Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 68 συνταγές
Μετά την τεντούρα , είναι το πιο αγαπημένο μου λικέρ. Έχει το άρωμα του ούζου, αλλά με πιο ελαφριά και διακριτική γεύση. Οι φλούδες πορτοκαλιού, οι κανέλλες[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ αρμπαρόριζα ή αλλιώς πελαργόνι, είναι ένα φυτό με πολύ αρωματικά φύλλα, που το χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, ή για να φτιάξουμε πολύ ιδιαίτερα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜετά από πολλά χρόνια, έφτιαξα ξανά το κοκτέιλ Margarita, για να κεράσω δυο παλιές, καλές μου φίλες, την Αρχοντούλα και την Σπυριδούλα, που είχαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ μέλι, είναι ένα από τα πιο απλά και γρήγορα σπιτικά ηδύποτα, που μπορούμε να φτιάξουμε. Θεωρείται, το κατ' εξοχήν γυναικείο ποτό, αν και παρ' όλο που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ακτινίδιο, είναι από τα φρούτα που, ή μας αρέσουν πολύ, ή δεν μας αρέσουν καθόλου. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το λικέρ που φτιάχνουμε με τα ακτινίδια.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα ωραιότατο, αν και όχι πολύ γνωστό σπιτικό λικέρ. Το φραγκόσυκο, γίνεται σε διάφορες αποχρώσεις, ανάλογα με την περιοχή και την ποικιλία των καρπών, που θα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάποτε το βρίσκαμε στα πιο πολλά σπίτια, στις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας, να σερβίρεται στους μουσαφιραίους, μετά το γλυκό σταφύλι . Ένα δροσερό[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ λεμονάδα αυτή, που στην γεύση είναι ακριβώς σαν του εμπορίου, αν όχι και καλύτερη γιατί περιέχει μόνο λεμόνι, είναι συνταγή της γιαγιάς μου. Μόνο που η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ μούσμουλο ή μέσκουλα, όπως το λέμε στην Πάτρα, είναι ένα από τα λιγότερο δημοφιλή σπιτικά λικέρ, παρόλο που είναι από τα πιο ωραία, με πολλούς και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ καρύδα, είναι από τα πιο ωραία ποτά, γίνεται με ινδικάρυδο και είναι εύκολο και πολύ γρήγορο. Ανάλογα με την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε, γίνεται[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ στιγμιαίος καφές ή φραπέ(ς), όπως συνηθίζουμε να τον λέμε, είναι ένα αφρώδες κρύο ρόφημα, που πρωτοπαρασκευάστηκε στην Ελλάδα. Η δημιουργία του, απ᾿[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜε τα κυδώνια μπορούμε να φτιάξουμε δύο γευστικότατα λικέρ, που το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και διαφέρει στο χρώμα, αλλά και στη γεύση. Έτσι, αν ψήσουμε πρώτα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ πιο απλός και εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε δική μας βυσσινάδα, είναι από το σιρόπι που περισσεύει όταν δένουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο . Ο πιο ωραίος[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πιο γνωστό ίσως, σπιτικό λικέρ, με φίνο άρωμα, που θα σας κερδίσει με την καταπληκτική του γεύση. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του, με σίγουρη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο smoothie με γάλα, φράουλες και μπανάνα, είναι ένα αφρώδες και παχύρρευστο ρόφημα, υγιεινό, γευστικό και πολύ δροσιστικό που, ανάλογα με τις αναλογίες υλικών[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜε τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε και λικέρ μέντα. Είναι από τα πολύ εύκολα και γρήγορα σπιτικά ποτά, με εξαιρετικό άρωμα και γεύση. Αυτό το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜε εξαιρετικό, φίνο άρωμα και γεύση, το λικέρ περγαμόντο, γίνεται με το ξύσμα από τα φρούτα, που τα φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού . Όπως όλα τα λικέρ[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι περισσότεροι από μας, είχαμε στο μυαλό μας το τσάι σαν ζεστό ρόφημα, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα άλλαξαν, το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr