Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
Ένα γλυκό ταψιού το οποίο συναντάμε στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών! Συνήθως σερβίρεται μετά από το γεύμα και συνοδεύεται από[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά 15 φύλλα κρούστας (περίπου 1,5 πακέτο) 300 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος 300 γρ. καρύδια 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2 κ.σ. φρυγανιά[...]
Πηγή: geusis.blogspot.grΑναρτήθηκε στις 19/01/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Μπακλαβάς “Στρούντελ” με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό,[...]
Πηγή: sintayes.grΑναρτήθηκε στις 12/09/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Μπακλαβάς ρολό με σουσάμι, καρύδια & σιρόπι μελιού Ένας υπέροχος μπακλαβάς ρολό, με σουσάμι,[...]
Πηγή: sintayes.grΑναρτήθηκε στις 15/01/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές Μπακλαβάς με σοκολάτα και καρύδια Μπακλαβάς σοκολατένιος με καρύδια. Μια συνταγή[...]
Πηγή: sintayes.grΑναρτήθηκε στις 30/11/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές Μπακλαβάς ρολό γαρνιρισμένος με σιρόπι σοκολάτας Μπακλαβάς ρολό με μπόλικο σιρόπι,[...]
Πηγή: sintayes.grΟδηγίεςΛιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, ξύνουμε το καταϊφι σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ,... The post[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά (6-8 μερίδες) : 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 350 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 350 γρ. βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα σκόνη ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 400 γρ. νερό 800 γρ.[...]
Πηγή: yumyum.grΣτο κείμενο του κ.Γιώργου Μπαμπαλή που φιλοξενούμε σήμερα περιγράφεται αναλυτικά όλη η διαδικασία του κουμιώτικου μπακλαβά της Πρωτοχρονιάς. Μια πραγματική[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥλικά: Για 6-8 άτομα Για το σιρόπι 3/4 φλιτζανιού μέλι 1/2 φλιτζάνι νερό 1 ξυλάκι κανέλα Για τον μπακλαβά 1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού λιωμένη 1/2 φλιτζάνι[...]
Πηγή: sidagi.grΥΛΙΚΑ: 1 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 1/2 ΚΙΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ 1/2 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ 1 ΦΛ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 1 ΦΛ. ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ 1/2[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grH Σεφ Ντίνα Νικοάλου μας δίνει μια ξεχωριστή συνταγή που παντρεύει το πιο νόστιμο γλυκό της ανατολής με τη σοκολάτα. Τραγανοί, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΜια συνταγή για μπακλαβά αλλιώτικη ως προς το τύλιγμα σας παρουσιάζω σήμερα. Συνταγή που συναντάμε σε χωριά της Ηπείρου όπου το άνοιγμα φύλου και ο χειρισμός[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού Νερό 3 ποτήρια νερού Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του Λικέρ Cointreau 2 κουταλιές της σούπας Μπακλαβάς Φύλλο κρούστας[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Φύλλο κρούστας 2 πακέτα Φρυγανιά τριμμένη 1/2 κιλό Καρυδόψιχα 300 γρ Λάδι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού (ή 700 γρ φρέσκο βούτυρο) Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι (ή[...]
Πηγή: chefoulis.grΣαν τον γιαννιώτικο - κανείς άλλος. Τραγανός, μυρωδάτος, πλούσιος, σιροπιασμένος όσο πρέπει. Και καρύδια αλλά και μύγδαλα για να μην υπάρχουν διλήμματα. Κι[...]
Πηγή: bostanistas.grΑναρτήθηκε στις 15/03/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Μπακλαβάς ο κλασικός Μια συνταγή για το Κλασικό μπακλαβά που γεύεσαι στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της[...]
Πηγή: sintayes.gr