκτέλεση Για τη φέτα χτυπητή Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Διατηρούμε στη συντήρηση. Για το ποτό που της ταιριάζει Αλμυρή και γλυκιά αίσθηση προκύπτει από το πάντρεμα φέτας – πιπεριάς. Ένα κρασί από την ποικιλία Riesling, και μάλιστα γερμανικού αμπελώνα από την περιοχή του Ρήνου, θα έδενε εντυπωσιακά αφού οι οξύτητες και η τραγανή αίσθησή του, θα μαλακώσουν την ένταση της φέτας ενώ ο ελαφρά γλυκός χαρακτήρας του θ'αγκαλιάσει τη γεύση της πιπεριάς. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Υλικά - 100 γρ. σταφίδες - 200 γρ. ρούμι μαύρο - 350 γρ. τσουρέκι, σε χοντρά κομμάτια - 50 γρ. Βούτυρο, λιωμένο - 200 γρ. Κουβερτούρα, σε σταγόνες - 100 γρ. Σοκολάτα λευκή, σε σταγόνες - 60 γρ. Αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα - 4 αυγά - 250 γρ. κρέμα γάλακτος - 450 γρ. Γάλα - 5 γρ. βανίλια φυσική - 80 γρ. ζάχαρη - Ζάχαρη άχνη - Παγωτό βανίλια Εκτέλεση Αφού μουλιάσουμε τις σταφίδες με το ρούμι μέχρι να μαλακώσουν, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το τσουρέκι, την κουβερτούρα, τη λευκή σοκολάτα, τα αμύγδαλα και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Στρώνουμε το μείγμα του τσουρεκιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Εν συνεχεία, ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Αναμειγνύουμε το μείγμα της κρέμας με το μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια. Καλή επιτυχία! Για να δείτε την υπέροχη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου βήμα-βήμα σε βίντεο, μαζί με χρήσιμες συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, κάντε κλικ εδώ . Twitter

Πηγή: lovecook.gr

Γιάννης Λουκάκος , Σεφ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τα καλαμάρια: Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου. Για τη γέμιση: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Για τις ψητές πιπεριές: Λαδώνουμε τις πιπεριές ελαφρώς και ψήνουμε στο φούρνο στην ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους. Διατηρούμε στο ψυγείο. Για 8 μερίδες ΥΛΙΚΑ Για τα καλαμάρια 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) Γέμιση με πλιγούρι 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες 50 γρ. κάππαρη 80 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τη γέμιση 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι Για τις ψητές πιπεριές (για 400 γρ) 1 κιλό πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες ελαιόλαδο Mια μερίδα περιέχει: Θερμίδες kcal 485.9 24 % Λιπαρά 14.8 g 21 % Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g 11 % Σάκχαρα 1.3 g 1 % Νάτριο 1 g 43 % Φυτικές Ίνες 8.7 g 36 % της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal) ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ Κυριακή Ποντικέρη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Η παραπάνω συνταγή αποτελεί ένα εύκολο πιάτο και με μεγάλη θρεπτική αξία. Καλαμάρια Tα καλαμάρια είναι πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και πρωτεΐνη. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας. Περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων, σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, τα οποία αποτελούν τα ωφέλιμα για τη υγεία λιπαρά. Τα καλαμάρια αποτελούν, ακόμη, πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. Πλιγούρι Το πλιγούρι έρχεται να κάνει μία προσθήκη στη θρεπτικότητα αυτού του πιάτου αφού είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, άρα αποτελεί άριστη πηγή υδατανθράκων για τους διαβητικούς. Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων. Εκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Κάππαρη Η κάππαρη είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, νατρίου και ψευδαργύρου. Οι σπόροι της κάππαρης περιέχουν λιπαρά οξέα, που κυρίως ανήκουν στην κατηγορία του λινολεϊκού οξέος, που συγκαταλέγεται στα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας λίπη. Θεωρείται ένα ήπιο διουρητικό βότανο, που συμβάλλει στην αποβολή της περίσσειας υγρών τα οποία κατακρατά ο οργανισμός μας. Σκόρδο και κρεμμύδι Το σκόρδο, καθώς και το κρεμμύδι είναι τονωτικά του οργανισμού και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, καθώς και την πηκτικότητα του αίματος. Mια άλλη ιδιότητά τους είναι ότι καταπολεμούν τα βακτηρίδια και τους μύκητες και κατά συνέπεια μειώνουν τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων από επικίνδυνα μικρόβια. Συνεπώς, η συνταγή αυτή αποτελεί ένα πιάτο φτωχό σε θερμίδες, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και με τα απαραίτητα «καλά» λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού. Ακόμη, αποτελεί μια καλή επιλογή για διαβητικούς λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη. Πηγή loading...

Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/Συνταγές

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. ελαιόλαδο 340 γρ. κοτόπουλο στήθος (κομμένο στη μέση για πιο λεπτό) 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. μαγιονέζα 200 γρ. γιαούρτι 100 γρ. μουστάρδα Dijon 80 γρ. σταφίδα μαύρη 15 γρ. κάρι, σκόνη 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι μήλο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy