Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 49 συνταγές
Ο φρέσκος ή κατεψυγμένος ακέφαλος βακαλάος, τα μπακαλούδια, όπως τα ᾿λεγε η γιαγιά μου, είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο ψάρι. Επειδή δεν έχει πολλά κόκκαλα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το λατινικό savor που σημαίνει νόστιμο.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠρόκειται για ένα ψάρι πολύ νόστιμο, που μπορούμε να το μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους. Συνήθως το κάνουμε βραστό με λαχανικά και άφθονο ζωμό, ή σούπα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΊσως ο νοστιμότερος μεζές που υπάρχει. Χωρίς γιαούρτι, έχουμε ένα καταπληκτικό νηστίσιμο πιάτο, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Αλλά και με τη σάλτσα τους[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια τους περισσότερους από μας, μύδια ίσον μυδοπίλαφο ή σαγανάκι . Το μυδοπίλαφο λοιπόν, είναι ένα φαγάκι καταπληκτικό, πολύ εύκολο και γρήγορο, ότι πρέπει για[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο χταπόδι είναι αγαπημένος μεζές για τους πιο πολλούς, αλλά δεν τρελαίνονται όλοι. Η χταποδομακαρονάδα όμως, είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που μπορεί[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι σουπιές με χορταρικά, είναι ένα κλασικό, νόστιμο, παραδοσιακό πιάτο, που θα σας κερδίσει με την καταπληκτική του γεύση. Ένα από τα κυρίως πιάτα που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας απίστευτα νόστιμος και γρήγορος ουζομεζές, που όσο και να τηγανίσουμε, ποτέ δεν είναι αρκετός. Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι μικρές ή μέτριες φρέσκες[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Ανάλογα με την περιοχή, η συνταγή διαφέρει,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μεζές καταπληκτικός, για κρασάκι και καλή παρέα. Το καλό με τα μύδια σαγανάκι, είναι ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε όπως μας αρέσουν, κοκκινιστά ή άσπρα, με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια τους περισσότερους από μας, μύδια ίσον μυδοπίλαφο ή σαγανάκι . Το μυδοπίλαφο λοιπόν, είναι ένα φαγάκι καταπληκτικό, ό,τι πρέπει για κρασάκι και καλή παρέα.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι γαυροκεφτέδες, είναι ένας μοναδικός ουζομεζές, που όμοιός του δεν υπάρχει. Γίνονται πολύ μαλακοί και ζουμεροί, λόγω της ντομάτας, ενώ παράλληλα είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ παστός γαύρος , ή αλλιώς αντσούγιες , ειδικά ξυδάτος, (ή μαρινάτος όπως λέγεται), είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο, αλλά και το τέλειο συνοδευτικό[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ γαύρος είναι από τα νοστιμότερα αφρόψαρα και τα πιο υγιεινά. Πολύ πλούσιος σε ω3 λιπαρά οξέα, ότι πρέπει για σωστή διατροφή. Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ πιο εύκολος, γρήγορος και εξαιρετικά απλός τρόπος να μαγειρέψουμε φιλέτο , από οποιοδήποτε ψάρι μας αρέσει, και να γίνει απίστευτα νόστιμο . Το μόνο που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα καταπληκτικό πιάτο, νόστιμο και πολύ ωραίο, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο. Τα καλαμάρια όμως, δεν μας ''λύνουν'' τα χέρια, μόνο τις[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα φαγάκι, που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι πολύ εύκολο και εξαιρετικά γρήγορο. Όταν το φτιάξετε, φροντίστε να έχετε αρκετή ποσότητα, γιατί είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ ωραιότερη μακαρονάδα που μπορεί να γίνει με θαλασσινά, είναι αυτή εδώ που βλέπετε. Γίνεται πανεύκολα, με φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες, είναι γευστικότατη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ότι τα ψάρια κάνουν καλό, το ξέρουν όλοι. Αυτό που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό, είναι ότι τα «λαϊκά» ψάρια, είναι και τα θρεπτικότερα. Και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚαλό το κρέας, αλλά η σωστή διατροφή, χρειάζεται και ψάρι. Ένα από τα πολύ ωραία ψάρια, κι ειδικά στο φούρνο, είναι κι ο τόνος. Δοκιμάστε τον μ᾿ αυτή τη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr