Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 17 συνταγές
Υλικά: 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό Melissa 1 κούπα λάδι (εγώ έβαλα 1/4 ελαιόλαδο και 3/4 ηλιέλαιον) 2 κούπες καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή μαύρη, πχ Muscovado 5[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΤα αλλιώτικα μελομακάρονα! Κάνω πάρα πολλά χρόνια μελομακάρονα, γεμιστά, σκέτα, με καρύδια, σαν μπισκότα....και....και. Είπα να κάνω και μία δόση όπως θα μου[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΑν νηστευετε και θελετε κατι γλυκο να προσφερετε αυριο,ο Στ.Παρλιαρος στις Γλυκιες Αλχημειες, το τελευταιο Σ/Κ της Αποκριάς ,παρουσιασε αυτα τα τρουφακια που[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕίναι λίγο διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε, γιατί εκτός από ξηρούς καρπούς, έχει και αποξηραμένα φρούτα και γίνεται ανάλαφρος και ελαφρά υπόξινος.[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: greekmasa.grΕμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ που έμαθα την ιστορία του.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕίναι μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού• αυτό είναι το βασικό υλικό και υπάρχει μεγάλη γκάμα παραλλαγών που σχετίζεται με τα υπόλοιπα υλικά[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΑλλιώς το ξεκίνησα φίλοι μου αλλιώς το τελείωσα και έγινε υπέροχο ..τόσο που θα το ξανακάνω και σας συμβουλεύω να το κάνετε κι εσείς βέβαια όχι τώρα αλλά εκεί[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.grΜοναστηριακή συνταγή , με ζύμη ελαιολάδου Οι νηστίσιμες συνταγές κυρίως αυτές που προέρχονται από μοναστήρια, είναι συνήθως λιτές αλλά δεν υστερούν σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑξιοποιώντας την δεύτερη παραγωγή από τη συνταγή για την υπέροχη ζεστή κομπόστα φρούτων που μας έμαθε η Tante Kiki , αλλά και την ιδέα που μας έριξε η φίλη[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΗ κόρη μου που διαμένει στην Αγγλία κάνει μία διατροφή (δίαιτα) και είναι πολύ ευχαριστημένη, οπότε κάθισε να μου τη γράψει και εγώ σας τη μεταφέρω: Στην[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΈνα ελαφρύ επιδόρπιο για την τελευταία ανάρτηση του 2016! Για το κλείσιμο των -ούτως ή άλλως- φορτωμένων γιορταστικών τραπεζιών των ημερών, τα ελαφριά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά: 500 γρ. σιτάρι 2 1/2 λίτρα νερό για το βράσιμο 250 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου 1 πρέζα ορυκτό ροζ άλας 1/3 κούπας σταφίδες μουλιασμένες 1/3 κούπας[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΟι ξακουστοί ανατολίτες παραμυθάδες, έφτιαξαν ένα θαυμάσιο μύθο! Αξεπέραστο! Φάτνη και χιόνια στη καρδιά της Παλαιστίνης Αύγουστο μήνα! Φτωχοί βοσκοί[...]
Πηγή: greekcook.gr