μαριναδα για κοντοσουβλι | μαγειριτσα συνταγη βεφα | κοκορετσι ψησιμο στο φουρνο | γαρδουμπα αργυρω | πως ψηνω κοκορετσι στο φουρνο | γαρδουμπακια στο φουρνο με πατατες | κουλουρακια μεθυσμενα βεφας
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η συνταγή αυτή είναι του Γ.Γκελντή . Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ ήταν ότι αντί για φρουί γλασσέ που γράφει (επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ) την μια φορά έβαλα καρυδόψυχα και την άλλη λίγο μήλο κομμένο σε κυβάκια. Υλικά 1 φαρίνα 500 γρ. 400 γρ. χαλβά βανίλια 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 ποτήρι νερού πορτοκάλι χυμό 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο 2 κ.γ σόδα 1 κ.γ κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλο 1 φλυτζάνα φρουί γλασσέ Εκτέλεση Χτυπάμε με το σύρμα τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το γαρύφαλο. Προσθέτουμε τον χαλβά τριμένο και κατόπιν σιγά σιγά το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τα φρουί γλασσέ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4592 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Πηγή: greekmasa.gr

Η συνταγή είναι του Γ. Γκελντή! Μια συνταγή πεντανόστιμη για να φτιάξουμε τα ρεβύθια μας! Δοκιμάστε την θα σας αρέσει! Τι χρειαζόμαστε: 100 γρ. ρεβύθια 500 γρ. μπάμιες 10 κρεμμυδάκια στιφάδου 2 σκ. σκόρδο σε φετάκια 200 ml.χυμό ντομάτας ή ντοματάκια 600 ml.νερό 30 ml.ξύδι αλατοπίπερο

Πηγή: cookpad.com/gr

Είναι μια συνταγή του Γιάννη Γκελντή. Την δοκίμασα και είναι καταπληκτική. Τι χρειαζόμαστε: 1 αρνίσιο μπουτάκι 1,5-2 κιλά 4 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι λαδόκολλα, εφημερίδα, αλουμινόχαρτο Πλένουμε καλά το μπούτι και το στεγνώνουμε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μια μεγάλη λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το μπουτάκι. Το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάνω του το ξύσμα λεμονιού. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το πασπαλίζουμε πάνω στο κρέας. Κάνουμε μερικές τρύπες εδώ και εκεί. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε και αρκετή ρίγανη. Το τυλίγουμε μέσα στην λαδόκολλα σαν πακέτο. Μετά το ξανατυλίγουμε μέσα στην εφημερίδα (η εφημερίδα κρατάει τη ζεστασιά του κρέατος και δεν την αφήνει να εξατμιστεί). Τέλος το τυλίγουμε μεσα σε αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί του φούρνου χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό (στεγνό το ταψί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3-3,5 ώρες περίπου. Στο τέλος του ψησίματος το ανοίγουμε και ανεβάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Το ξαναβάζουμε μέσα στο φούρνο για λίγο μέχρι να κάνει μια ροδοψημένη κρούστα απέξω.

Πηγή: cookpad.com/gr

Θέλετε κατι εντελώς αμαρτωλό? Θανατηφόρο? Να το... αυθεντικη νεοϋορκέζικη συνταγή για μπράουνι,το αγαπημενο γλυκο του γιου μου,δια στόματος Γ.Γκελντή ,σε περσινη πρωινή εκπομπη στο STAR Το μόνο που άλλαξα ήταν τα καρύδια, επειδή δε μου αρέσουν, προτίμησα τα φουντούκια. Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα ξετρελλαθείτε... ΥΛΙΚΑ 200 γρ.κουβερτούρα(με τουλάχιστον 60% κακάο) 200 γρ.βούτυρο (οχι βιταμ!)μαλακωμένο 200 γρ.ζάχαρη 3 αυγά λιγο αλάτι 2 βανίλιες 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. φουντούκι χοντροκοπανισμένο Λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο μίξερ,με το φτερό,ανακατεύουμε το φουντούκι με τη ζαχαρη. Σε μπολ χτυπάμε τ΄ αυγά μαζι με λίγο αλάτι(για να φύγει η αβγουλίλα) και τα ρίχνουμε στο μίγμα φουντουκιού. Προσθετουμε το βούτρο. Ρίχνουμε τη σοκολατα και χτυπάμε λίγο ακόμη. Ενσωματώνουμε το αλεύρι κοσκκινισμενο,μαζί με τις 2 βανίλιες,ανακατεύοντας με μαρίζ,προς μία κατεύθυνση. Στρώνουμε το μίγμα,σε τετραγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ,το οποίο έχουμε βουτυρώσει καλά. Ψήνουμε στους 180 β.για 40 περίπου λεπτά να στεγνώσει μα όχι να ξεροψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε τετράγωνα κομματια. Το σερβίρουμε σαντουιτς με μπάλες παγωτο πραλίνα και σως καραμελας (ή σιρόπι σοκολάτας ή έτοιμη καραμέλα γάλακτος) ...και μην ακουσω τιποτα σχολια για θερμιδες...μια φορα τη βδομαδα το ριχνουμε εξω!... (τις υπολοιπες τι κανουμε...δεν ξερω...!) ΥΓ:εδω και 5 μηνες βρίσκομαι σε δίαιτα...δε σταματησα ,ουτε μια φορα, να μαγειρευω ό,τι έφτιαχνα πάντα...τρώμε απ'όλα μα απο λιγο...έχω χάσει 15 κιλά...ο σκοπος δεν ειναι η ζωη μας να ειναι σε συνεχή στερηση,μα να δούμε τις διατροφικές μας συνήθειες με άλλη ματια... Ποιός είπε οτι μπραουνι και δίαιτα δε πάνε?... Απενοχοποιηθείτε .... για να βρείτε το μέτρο...

Πηγή: cookthebook.blogspot.gr

Γλυκάκι νηστίσιμο σήμερα και πάλι δια χειρός Χρύσας. Είναι μια συνταγή απο τον Γ. Γκελντή,για κέικ με χαλβά και μήλο. Την τροποποίησε ελαφρά σύμφωνα με τα γούστα της, την εκτέλεσε και μας την παρουσιάζει. Ας την δοκιμάσουμε!! Για την παρασκευή της θα χρειαστούμε: 1 φαρίνα (500γρ) 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι σπορέλαιο 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 300 γρ χαλβά εμπορίου (όποια γεύση θέλουμε) 2 κουταλάκια γλυκού σόδα 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο και μετά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε και τα μήλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Είναι προτιμότερο αυτό το κεκάκι να ψηθεί σε ταψί και όχι σε φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 45-50' περίπου. - Το μίγμα βγαίνει πιο σφιχτό από τα άλλα κέικ αλλά γίνεται πολύ αφράτο. - Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το μήλο με ένα φλυτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα. Καλή επιτυχία!!! Share

Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.gr

Υλικά Μπούτι αρνίσιο 1 συκωταριά 2 αβγά 4 καρβελάκια χωριάτικο ψωμί 250 γρ. παλαιωμένο κασέρι Σοχού Λευκό κρασί Αβγά ορτυκιών (κλεισμένα με τρούφα – μανιτάρι για 4 μέρες σε βάζο, ή εναλλακτικά λάδι τρούφας). Λιαστή ντομάτα Κρεμμύδι φρέσκο, κρεμμύδι ξερό Μαντζουράνα τριμμένη 4 σκελ. Σκόρδο Μουστάρδα 2 λεμόνια (το χυμό) Ξίδι Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Παρασκευή Από τη συκωταριά κρατάμε τα συκωτάκια και τους πνεύμονες. Την πλένουμε πάρα πολύ καλά και μετά τη στεγνώνουμε. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι, λίγο κρασί και λίγη μαντζουράνα. Αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 2 ώρες. Ξεκοκαλίζουμε το μπούτι και το κόβουμε σε κομματάκια. Το περνάμε δύο φορές από τη μηχανή του κιμά, μαζί με τα υπόλοιπα της συκωταριάς που δεν έχουμε μαρινάρει. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο, αβγά, 50 γρ. τριμμένο κασέρι, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και την ψίχα από τα καρβελάκια, την οποία έχουμε βρέξει με κρασί. Το ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξίδι. Φτιάχνουμε 4 ομοιόμορφα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο, βάζοντας από κάτω τους ένα ταψάκι με κρασί και λεμόνι. Πασαλείβουμε τα 4 καρβελάκια με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα. "Χτίζουμε" το μπιτόκ μας πάνω στο καρβελάκι, προσθέτουμε μαντζουράνα, λίγη συκωταριά τηγανισμένη και το μπιτόκ ζεστό από το φούρνο. Από πάνω βάζουμε λεπτές φέτες από κασέρι και ολοκληρώνουμε με ένα αβγό ορτυκιού-μάτι και φρέσκο, μπόλικο, τριμμένο πιπέρι. Σημ.: Αν δεν αρωματίσουμε τα αβγά στο βάζο με τις τρούφες, στάζουμε πάνω στο αβγό και στο μπιφτέκι μερικές σταγόνες λάδι τρούφας. (Η συνταγή ήταν ιδέα των Δημήτρη Αντωνόπουλου και Γιάννη Γκελντή) Κυρίως πιάτα Ψωμί - αρτοποιήματα Αρνί Αυγά Του φούρνου Κασέρι

Πηγή: athinorama.gr/umami

Ο Γιάννης Γκελντής μεγάλωσε στη Γερμανία. Η γαλοπούλα τού θυμίζει την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν όλη η οικογένεια συγκεντρωνόταν γύρω από το τραπέζι, για να τη γευτεί, ψημένη στο φούρνο με κάστανα και κιμά. Στην πορεία, γύρισε πολλές πόλεις και μαγείρεψε πολλές φορές για χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν. Πάντα όμως, η παιδική ανάμνηση της πλούσιας αυτής συνταγής τον στοιχειώνει γλυκά. Τώρα πια, ετοιμάζοντας για την Άγια Νύχτα τη γαλοπούλα, προτιμά να την ψήνει στο φούρνο διπλοτυλιγμένη με λαδόκολλες, χασαπόχαρτα, αλουμινόχαρτο και εφημερίδες. Μάλλον, προσπαθεί υποσυνείδητα να προστατέψει τη θύμηση του - εκτός, φυσικά, από τους χυμούς της... Υλικά Γαλοπούλα σε χασαπόχαρτο Μία γαλοπούλα (4,5-5 κιλά) 10 φέτες μπέικον 1 ποτηράκι ελαιόλαδο 200 mI 4 μεγάλες λαδόκολλες 4 χασαπόχαρτα 8 φύλλα εφημερίδας και 4 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο περίπου 20 cm το καθένα 20 μέτρα σπάγκος Αλάτι, πιπέρι Παρασκευή Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα, την αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά με το ελαιόλαδο, την αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα-έξω, την καλύπτουμε εξωτερικά με το μπέικον και την ντύνουμε όλη με τη λαδόκολλα (προσοχή να μη σκιστεί). Τη δένουμε με το σπάγκο, τυλίγουμε με το χασαπόχαρτο, τη δένουμε με τον υπόλοιπο σπάγκο, την καλύπτουμε προσεχτικά με την εφημερίδα, και τη «φυλακίζουμε» με το αλουμινόχαρτο. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 140°C για περίπου πέντε ώρες και ύστερα στους 200°C για ακόμη μισή ώρα. Το υγρό που βγάζει η γαλοπούλα το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, το "δένουμε" με 40 γρ. λιωμένο βούτυρο ανακατεμένο με 40 γρ. αλεύρι και το χρησιμοποιούμε ως σάλτσα. Ελλάδα Κυρίως πιάτα Γαλοπούλα Αλλαντικά Του φούρνου Χειμώνας Χριστούγεννα

Πηγή: athinorama.gr/umami

Γκεβιτσε γαρίδας σε χυμό εσπεριδοειδών: Εστιατόριο «lsland», σεφ Γιάννης Γκελντής. Υλικά (για 4 άτομα) 12 γαρίδες καθαρισμένες 1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι, φρεσκοστυμμένος 1/4 φλιτζ. χυμός λεμόνι, φρεσκοστυμμένος 1/4 φλιτζ. χυμός λάιμ, φρεσκοστυμμένος 1/2 κ.γλ. αστεροειδές (ή κοινό) γλυκάνισο, τριμμένο 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 4 κ.σ. μαϊντανό 3 κ.σ. άνηθο 4 κ.σ. τσάιβς 3 κ.σ βασιλικός Αλάτι και πιπέρι Παρασκευή Ανακατεύουμε σε ένα μπολ καλά τους χυμούς των εσπεριδοειδών, μαζί με το γλυκάνισο. Ρίχνουμε στη μαρινάδα τις γαρίδες και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 45 λεπτά. Φροντίζουμε να τις ανακατέψουμε μερικές φορές, ώστε να μείνουν ομοιόμορφα σκεπασμένες. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη μαρινάδα, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε μαρινάδα και γαρίδες σε ποτήρι του μαρτίνι. Ορεκτικά Οστρακόδερμα Φρούτα

Πηγή: athinorama.gr/umami

Γλυκάκι νηστίσιμο σήμερα και πάλι δια χειρός Χρύσας. Είναι μια συνταγή απο τον Γ. Γκελντή,για κέικ με χαλβά και μήλο. Την τροποποίησε ελαφρά σύμφωνα με τα γούστα της, την εκτέλεσε και μας την παρουσιάζει. Ας την δοκιμάσουμε!! Για την παρασκευή της θα χρειαστούμε: 1 φαρίνα (500γρ) 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι σπορέλαιο 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 300 γρ χαλβά εμπορίου (όποια γεύση θέλουμε) 2 κουταλάκια γλυκού σόδα 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο και μετά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε και τα μήλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Είναι προτιμότερο αυτό το κεκάκι να ψηθεί σε ταψί και όχι σε φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 45-50' περίπου. - Το μίγμα βγαίνει πιο σφιχτό από τα άλλα κέικ αλλά γίνεται πολύ αφράτο. - Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το μήλο με ένα φλυτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα. Καλή επιτυχία!!! Share

Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.gr

Με τον ίδιο τρόπο φτιαγμένο το κλασσικό μικρασιάτικο φαγητό , αλλά με υλικά με λίγα λιπαρά . Ένα φαγητό και για μπουφέ . Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Κυρίως Πιάτα Πουλερικά Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Για μπουφέ Συνταγές Light Όλες οι συνταγές          Για τον κιμά 1 κιλό κιμά γαλοπούλας στήθος ή μπούτι 1 κρεμμύδι ψιλ / μενο Λίγο λάδι 2 αυγά 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες στο γάλα 1 κ.σ. μουστάρδα 1κ.σ. πάπρικα γλυκιά Αρκετό μαϊντανό ψιλ / νο Αλάτι και πιπέρι   8-10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα 2-3 ντομάτες σε κυβάκια στραγγισμένες χωρίς ζουμιά 2-3 ντομάτες σε φέτες λεπτές χωρίς ζουμιά Κασέρι σε φέτες , όσο και το μέγεθος του πυρέξ που έχετε Λίγο θυμάρι φρέσκο τριμμένο Αλάτι και πιπέρι Οδηγίες          Για τον κιμά Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά . Τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο στη ψυγείο . Σε μεγάλο πυρέξ βάζουμε λίγο λάδι . Πάνω βάζουμε μια στρώση ψωμί και ρίχνουμε τις ντομάτες σε κυβάκια , λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι φρέσκο . Πάνω στρώνουμε τον κιμά που ζυμώσαμε . Στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε . Πάνω στρώνουμε τις φέτες το κασέρι . Ψήνουμε το φαγητό στους 190 ο για μια ώρα ή και περισσότερο . Προς το τέλος κατεβάζουμε χαμηλά το πυρέξ μας να ψηθεί καλά το φαγητό από κάτω . Λίγα μυστικά ακόμα Σε συνταγή του Γκελντή.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Mια εύκολη εκδοχή για τα σουτζουκάκια μας μαζί με ρύζι. Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Όλες οι συνταγές Σερβίρει 6 άτομα 1 κ. κιμά, 2 αυγά, κύμινο,αλατοπίπερο,ρίγανη ,μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 σκ. σκόρδο ψιλ/μένο, 2 κρεμμύδια ψιλ/μένα, 1 φλ. ρύζι καρολίνα, 1 φλ. του καφέ λάδι, 2 φλ. νερό. Για την κρέμα γιαουρτιού: 1 λίτρο γάλα, 1 γιαούρτι, 1 αυγό , αλατοπίπερο και δυόσμο. Οδηγίες Ξεκινάμε βάζοντας το ρύζι σε ταψί με το λάδι στους 180β. για 10' περίπου να ροδίσει. Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σουτζουκάκια. Τα τοποθετούμε πάνω από το ρύζι ,ρίχνουμε 2 φλ. νερό και συνεχίζουμε 20' -30' το ψήσιμο. Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας με αυγοδάρτη καλά και ρίχνομε πάνω από τα σουτζουκάκια μας. Συνεχίζουμε ακόμη 20' το ψήσιμο! Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή τη βρήκα μετά από πολύ καιρό στο συρτάρι με τις συνταγές μου, είναι από εκπομπή στην τηλεόραση και τον Γιάννη Γκελντή!

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy