τρουφακια με ζαχαρουχο παρλιαρος | κατσικακι κοκκινιστο με μακαρονια | χαλβας φαρσαλων με βουτυρο συνταγη | κατσικακι κοκκινιστο στη χυτρα | σοκολατακια σε φορμες σιλικονης | μπακαλιαρος κατεψυγμενος συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία συνταγή για ουζάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1) ¼ κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος 5 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη ½ κούπα λευκό κρασί ½ κούπα τριμμένη φέτα Φρέσκο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο. Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία αυθεντική συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 70 - 90 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο 1 ½ φλ. ζάχαρη 2,5γρ. αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (1 ½ κ.γ.) ½ φλ. γάλα, χλιαρό 4 μέτρια αβγά 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κρόκους αβγών 1 κ.σ. νερό για το γλάσο Εκτέλεση Σε ένα μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου το βούτυρο γίνει κρεμώδες και αφράτο. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε την αμμωνία και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα αβγά στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη, ένα κάθε φορά, ενώ δίνουμε χρόνο στο καθένα να απορροφηθεί, πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα (με την αμμωνία) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο κάθε φορά, και ανακατεύουμε, μέχρις ότου τα συστατικά συνδυαστούν καλά και η ζύμη είναι μαλακή. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι της ζύμης κάθε φορά. Πλάθουμε τα κουλουράκια με τα χέρια μας, δίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλουμε. Επενδύουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους, δεδομένου ότι θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και 1 κ.σ. νερό και χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Βουρτσίζουμε την κορυφή από τα κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγή δοχεία, για έως 3 εβδομάδες. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία δροσερή πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 195΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 3/4 φλ. νερό 1 1/4 φλ. ζάχαρη 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα) 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά. Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Καταπληκτική σαλάτα που μπορείτε να την φάτε και σαν κυρίως γεύμα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα 4 φλ ρόκα 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες 170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα. Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Η συνταγή που δίνω είναι για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ ρύζι arborio για ριζότο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (εκπληκτικό αποτέλεσμα δίνει το τύπου "κερκύρας") 1,5 λίτρο υγρό (νερό ή ζωμός από το βράσιμο της γαρίδας ) αλάτι θαλασσινό 500γρ γαρίδες μεγάλες βρασμένες σαφράν 5-6 στήμονες είναι αρκετοί (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε) φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 κούπας ρεγκάτο και παρμεζάνα σε ίση ποσότητα 2 σφηνάκια ούζο (υπάρχει ενα που λέγεται pilavas και έχει τέλεια ένταση για τα φαγητά) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα φαρδύ σκεύος με σχετικά χαμηλό τοίχωμα βάζω το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμύδι . Πριν μαραθεί τελείως προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διάφανοι σε χαμηλή φωτιά ! Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το υγρό , σε δόσεις των 300 ml .Προσθέτω το αλάτι και το ούζο. Μόλις πιεί όλη την πρώτη δόση υγρού προσθέτω την δεύτερη και ούτω καθ΄εξής ! Αφού δω οτι έχει γίνει το ρύζι προσθέτω το πιπέρι και τα τυριά και το σαφραν . Προσθέτω και τις γαρίδες . Το ριζότο είναι έτοιμο !

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζ. αρακάς 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 λεμόνι (ο χυμός του) Εκτέλεση συνταγής Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού 1 ματσάκι άνηθο 3 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες 1 αυγό 2 κρόκους Χυμό από 2-3 λεμόνια Αλατοπίπερο Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλεςΠλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας καλά.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί,προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.Παράλληλα, ζεματάμε τα μαρούλια σε ξεχωριστή κατσαρόλα όπου βράζει αρκετό αλατισμένο νερό. Ίσα-ίσα θέλουμε να τα μαράνουμε για να μην έχουν πολύ όγκο.Ένα τέταρτο περίπου πριν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τα μαρούλια. Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.Αβγοκόβουμε: Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρεμμώδη και να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια.Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε “με το σταγονόμετρο” – δηλαδή πολύ σιγανή ροή – χτυπώντας. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.Σβήνουμε την φωτιά,Προσθέτουμε τον άνιθο, ρίχνουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για ?? άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Συστατικά 500 γρ. τραχανάς ξινός 2 λίτρα ζωμός κότας 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χτυπημένο στο blender, μέχρι να πάρει υγρή μορφή) 4 σκ. σκόρδο ακαθάριστες 2 κλωναράκια θυμάρι 2 φύλλα δάφνης Αλάτι Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο Κρέμα φέτας με καπνιστό μπούκοβο 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό 3 κουτ. σούπας γάλα ½ κουτ σούπας καπνιστό μπούκοβο λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή, τριμμένη Τρόπος παρασκευής Βράζουμε τον τραχανά – μαζί με το ζωμό κότας, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη– σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρινα ψηθεί καλά. Περνάμε τον τραχανά από blender και μετά από μια ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, τον τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το καπνιστό μπούκοβο . Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα. Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε. Σερβίρουμε την σούπα σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρέμα φέτας Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy