Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 49 συνταγές
Πιο απλά πιο λιτά πιο εύκολα και πιο αφράτα τσουρέκια δεν έχετε δοκιμάσει. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω είναι σκέτος <<αφρός>> δοκιμάστε τα και θα[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΈπειτα από μια αρκετά μεγάλη ομολογουμένως απουσία , (το καλοκαιράκι μας δυσκόλεψε λίγο έως αρκετά μπορώ να πω), δόξα το Θεό, προχωράμε, με θετική ενέργεια και[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΥλικά (για μία μεγάλη φραντζόλα) 200 γρ. (1⅓ φλιτζανιού) κορινθιακές σταφίδες 80 γρ. (⅔ φλιτζανιού) σοκολάτα γάλακτος ή υγείας, σε κομματάκια 330 γρ. (2⅔[...]
Πηγή: mamapeinao.grΠροζυμένια κρητικά κουλουράκια με πολύ ιδιαίτερη τεχνική! Είναι εκπληκτικό το πόσες πολλές συνταγές από διαφορετικές περιοχές σχετίζονται μεταξύ τους είτε στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια την προζυμη: -500 γρ αλεύρι -150 εως 200 ml ζεστό γάλα -1 κουταλιά ζάχαρη -50 γρ. μαγιά φρέσκια Για την ζυμη: -500 γρ αλεύρι για τσουρεκια -1 κουταλάκι[...]
Πηγή: cooktherapy.grΑν διαβάσω άλλη μια φορά για το πώς η τάδε συνταγή θα μου αλλάξει τη ζωή ή πώς η δείνα συνταγή θα με κάνει να δω τον κόσμο με άλλο μάτι, θα ουρλιάξω. Και[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΑγαπημένη μου μπλογκογειτονιά, αναγνώστες, σχολιαστές και φίλοι με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις επισκέψεις σας και την αγάπη σας, σας εύχομαι να περάσετε τις[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν αρκετά χρόνια, αγόρασα το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη, " Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα" (εκδ. ΚΑΡΜΑΝΩΡ, 1995). Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίναι ένα εύκολο τσουρέκι πολύ αφράτο και νόστιμο. Τι χρειαζόμαστε: 1 κύβο νωπή μαγιά (42γρ.) 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚατάλληλο για τη δίαιτα Harcombe . Φάσεις: 2η και 3η. Τύπος γεύματος : Υδατάνθρακας Αυτή η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου και την έχει δημοσιεύσει η[...]
Πηγή: greekmasa.grΕλπίζω να σας βρίσκω καλά και να περάσατε ένα χαρούμενο Πάσχα με τους δικούς σας ανθρώπους, απολαμβάνοντας μπόλικες αλμυρές και γλυκιές νοστιμιές. Εμείς τις[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΜαλακά μυρωδάτα μουστοκούλουρα με μούστο ή πετιμέζι! Η πιο δημοφιλής συνταγή στο blog μου από τότε που δημιουργήθηκε είναι τα ανεβατά κουλουράκια ζεματιστά ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίμαι πολύ περήφανη γ΄αυτή τη βασιλόπιτα. Για το πόσο φούσκωσε, πόσο αφράτη έγινε, πόσο μυρωδάτη , εμφανίσιμη, και τι άλλο, νόστιμη βέβαια. Μπορούμε τη[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΑυτή είναι η δεύτερη από τις τρεις συνταγές με ραβέντι που υποσχέθηκα ότι θα μοιραστώ μαζί σας. Μια άκρως ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ραβέντι με μαύρο πιπέρι. Είναι[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr