Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 48 συνταγές
Υλικά 500 γρμ. αλεύρι 35 γρμ. τριμμένη φρέσκια μαγιά 1/10 του λίτρου χλιαρό γάλα +1/5 λ. γάλα 150 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη 2 αυγά 100 γρμ. ζάχαρη[...]
Πηγή: glykesamartiesp.blogspot.grΕύχομαι σε όλους να περάσουμε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα με αυτούς που αγαπάμε περισσότερο! Να είναι ευτυχισμένα, χαρούμενα και δημιουργικά γεμάτα αγάπη για[...]
Πηγή: glukomperdemata.blogspot.grΥλικά (για μία μεγάλη φραντζόλα) 200 γρ. (1⅓ φλιτζανιού) κορινθιακές σταφίδες 80 γρ. (⅔ φλιτζανιού) σοκολάτα γάλακτος ή υγείας, σε κομματάκια 330 γρ. (2⅔[...]
Πηγή: mamapeinao.grΠροζυμένια κρητικά κουλουράκια με πολύ ιδιαίτερη τεχνική! Είναι εκπληκτικό το πόσες πολλές συνταγές από διαφορετικές περιοχές σχετίζονται μεταξύ τους είτε στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροζυμένια κρητικά κουλουράκια με πολύ ιδιαίτερη τεχνική! Είναι εκπληκτικό το πόσες πολλές συνταγές από διαφορετικές περιοχές σχετίζονται μεταξύ τους είτε στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚάθε Πάσχα, αυτή που φτιάχνει τσουρέκια είναι η γιαγιά μου. Το Πολίτικο τσουρέκι της είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα, αυτό που με έμαθε να φτιάχνω. Είναι αυτό[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ Νέλλη, συνεχίζει την ιστορία του στόλλεν . Και φυσικά, με όλα αυτά που μου λέει κατά καιρούς, θέλω μια φορά να περάσω τα Χριστούγεννα μαζί της.... Το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛοιπόοοοον! Αρκετά τεμπελιάσαμε (λέμε τώρα...) τις τελευταίες μέρες, καιρός να βάλουμε και καμία συνταγή. Θα αρχίσω με γιορτινές συνταγές και μάλιστα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Κική με την κουλούρα της μου έδωσε μια μικρή σπρωξιά για να σας πω κι εγώ δυό λόγια για το εδώ μας Χριστόψωμο. Να το πούμε Χριστόψωμο; Χριστουγεννιάτικη[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤο καθολικό δόγμα κατά την διάρκεια νηστείας, δεν επιτρέπει ούτε βούτυρο, ούτε γάλα. Αλλά το 1430 στέλνει κάποιος δούκας Σάξονας, μία επιστολή στον τότε Πάπα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Υπάρχουν[...]
Πηγή: funkycook.grΠαραδοσιακό Γερμανικό Χριστουγεννιάτικο Κέϊκ Φρούτου Τι χρειαζόμαστε: Προζύμι (Α΄μίγμα) 75γρ αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο) 75γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά Για 1 ψωμί 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προτιμάμε με πάνω από 12 γρ πρωτείνη για να είναι δυνατό) 1/4 κ.γ αλάτι μισό κ.γ ζάχαρη 1 μαγιά ξηρή η[...]
Πηγή: jimdiasrecipes.blogspot.grΤο Πάσχα είναι η εποχή που πολλές νοικοκυρές θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα ζυμώσουν τα τσουρέκια τους. Σίγουρα τα σπιτικά τσουρέκια δεν συγκρίνονται[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜαλακά μυρωδάτα μουστοκούλουρα με μούστο ή πετιμέζι! Η πιο δημοφιλής συνταγή στο blog μου από τότε που δημιουργήθηκε είναι τα ανεβατά κουλουράκια ζεματιστά ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο ψωμί του Χριστού, ή αλλιώς Σταυρόψωμο όπως λέγεται, είναι ένα γλυκό ψωμί, που οι νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή, για την ημέρα των[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr