Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Καλή σας μέρα!! Το πρώτο παγωτό του φετινού καλοκαιριού... ένα αρωματικό παγωτό βερίκοκο που γίνεται με παγωτομηχανή ή και χωρίς αυτήν (όπως το έφτιαξα κι εγώ)[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΓια όσους δεν ξέρουν το Limoncello (Λιμοντσέλλο), πρόκειται για ένα χωνευτικό λικέρ, Ιταλικής προέλευσης, φτιαγμένο από φλούδες λεμονιού. Για αρχή[...]
Πηγή: teleialysh.blogspot.grΈνα λικεράκι όχι πολύ συνηθισμένο, γιατί οι περισσότεροι προτιμούν το λεμόνι που είναι εύκολο να το βρούνε. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε, θα τρελαθείτε με το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό. Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΤο παραδοσιακό λικέρ της Σαρδηνίας και της Κορσικής σε κρητική εκδοχή! Φυτό ερωτικό η μυρτιά. Όλοι οι μύθοι της αρχαιότητας με τον έρωτα την συνδέουν. Η ίδια[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr10/8/15 Μαρμελάδα ντομάτα για ενήλικες. Μια διαφορετική μαρμελάδα που θα συνοδέψει τα πρωινά σας γεύματα αλλά όχι μόνο αυτά Συστατικά 10-12 μεγάλες ντομάτες 1[...]
Πηγή: zannetcooks.comΤα κεράσια είναι σίγουρα σημάδι πως το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά. Είναι εδώ με τα όλα του, τις ζέστες του, τους καύσωνές του. Κι εμείς τι άλλο να[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ αρμπαρόριζα ή αλλιώς πελαργόνι, είναι ένα φυτό με πολύ αρωματικά φύλλα, που το χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, ή για να φτιάξουμε πολύ ιδιαίτερα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜυστικά της γιαγιάς που θα σας λύσουν τα χέρια Έχομε τηγανίσει ψάρια.Για να μη μυρίζει το σπίτι σε ένα μπρίκι βράζομε κανέλα… Για να μην κολλάνε τα[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΚαλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!! Κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες έμειναν για τα Χριστούγεννα και οι προετοιμασίες άρχισαν ή πρέπει να αρχίσουν![...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕίμαι σίγουρος πως αυτό το cocktail δεν το έχεις δοκιμάσει ξανά. Ναι, δεν είναι υγρό, είναι σε μορφή ζελέ και θα κάνει το cocktail party σου απολαυστικό.[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html20 ml * χυμός από μοσχολέμονο ή λεμόνι 20 ml σιρόπι ζάχαρης (το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η[...]
Πηγή: gastronomos.gr1500 γρ φράουλες 1000 γρ ζάχαρη (800 λευκή, 200 καστανή) 1/2 ματσάκι δυόσμο 1/2 ματσάκι μέντα 1/2 λεμόνι (χυμό κ λίγο ξύσμα) 1 κούπα φυσικό χυμο πορτοκάλι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠοτέ δεν ξέρω τί να κάνω με τα κεράσια. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα σε αλμυρά πιάτα, εκτός αν πρόκειται για μια σαλάτα σαν κι αυτή , και[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚαλημέρα και πάλι!!! Πριν μερικές μέρες προβληματίστηκα πολύ...να γράψω τη σημερινή ανάρτηση ή όχι;;; Αλλά μετά σκέφτηκα ...γιατί όχι;;; Κυριολεκτικά από το[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤα λαδερά κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι νόστιμα, υγιεινά, διατηρούνται για εβδομάδες και συνοδεύουν το πρωινό και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα ακόμη πολύτιμο υγρό (εκτός από το πετιμέζι και το χαρουπόμελο ) στο ντουλάπι μας! Δεν ξέρω αν υπάρχει φρούτο που να ανταγωνίζεται στο χρώμα τους σπόρους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια 4-6 άτομα Για τη Σαρλότ 500 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα 30 γραμμάρια limoncello ξύσμα από 1 λεμόνι φρουί γλασέ λεμόνι για το γαρνίρισμα 1 πακέτο[...]
Πηγή: sidagi.grΜια μαρμελάδα, με νόστιμα φρούτα της εποχής φτιάχνουμε σήμερα! Επειδή τις μαρμελάδες τις αγαπάμε πολύ στην οικογένειά μας, τις συμπεριλαμβάνω απαραιτήτως στο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπλό παγωτό σορμπέ φράουλα σε παγωτομηχανη. Τι χρειαζόμαστε: 300 γρ. ώριμες φράουλες 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα νερό 3 κουταλιές σούπας λεμόνι 3 κουταλιές σούπας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά Για τα μπισκότα 400 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη 100 γρ. ζάχαρη άχνη 3 κρόκους ½ ποτηράκι του κρασιού καθαρό οινόπνευμα ή βότκα ή τσίπουρο Φλούδα 1[...]
Πηγή: greekmasa.grΟι αρχαίοι μας πρόγονοι το θεωρούσαν “το ποτό των Θεών”. Η ιταλική παράδοση θέλει να είναι ανακάλυψη του Νέρωνα τον πρώτο μ.Χ. αιώνα, ο οποίος είχε δρομείς[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤρεις συνταγές για να κρατήσουμε τη γεύση τους και ένα κέρασμα για άμεση κατανάλωση σε κλασική αλλά και ...πειραγμένη εκδοχή: Μαριναρισμένες φράουλες![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπό τα όχι πολύ γνωστά, ελαφριά σπιτικά λικέρ, με έντονο άρωμα και μπίτερ, μοναδική γεύση. Φτιάξτε το με το ξύσμα από τα νεράντζια , που φτιάχνετε γλυκό του[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr