Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 49 συνταγές
Αυτή είναι η δεύτερη από τις τρεις συνταγές με ραβέντι που υποσχέθηκα ότι θα μοιραστώ μαζί σας. Μια άκρως ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ραβέντι με μαύρο πιπέρι. Είναι[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΠιο απλά πιο λιτά πιο εύκολα και πιο αφράτα τσουρέκια δεν έχετε δοκιμάσει. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω είναι σκέτος <<αφρός>> δοκιμάστε τα και θα[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΈπειτα από μια αρκετά μεγάλη ομολογουμένως απουσία , (το καλοκαιράκι μας δυσκόλεψε λίγο έως αρκετά μπορώ να πω), δόξα το Θεό, προχωράμε, με θετική ενέργεια και[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΥλικά (για μία μεγάλη φραντζόλα) 200 γρ. (1⅓ φλιτζανιού) κορινθιακές σταφίδες 80 γρ. (⅔ φλιτζανιού) σοκολάτα γάλακτος ή υγείας, σε κομματάκια 330 γρ. (2⅔[...]
Πηγή: mamapeinao.grΠροζυμένια κρητικά κουλουράκια με πολύ ιδιαίτερη τεχνική! Είναι εκπληκτικό το πόσες πολλές συνταγές από διαφορετικές περιοχές σχετίζονται μεταξύ τους είτε στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια την προζυμη: -500 γρ αλεύρι -150 εως 200 ml ζεστό γάλα -1 κουταλιά ζάχαρη -50 γρ. μαγιά φρέσκια Για την ζυμη: -500 γρ αλεύρι για τσουρεκια -1 κουταλάκι[...]
Πηγή: cooktherapy.grΑν διαβάσω άλλη μια φορά για το πώς η τάδε συνταγή θα μου αλλάξει τη ζωή ή πώς η δείνα συνταγή θα με κάνει να δω τον κόσμο με άλλο μάτι, θα ουρλιάξω. Και[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν αρκετά χρόνια, αγόρασα το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη, " Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα" (εκδ. ΚΑΡΜΑΝΩΡ, 1995). Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίναι ένα εύκολο τσουρέκι πολύ αφράτο και νόστιμο. Τι χρειαζόμαστε: 1 κύβο νωπή μαγιά (42γρ.) 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚατάλληλο για τη δίαιτα Harcombe . Φάσεις: 2η και 3η. Τύπος γεύματος : Υδατάνθρακας Αυτή η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου και την έχει δημοσιεύσει η[...]
Πηγή: greekmasa.grΕλπίζω να σας βρίσκω καλά και να περάσατε ένα χαρούμενο Πάσχα με τους δικούς σας ανθρώπους, απολαμβάνοντας μπόλικες αλμυρές και γλυκιές νοστιμιές. Εμείς τις[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΜαλακά μυρωδάτα μουστοκούλουρα με μούστο ή πετιμέζι! Η πιο δημοφιλής συνταγή στο blog μου από τότε που δημιουργήθηκε είναι τα ανεβατά κουλουράκια ζεματιστά ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίμαι πολύ περήφανη γ΄αυτή τη βασιλόπιτα. Για το πόσο φούσκωσε, πόσο αφράτη έγινε, πόσο μυρωδάτη , εμφανίσιμη, και τι άλλο, νόστιμη βέβαια. Μπορούμε τη[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΊΜΙΝΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ Η γιορτή του Halloween , δεν έχει εισβάλλει ακόμη στην ελληνική σύγχρονη παράδοση, αν και[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr