Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 60 συνταγές
"ΣΟΥΦΛΕ" ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ Η άνοιξη έκανε αισθητή την παρουσία της και τα πρώτα ανοιξιάτικα λαχανικά έκαναν και αυτά την εμφάνιση τους. Οι αγκινάρες[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ Φέτος ασχολήθηκα αρκετά με τις χειμωνιάτικες κονσέρβες μας, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν αυτάρκεις μέχρι την άνοιξη. Εφτιαξα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΛΑ ΜΠΟΝΙΦΑΣΙΈΝ (AUBERGINES 'A LA BONIFACIENNE - I MIRIZANI) Το Bonifacio είναι μία γραφική κωμόπολη, σκαρφαλωμένη επάνω στις βραχώδεις πλαγιές ενός[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ "Α ΦΟΥΝΓΚΈΤΟ" Τα πιάτα με μελιτζάνες είναι ατελείωτα, και οι Ιταλοί, που τις αγαπάνε πάρα πολύ έχουν στην κουζίνα τους πολλές εξαιρετικές συνταγές[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ορεκτικά / Antipasti e primi piatti πασχαλινά αυγά γεμιστά uova di Pasqua farcite ντομάτες αλά προβενσάλ pomodori alla provenzale φέτα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ Δεν είναι η πρώτη φορά που θα το πω : λατρεύω τα τυριά και κατ' επέκταση ότι περιέχει τυρί! Η τυρόπιτα είναι η διαχρονικά αγαπημένη[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grRATATOUILLE ... ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥ! Το ratatouille (ρατατουί) ειναι ενα πιάτο της νόστιμης χωριάτικης γαλλικής κουζίνας, με καταγωγή απο την περιοχή της[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ : ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ Μόλις περάσει το Πάσχα και ενώ το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, γίνεται και ο ...[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Η αγκινάρα είναι το μπουμπούκι απο το άνθος του φυτού Cynara cardunculus var. scolymus . Για να χρησιμοποηθεί στην μαγειρική[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Ακόμη μια συνταγή με αγκινάρες, απο τις πολλές που δοκιμάσαμε φέτος και που δυστυχώς δεν θα προλάβω να σας τις παρουσιάσω όλες, καθώς[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΖΥΜΑΡΙΚΑ PACCHERI ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Τα πάκερι ( paccheri ) είναι ένα είδος ζυμαρικών μάλλον άγνωστο στην Ελλάδα. Εχουν μεγάλο μέγεθος και μοιάζουν με μισά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ Πρεπει να ομολογησω οτι το κουνουδι δεν το ειχα αντιμετωπισει ποτε σαν φαϊ. Μια ζωη το ξερω και το σερβιρω σαν σαλατα. Τα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Αρωματα και γευσεις απο τη παιδικη μου ηλικια : o κλασσικος λαδερος αρακας της γιαγιας Ανδρομαχης. Οταν ημασταν μικρα και[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ Τωρα πως μου ηρθε να φιαξω μουσακα μες το καταχειμωνο? Η αληθεια ειναι οτι βρηκα πολυ καλες, αν και πανακριβες, μελιτζανες[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ Αρωματα και γευσεις απο το καλοκαιρι που σιγα-σιγα απομακρυνεται. Υλικα: 10 μετρια κολοκυθακια, 500 gr μοσχαρισιο κιμα, 1 καροτο, 1[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΠΡΙΑΜ (ΤΟΥΡΛΟΥ) ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ Αν και το λαδερο μπριαμ ειναι πεντανοστιμο, εδω παρουσιαζω μια παραλλαγη, οπου προσθεσα και λιγο κρεατακι, το οποιο μου[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 2016 Ορεκτικά - μεζεδάκια ... περιμένοντας τον οβελία ... καζατιέλλο - αλμυρή γεμιστή κουλούρα γεμιστά ψωμάκια τόρτα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr