Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 669 συνταγές
Υλικά: 500 γραμ. βούτυρο 500 γραμ. ζάχαρη μισό λίτρο νερό 250 γραμ. αλεύρι 1 ποτήρι του κρασιού ροδόνερο 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαφράν (εγώ[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ. 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 2 βανίλιες 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό) 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι 1/2 φλιτζάνι σουσάμι 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα Τρόπος παρασκευής Βάζουμε το[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο 2 φλυτζάνια νισεστέ 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό λίγη κανέλλα Τρόπος παρασκευής Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα φλυτζάνι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 πακέτο βούτυρο 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 300 γρ βούτυρο φρέσκο 350 γρ σιμιγδάλι χοντρό 100 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα 450 γρ ζάχαρη άχνη 600 ml γάλα 180 ml κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 4 κ.σ λάδι ελαφρύ 1/2 ποτήρι νερού φουντούκια σπασμένα στα 2-3 κομμάτια 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κουτί ανθος αραβοσίτου(βανίλια)[...]
Πηγή: greekmasa.grΕξαιρετικός !!! (από την εκπομπή κάτι ψήνεται του ALPHA) Υλικά (για πέντε άτομα) : 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλιτζάνια ζάχαρη 4[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 3 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι ξύσμα πορτοκαλιού κανέλα Εκτέλεση Σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 50 γρ. φοινικέλαιο ή σουσαμέλαιο [εν ανάγκη και αραβοσιτέλαιο] 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα 50 γρ. σουσάμι 1 σύκο ξερό 1[...]
Πηγή: greekcook.grΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)! Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα. Η κατσαρόλα να[...]
Πηγή: greekmasa.grΑυτό είναι το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Το συγκράτησα εύκολα γιατί είχε απλές αναλογίες: Υλικά : 1 λάδι 2 σιμιγδάλι 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 ποτήρι λάδι (παρά κάτι) 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό 2,5 ποτήρια ζάχαρη & 1/2 ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλλας σταφίδες, κουκουνάρια,[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή αυτή είναι του Γ.Γκελντή . Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ ήταν ότι αντί για φρουί γλασσέ που γράφει (επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ) την μια φορά έβαλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: Για το χαλβά: 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι καρύδια (προαιρετικά) αμύγδαλα (προαιρετικά) σταφίδες[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι νισεστέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 80 γρ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Τα αμύγδαλα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι (μέτριο) 2.5 φλ. ζάχαρη μισό φλ. μέλι 3 κομμάτια κανέλα(ξυλάκια) 1 φλούδα λεμονιού 2-3 γαρύφαλλα(προαιρετικά) 1[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φλυτζάνι βούτυρο (ή αραβοσιτέλαιο όταν είναι νηστίσιμος) 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό 1 ξύλο κανέλλας 2 φλούδες[...]
Πηγή: greekmasa.gr