Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 96 συνταγές
670 γρ. αλεύρι μαλακό 1 φακελάκι μαγιά 2 αυγά χτυπημένα 1 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. βανίλια υγρή (ή 1 φιαλίδιο σε σκόνη) 1 πρέζα αλάτι 240 ml γάλα 240 ml λάδι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτή την εποχή ορισμένες συκιές είναι φορτωμένες με άγουρα πρασινωπά συκαλάκια. Ορνιοί τα λέμε στα μέρη μου. Τα μαζεύουμε τέλη Απρίλη με αρχές Μάη γιατί τότε[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΥλικά 125 γρ. άχνη ζάχαρη 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ. Πούδρα αμυγδάλου 1 αυγό 3 κ.σ. ανθόνερο * Αντί για ανθόνερο μπορούμε να βάλουμε εσάνς αμυγδάλου[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜια παραλλαγή του πολίτικου σιμιγδαλένιου χαλβά με σιμιγδάλι καλαμποκιού, εμπλουτισμένου με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Είναι ελαφρύτερο από τον κλασσικό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια αυτό το χρόνο δεν νομίζω ότι θα φτιάξω άλλη μαρμελάδα όχι πως δεν υπάρχουν ιδέες αλλά ο χρόνος πολύ περιορισμένος. Τη συγκεκριμένη αφιερώνω στην αγαπημένη[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΥλικά για 4 άτομα Για την κρέμα δαμάσκηνο 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 1 πρέζα κανέλα 2-3 μοσχοκάρφια 4 κουτ σούπας ζάχαρη 1 νεροπότηρο λευκό κρασί Για τη[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλ. τσ. νερό 1/2 φλ. τσ. κονιάκ (ή κόκκινο γλυκό κρασί ή λικέρ της αρεσκείας μας ή τσίπουρο με[...]
Πηγή: e-sofia.grΚαιρος να δροσιστουμε με ένα σπιτικό αναψυκτικό απο βερίκοκα και με τα περισσέυματα φτιάχνουμε μια μαρμελάδα για τον χειμώνα ! Στην ουσία φτιάχνουμε ενα[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 500 γρ. φρέσκο και μαλακό κανταΐφι 2 φλ. τσ. καρύδια χοντροκομμένα 3 κ. σούπας ζάχαρη 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο 1 βανίλια 1 κοφτή[...]
Πηγή: e-sofia.grΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ Πεντανοσιμες γλυκιες μπουκιτσες, με την χαρακτηριστικη γευση του ταχινιου, δεμενη με πορτοκαλι και μπαχαρικα. Το κεντημα με το τσιμπιδακι[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣΆΜΑΛΙ!!! ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΌ ΣΙΜΙΓΔΑΛΈΝΙΟ ΓΛΥΚΌ ΠΟΥ ΠΟΎΛΑΓΑΝ ΚΆΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΓΛΥΚΌ ΜΙΚΡΏΝ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΩΝ. Το σιροπιαστό σιμιγδαλένιο γλυκό[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ "Αη Φανο ύ ρης φανερ ώ νει" οποτε κι εγω σκεφτηκα να κανω μια φανουροπιτα, μπας και μας φανερωσει αυτα τα λεφτα, που καποιοι ισχυριζονται οτι[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr1 πακέτο φύλλο Βηρυτού 150 γρ. αμύγδαλα ωμά 1 κ.γ. κοφτό κανέλα ή μίγμα για γλυκά 200 γρ. βούτυρο ανάλατο 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης Σιρόπι 200 ml νερό 300 γρ.[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1/2 κιλό φύλλο κρούστας 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 2 ποτήρια ζάχαρη Ξύσμα από δύο μεγάλα πορτοκάλια 1 κούπα ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκάλι 2 βανίλιες 5 ποτήρια γάλα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΣιροπιαστός, αρωματικός, τραγανός, μελωμένος, εμπνευσμένος από ένα λάτρη του παραδοσιακού αυτού γλυκού. Εκείνος μου περιέγραψε την έμπνευσή του κι εγώ την[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕπικρότησα από την αρχή την πρόταση της Λίλας , όχι γιατί γυρνώ την πλάτη στις εισαγόμενες λιχουδιές –ήδη «ωριμάζει» ένα αμιγώς εγγλέζικο κέικ[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr